Φωτογραφίες: Γιώργος Ματθαίος / Eurokinissi
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προοδευτική-Εθνικός στο «Κλουβί»: Όσα έγιναν σε ένα ντέρμπι από τα παλιά

Στη Γρηγορίου Λαμπράκη συμβαίνουν παραδοσιακά τα πιο σκληρά ντέρμπι της πόλης. Το ματς μεταξύ Προοδευτικής - Εθνικού είναι ένα από αυτά.

Το «Κλουβί» είναι μία από τις πιο καυτές έδρες της χώρας. Τα τοπικά ντέρμπι κόντρα στον Ιωνικό και τις ομάδες του Πειραιά έχουν μείνει στην ιστορία. Ένα από αυτά συνέβη και το απόγευμα της Κυριακής, στον αγώνα μεταξύ Προοδευτικής και Εθνικού για τη Γ’ Εθνική. Το ματς, πέραν όλων των άλλων, είχε και βαθμολογική σημασία καθώς και οι δύο ομάδες παλεύουν για την άνοδο στη Super League 2.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα, καθώς, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του ντέρμπι, το γήπεδο ήταν κατάμεστο, με τη διοίκηση της Προοδευτικής να επισημαίνουν πως στο «Κλουβί» βρέθηκαν περισσότεροι από 3.500 οπαδοί της ομάδας.

Το ματς, όπως περιμέναμε όλοι, ήταν ιδιαίτερα σκληρό με τα δυνατά μαρκαρίσματα και τις κοκορομαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων να δίνουν και να παίρνουν. Τη νίκη τελικά πήραν οι γηπεδούχοι, με τον Βασίλη Πατσατζόγλου να ανοίγει το σκορ στο 37ο λεπτό και τον Αντώνη Κυριαζή να διαμορφώνει το τελικό 2-0 δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Τα δύο γκολ έβαλαν φωτιά στην εξέδρα με τους οπαδούς της Προοδευτικής να μη σταματούν να τραγουδούν και να ανάβουν καπνογόνα, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμη πιο καυτή. Με αυτή τη νίκη η Προοδευτική έπιασε κορυφή στον έκτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αφήνοντας τρεις πόντους πίσω τον ηττημένο Εθνικό Πειραιώς, και απέκτησε προβάδισμα για την άνοδο στη Super League 2.

Μετά το τέλος του ματς, όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έτρεξαν στη θύρα των φανατικών οπαδών για να γιορτάσουν μαζί αυτή τη σημαντική νίκη. Όλοι στον Κορυδαλλό ελπίζουν πως ο σύλλογος θα ανακάμψει και θα επιστρέψει και πάλι στα μεγάλα σαλόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική ήταν τη σεζόν 2003/04, όταν και κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις τέσσερις νίκες, μία εξ αυτών, όμως, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο μόνος κοινός παρανομαστής εκείνης της σεζόν που όλοι θέλουν να ξεχάσουν στην Προοδευτική είναι πως συνέβησαν εντός έδρας. Πώς θα μπορούσε, όμως, να συμβεί διαφορετικά όταν έχει την τύχη να διαθέτει μία από τις πιο καυτές ποδοσφαιρικές έδρες στη χώρα;

Οι φωτογραφίες από το ντέρμπι Προοδευτικής – Εθνικού στο «Κλουβί»

Προοδευτική Οι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής πανηγυρίζουν μαζί με τους οπαδούς μετά τη λήξη του ματς.

Προοδευτική Τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειπαν από το ντέρμπι.

Προοδευτική Ο Βασίλης Πατσατζόγλου πανηγυρίζει μετά την επίτευξη του 1-0.

Προοδευτική Εθνικός Η Προοδευτική είχε το πάνω χέρι καθ' όλη τη διάρκεια του ματς.

Προοδευτική Το «Κλουβί» ήταν κατάμεστο για το ντέρμπι με τον Εθνικό. Υπολογίζεται πως εκεί βρέθηκαν περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι.
Προοδευτική Από το ματς δεν έλειπαν και τα καπνογόνα.

Προοδευτική Το πέταλο των φανατικών οπαδών των γηπεδούχων.

Προοδευτική Πόσο εύκολο είναι να εκτελέσεις σωστά το πλάγιο όταν έχεις τόσα βλέμματα πάνω σου;

Προοδευτική Ο Εθνικός είχε τις ευκαιρίες του, ωστόσο, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ στην αναμέτρηση.

Οι οπαδοί της Προοδευτικής δε σταμάτησαν να τραγουδούν για την ομάδα τους σε όλο τον αγώνα.