GAMES

5+1 video games που μπορείς να αρχίσεις και να τελειώσεις μέσα στα Χριστούγεννα

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι χωρίς υπερβολή η περίοδος που κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του περιμένει όλο τον χρόνο.

Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια ευκαιρία για gaming μέχρι τελικής πτώσεως: κάνει κρύο οπότε είσαι κυρίως στο σπίτι, σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα κλείνουν για τις γιορτές, στη δουλειά παίρνεις τις τελευταίες μέρες άδειας που σου απομένουν πριν αλλάξει η χρονιά και στη διάθεσή σου βρίσκονται σπουδαίοι τίτλοι που κυκλοφόρησαν τους προηγούμενους μήνες! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλά να επιλέξεις με τι θα ασχοληθείς!

Για φέτος λοιπόν εμείς σου έχουμε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Πρόκειται για τίτλους που κυκλοφόρησαν το 2020 και το 2021 (και οι δύο χρονιές είχαν εξαιρετικές περιπτώσεις) και προσφέρουν κάμποσες ώρες gameplay, αρκετές για να σε κρατήσουν απασχολημένο ως το φινάλε των γιορτών. Κάποιοι τίτλοι θα σε καλύψουν μερικές δεκάδες ώρες, άλλοι πάλι φτάνουν σε διάρκεια τριψήφιο αριθμό, έτσι, για να μπορείς να διαλέξεις εκείνον που βρίσκεται πιο κοντά στα «θέλω» σου. Τι λες, πάμε να τους δούμε έναν προς έναν;

Mass Effect Legendary Edition

Η Legendary Edition του Mass Effect είναι must τίτλος, όχι μόνο για τους λάτρεις της space opera της BioWare αλλά του scifi setting και των RPG γενικότερα. Περιλαμβάνει και τους τρεις τίτλους της τριλογίας του Mass Effect (Mass Effect, Mass Effect 2, Mass Effect 3) σε remastered εκδόσεις -δηλαδή με καλύτερα γραφικά, τεχνικές βελτιώσεις και ανώτερη εμπειρία gameplay. Ακόμα και το πρώτο παιχνίδι της σειράς που μετρά σχεδόν 15 (!) χρόνια ζωής, θα δεις ότι στέκεται και παίζεται περίφημα μέχρι και σήμερα. Η Legendary Edition των Mass Effect είναι τέλεια είτε έχεις παίξει τη σειρά, είτε όχι. Ταξίδεψε με τον/την κάπτεν Shepard στα πέρατα του γαλαξία και χάσου σε έναν κόσμο που όμοιό του δύσκολα θα βρεις στο gaming.

Deathloop

Τη φετινή χρονιά το χρονικό παράδοξο «φορέθηκε» αρκετά ως κόνσεπτ στο gaming, με το Deathloop να είναι ένας από τους τίτλους που βασίστηκαν σε αυτό. Ακόμα κι αν το όνομά του δε σου λέει κάτι, η υπογραφή της Arkane, του στούντιο που μας χάρισε τα θεσπέσια Dishonored θα έπρεπε να σου είναι αρκετή. Στο παιχνίδι αναλαμβάνεις τον ρόλο του Colt, ενός δολοφόνου παγιδευμένου σε μία χρονική λούπα. Στόχος σου είναι να εξολοθρεύσεις οκτώ στόχους σε ένα νησί πριν τα μεσάνυχτα. Αν αποτύχεις, η μέρα σου ξεκινά απ’ την αρχή. Το Deathloop συνδυάζει μάχες σώμα με σώμα, πιστολίδι, parkour και gameplay που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Dishonored και Prey. Σε πείσαμε;

Hades

Το Hades μπορεί να πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι στα PC και το Switch όμως στην πλειοψηφία των συστημάτων στα οποία διατίθεται (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S) έκανε την εμφάνισή του φέτος το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα πανέμορφο roguelike από τη Supergiant Games που θα σου κρατήσει συντροφιά για πολλές, πολλές ώρες. Το στόρι του μάλιστα έχει και ελληνικό αέρα, αφού εστιάζει στην προσπάθεια του Ζαγρέα, γιου του Άδη, να ξεφύγει από τον Κάτω Κόσμο και να φτάσει τον Όλυμπο. Το Hades θα σε κερδίσει με το εθιστικό σύστημα μαχών και το hack & slash gameplay του, ωστόσο αυτά που θα σε μαγέψουν δεν είναι άλλα από τα χρώματα, τη μουσική και τον τρόπο που θα σου αφηγηθεί την ιστορία του.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition

Όσο περιμένεις το remaster του GTA V κάποια στιγμή το 2022, κάνε ένα… ζέσταμα με τη Definitive Edition της Grand Theft Auto: The Trilogy. Πρόκειται για μια συλλογή του τύπου «για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί» καθώς περιλαμβάνει τα Grand Theft Auto III, Vice City και San Andreas. Και οι τρεις τίτλοι τα ‘χουν τα χρονάκια τους (κυκλοφόρησαν μεταξύ 2001-2004) αλλά παίζονται ευχάριστα, ιδίως αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις ένα μικρό σκόντο στον τεχνικό τομέα. Οι αξίες παραγωγής τους όμως είναι τέτοιες που θα σου χαρίσουν άπειρες ώρες ψυχαγωγίας ακόμα και σήμερα ενώ η συνεχής υποστήριξη από πλευράς Rockstar, κάνει το ήδη καλό ακόμα καλύτερο.

Far Cry 6

Ένα είναι το σίγουρο με το Far Cry 6: δεν πρόκειται να πλήξεις! Είναι τόσα πολλά, βλέπεις, τα όσα μπορείς να κάνεις στη Yara που θα «γράψεις» δεκάδες ώρες gameplay χωρίς να το πολυκαταλάβεις. Το τοπίο παραπέμπει σε μία δυστοπική έκδοση ενός νησιού της Καραϊβικής, με τον δικτάτορα της χώρας να έχει επιβάλει τους όρους του, στερώντας κάθε ελευθερία από τους πολίτες της. Εσύ θα τα βάλεις με όλους και με όλα και υιοθετώντας πρακτικές guerrilla (κλεφτοπολέμου, σαν να λέμε) θα αναλάβεις αποστολές που υπό κανονικές συνθήκες θα έμοιαζαν αυτοκτονίας. Η πλοκή του παιχνιδιού θα σε ανταμείψει, το ίδιο και το σύστημα character progression. Είναι αυτό το καλύτερο Far Cry ως τώρα; Ναι!

Ghost of Tsushima

Η λογική λέει πως αν είσαι λάτρης των σαμουράι, θα έχεις παίξει ήδη το Ghost of Tsushima (κυκλοφόρησε άλλωστε το καλοκαίρι του 2020 στο PS4). Όμως, με τον τίτλο της Sucker Punch να έχει λανσαριστεί και στο PS5 πριν λίγους μήνες, δε γίνεται να μη στον προτείνουμε -αφ’ ενός για να ‘χουμε το κεφάλι μας ήσυχο και αφ’ ετέρου διότι παίζεται εκ νέου πάρα πολύ άνετα. Ένα υπέροχο στόρι με απίθανη πλοκή που διαδραματίζεται σε παραμυθένια τοπία και προσφέρει μία ισορροπημένη εμπειρία gameplay με κάμποση εξερεύνηση και μάχες που μοιάζουν βγαλμένες από χορογραφίες, το Ghost of Tsushima θα σε συνεπάρει πριν καν το καταλάβεις. Στο δε PS5 ειδικά είναι θαύμα!