Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Santiago Bernabéu θα γίνει το πιο προηγμένο τεχνολογικά γήπεδο στον πλανήτη

Το ιστορικό γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης αλλάζει ριζικά εμφάνιση και οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν και αγώνες μπάσκετ, τένις και αμερικάνικου football.

Πριν από μερικές ημέρες, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται με κάθε λεπτομέρεια το πώς θα μοιάζει σύντομα το Santiago Bernabéu που βρίσκεται σε στάδιο ανακαίνισης εδώ και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αγωνιστικός χώρος του θα αλλάξει πλήρως μορφή, ενώ θα αποτελεί το πιο σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον κόσμο.

Η ημερομηνία κατά την οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί το έργο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, ωστόσο, αυτή δεν πρόκειται να είναι νωρίτερα από το τέλος του 2022.

Ο υπόγειος χλοοτάπητας του Santiago Bernabéu

Η πιο μεγάλη καινοτομία του ιστορικού γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1947 και πήρε το όνομα ενός εκ των πιο εμβληματικών προέδρων της, έχει να κάνει με τον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με τα πλάνα από το video που κυκλοφόρησε, τα οποία είναι ψηφιακά, ο χλοοτάπητας του γηπέδου θα μπορεί να αφαιρείται και στη θέση του να τοποθετούνται παρκέ για μπασκετικούς αγώνες, χώμα για τουρνουά τένις, ακόμη και διαφορετικό γρασίδι για αγώνες αμερικάνικου football.

Η διαδικασία θα γίνεται ως εξής: κάτω από τον αγωνιστικό χώρο θα δημιουργηθεί μια υπόγεια πλατφόρμα στην οποία θα αποθηκεύεται ο χλοοτάπητας.

Το βάθος της κατασκευής θα φτάνει τα 35 μέτρα και θα υπάρχει ειδικό σύστημα εξαερισμού, άρδευσης, κλιματισμού και θέρμανσής του, το οποίο θα επιτρέπει στο γρασίδι να αναπτύσσεται κανονικά, σαν να ήταν εκτεθειμένο στο φυσικό περιβάλλον.

Μόλις ολοκληρώνεται η εκάστοτε εκδήλωση, τότε ο χλοοτάπητας θα ανυψώνεται και πάλι και θα επιστρέφει στη μορφή που όλοι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Ένα γήπεδο το οποίο δε θα είναι μόνο για ποδόσφαιρο

Όλη η διαδικασία αυτή γίνεται προκειμένου το Santiago Bernabéu να πάψει να είναι ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο και να γίνει ένας αθλητικός – πολιτιστικός πολυχώρος, στον οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι και συναυλίες.

Αυτή, όμως, δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή του ιστορικού γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, θα ανοίξουν, επίσης, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα τα οποία θα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, ώστε να προσελκύσουν τους χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους τουρίστες που φτάνουν από κάθε άκρο της γης για να δουν από κοντά ένα από τα πιο σημαντικά γήπεδα του κόσμου.