Getty Images Christian Vierig
ΣΤΥΛ

Style tips για να συνδυάζεις ολόσωστα το λευκό παντελόνι

Το Νο1 παντελόνι της αντρικής καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας και πώς θα το εντάξεις κομψά και όμορφα στο καθημερινό σου ντύσιμο.

Λευκό. Ένα χρώμα που κυρίως το καλοκαίρι λατρεύεις να το φοράς σε T-shirts, polo και πουκάμισα, αλλά το αποφεύγεις σαν επιλογή σε παντελόνι. Ίσως από ανασφάλεια ότι θα λερώσει εύκολα ή επειδή σου φαίνεται κάπως εκκεντρικό ή γιατί οι συνδυασμοί σε δυσκολεύουν.

Κι όμως, ένα λευκό παντελόνι είναι πασπαρτού. Φοριέται τόσο εύκολα όσο το ακριβώς αντίθετό του, το μαύρο, ταιριάζει χωρίς υπερβολή με τα πάντα και χτίζει τόσο casual, όσο και smart και formal looks. 

Μερικά style tips για να εντάξεις κομψά και όμορφα το λευκό παντελόνι στο καθημερινό σου ντύσιμο

Διάλεξε το ύφασμα που σου αρέσει

Τζην, chino ή λινό; Όποια κι αν είναι η επιλογή σου σε ύφασμα, φρόντισε να αγοράσεις ένα ποιοτικό κομμάτι. Λόγω χρώματος, κάθε ατέλεια, είναι εμφανής.

Επένδυσε στη γραμμή που σου ταιριάζει

Συνήθως ένα λευκό παντελόνι δείχνει κομψό όταν αγκαλιάζει αρμονικά τα πόδια, χωρίς να είναι εφαρμοστό, ούτε ενοχλητικά φαρδύ. 

Προσοχή στο εσώρουχο

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην διαγράφει, να μην φαίνεται δηλαδή τι εσώρουχο φοράς μέσα από το παντελόνι. Προτίμησε ένα λευκό εφαρμοστό μπόξερ και απόφυγε το σλιπ. 

Μην φοβηθείς τη μονοχρωμία

Για να χτίσεις ένα total white look, πάντρεψε ένα λευκό T-shirt με ένα λευκό παντελόνι και ολοκλήρωσε με ένα ζευγάρι παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα: μαύρα δερμάτινα sneakers ή καμηλό σουέντ μποτάκια ή ακόμα και navy blue εσπαντρίγιες. 

Οι γήινες αποχρώσεις και οι μπλε αποχρώσεις πάντα θα αγαπούν το λευκό

Με τις πρώτες, το λευκό δημιουργεί το δημοφιλές safari look, ενώ με τις δεύτερες το κομψό navy look. Και τα δύο αποτελούν δύο από τις διαχρονικότερες καλοκαιρινές τάσεις στο αντρικό στυλ.

Και ένα tip που αφορά τη φροντίδα του

Για να διατηρήσει ένα λευκό παντελόνι ολόλευκη την απόχρωσή του και να μην δημιουργηθούν κίτρινοι λεκέδες, πρέπει να πλένεται τακτικά στο πλυντήριο, στη σωστή θερμοκρασία -όχι κάτω από 40 βαθμούς- και με απορρυπαντικό με λευκαντική δράση.