Evan Agostini/Invision/AP
SHOPPING

Πώς θα σβήσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Οι κινήσεις και τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη λάμψη στο βλέμμα σου.

Σηκώνεσαι από το κρεβάτι, κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη και αντικρίζεις αυτούς τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους να έχουν σχηματιστεί πάλι κάτω από τα μάτια σου. Κι όμως, δεν είσαι ούτε άυπνος, ούτε νιώθεις κουρασμένος. Σίγουρα, η κόπωση και το ξενύχτι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή τους, δεν αποτελούν ωστόσο τις μοναδικές αιτίες.

Πολύ συχνά πίσω από τους μαύρους κύκλους βρίσκονται παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το άγχος, η αφυδάτωση του οργανισμού, η κακή διατροφή. Αιτίες που δεν σχετίζονται δηλαδή με το πόσο καλά ή άσχημα κοιμήθηκες το προηγούμενο βράδυ.

Μην ξεχνάς ότι το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι αρκετά πιο λεπτό συγκριτικά με άλλα σημεία του προσώπου, συνεπώς πιο επιρρεπές σε πρηξίματα, ερεθισμούς και στο να εμφανίσει σημάδια γήρανσης.

Κάποιες κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να απαλύνεις τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα

  • Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά
  • Πίνε αρκετό νερό
  • Απόφυγε μία διατροφή πλούσια σε αλάτι, που προκαλεί κατακράτηση υγρών
  • Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ
  • Κόψε το κάπνισμα, καθώς η νικοτίνη μπλοκάρει την παραγωγή του κολλαγόνου
  • Μην ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου ακόμα και όταν ο καιρός είναι μουντός
  • Τοποθέτησε κρύες κομπρέσες νερού ή παγωμένα φακελάκια τσαγιού κάτω απ’ τα μάτια, που μπλοκάρουν προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία και προσφέρουν σύντομη ανακούφιση.
  • Ενυδάτωνε καθημερινά την περιοχή με ειδική κρέμα/σέρουμ που να περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, που λειτουργούν αποσυμφορητικά.

Τα προϊόντα που προσφέρουν καθαρό βλέμμα

hesperides-eye-contour-serum.jpg
NATURALCLICK.GR

Fresh Line

Ενυδατικό serum ματιών εξειδικευμένο για μαύρους κύκλους και πρήξιμο ματιών. Μειώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Η καφεΐνη αναζωογονεί τα κουρασμένα μάτια.
22,50 € 15,75 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
3337871322571-vichy-homme-hydra-mag-c.jpg
EFARMAKEIO.GR

Vichy

Η Hydra Mag C είναι ιδανική για άνδρες με ευαίσθητη επιδερμίδα που εμφανίζουν ρυτίδες και σημάδια κούρασης: αφυδάτωση, θαμπή όψη, κουρασμένα χαρακτηριστικά, σακούλες και μαύρους κύκλους.
19,20€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
μενσ.jpg
PHARM24.GR

Apivita

Kρέμα για το πρόσωπο και τα μάτια που μάχεται τις ρυτίδες και τα σημάδια κούρασης, ενυδατώνει την επιδερμίδα και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση, ενώ τονώνει και αναζωογονεί. O ρούσκος δρα κατά των μαύρων κύκλων και του οιδήματος κάτω από τα μάτια.
29,40€ 17,65€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
10-39ab6dde912b349a463af918a2be29dd1.jpg
ATTICADPS.GR

HOUSE 99

Εμπλουτισμένη με εκχυλίσματα spirulina & quinoa, η Truly Brighter Eye Balm 15ml μειώνει τα σημάδια κόπωσης, την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, ακόμη και τις έντονες γραμμές σε μια φωτεινή, φρέσκια εμφάνιση. Αφήνει την επιδερμίδα απαλή, σφριγηλή και λαμπερή.
22,89 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
15-ml1.jpg
SEPHORA.GR

Biotherm

Φροντίδα ματιών κατά της κούρασης:- Μειώνει τους μαύρους κύκλους - Μειώνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια- Μέρα με τη μέρα, το περίγραμμα των ματιών δείχνει πιο ομοιόμορφο και ξεκούραστο.
27,95 € 20,96 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
3605971756559_01.jpg
GALERIEDEBEAUTE.GR

Kiehl's

Νέα, βελτιωμένη σύνθεση χωρίς parabens, με ενισχυμένα οφέλη και νέα κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα που δείχνουν σημαντική βελτίωση στη μείωση των μαύρων κύκλων και των πρηξιμάτων.
23,50 € 21,15 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ