CARYN MANDABACH PRODUCTIONS/Collection Christophel/AFP
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Peaky Blinders: Έχουμε ημερομηνία πρεμιέρας για την 6η σεζόν

Το μεγάλο φινάλε είναι πιο κοντά απ’ ό,τι περιμέναμε και οι Shelbys καθοδόν για το τέλος που πλησιάζει.

Η υπόσχεση είχε δοθεί με την κυκλοφορία του πρώτου teaser τον περασμένο Νοέμβριο: το Peaky Blinders θα επιστρέψει για 6η και τελευταία φορά στις οθόνες μας στις αρχές του 2022. Το BBC και ο δημιουργός του, Steven Knight τήρησαν την υπόσχεση που έδωσαν στους fans της σειράς με την πρεμιέρα του μεγάλου φινάλε να έρχεται σε 12 ημέρες από τώρα.

Ο 6ος κύκλος θα ανοίξει αυλαία την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, όπως διαβάζουμε στο ladbible, το ρεπορτάζ του οποίου επιβεβαιώνει το βρετανικό δίκτυο. Θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο με τίτλο Black Day. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των επεισοδίων θα είναι συνολικά έξι. 

Οι Peaky Blinder ρίχνουν αυλαία χωρίς την “Aunt Polly”

Από τη τελευταία σεζόν, η μεγάλη απούσα θα είναι η Helen McCrory (υποδυόταν τη μητριαρχική φιγούρα της Polly Gray, αλλιώς “Aunt Polly”), που πέθανε από καρκίνο πέρυσι σε ηλικία 52 ετών. «Ήταν μια πολύ καλή φίλη και ήταν η καρδιά του σόου, οπότε ήταν πολύ παράξενα στο πλατό χωρίς αυτήν», είχε δηλώσει ο Cillian Murphy για την απώλεια της.

Νέα προσθήκη στο καστ θα είναι ο Stephen Graham, ενώ ο χαρακτήρας του Tom Hardy, Alfie Solomons, θα επιστρέψει στη σειρά.

Ποιο θα είναι όμως το τέλος των Shelbys;

Μπορεί το Peaky Blinders να ολοκληρωθεί στη μικρή οθόνη, θα αποκτήσει όμως νέα ζωή στη μεγάλη. Ο Knight οραματίζεται να ολοκληρώσει την αφήγησή του με μία ταινία, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο.  

Για την 6η σεζόν είχε τονίσει ότι «θα βρούμε την οικογένεια σε ακραίο κίνδυνο και το ρίσκο δεν υπήρξε ποτέ υψηλότερο». «Αυτή θα είναι η καλύτερη σεζόν μας από όλες και οι fans θα την αγαπήσουν», είχε προσθέσει.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο OneMan είχε απαντήσει σχετικά με το αν οι Shelbys θα δικαιωθούν στο φινάλε της ιστορίας τους. Αν θα καταφέρουν να ανελιχθούν στα ανώτερα στρώματα της αυστηρής βρετανικής κοινωνίας του 20ου αιώνα. «Νομίζω ότι στο τέλος η απάντηση θα είναι όχι… Οι Shelbys δε θα τα καταφέρουν. Θα μάθουν τα κόλπα και θα αντιγράψουν τους τρόπους της ελίτ, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να γίνουν αποδεκτοί σε κάποιους κύκλους», είχε αναφέρει. 

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, η τελευταία σεζόν του Peaky Blinders -όπως και οι προηγούμενές του- θα προβληθεί στο Netflix.