© Eurokinissi
BUZZ

10 οργισμένα tweets για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Tα νούμερα πιάνουν τα τέσσερα ψηφία, ενώ εργένηδες σε μικρά σπίτια καλούνται να πληρώσουν πάνω από τον βασικό μισθό. Κάπου φτάνει, έλεος, δηλαδή.

«Πόσο σου ήρθε το ρεύμα;». Τον παλιό, καλό καιρό, το pick up line για να πιάσεις κουβέντα στο ασανσέρ και τις ουρές των σούπερ μάρκετ, ήταν συνήθως η ζέστη, είτε το κρύο, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Μετά ήρθε η πανδημία, ο εγκλεισμός και το 2021 βασική ερώτηση μεταξύ γνωστών και αγνώστων ήταν «έκανες το εμβόλιο;», μέχρι που ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, προκαλώντας έναν νέο πονοκέφαλο στην ήδη ταραγμένη ψυχοσύνθεση όλων μας.

Το νέο pick up line, λοιπόν, έχει να κάνει με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.Το ραβασάκι της ΔΕΗ (ή οποιονδήποτε άλλων παρόχων υπενοικιάζουν ενέργεια από εκείνη) έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος για κάθε σπίτι, μετά το άλμα στην τιμή της μεγαβατώρας.

Πάνω από το 50% αύξησης σημείωσε η χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, σε σχέση με τα δεδομένα του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τα ποσά των λογαριασμών σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν αστρονομικά νούμερα, παράλληλα με τις υπόλοιπες αυξήσεις στα τρόφιμα και τα ενοίκια, χωρίς να διαφαίνεται σανίδα σωτηρίας.

Την ίδια στιγμή, κοφτερή και ανένδοτη παραμένει η δαμόκλειος σπάθη εκ μέρους του βασικού παρόχου ενέργειας: όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Μανιάτης, πάνω από 1000 αποκοπές ρεύματος μετρούνται καθημερινά σε όλη την επικράτεια, ενώ στην Αττική το ρεύμα κόβεται σε 500 νοικοκυριά ανά ημέρα, αφού οι πολίτες αδυνατούν να καταβάλλουν το αντίτιμο που τους ζητείται.

Μοναδική εξαίρεση από το θλιβερό κύμα διακοπής ρεύματος είναι τα άτομα που έχει διαπιστωθεί ότι χρήζουν μηχανικής υποστήριξης λόγω προβλήματος υγείας και –φυσικά– ο λογαριασμός είναι στο όνομά τους.

Όσοι οι κλυδωνισμοί μεταφέρονται στα έδρανα της Βουλής και εκ μέρους της κυβέρνησης γίνεται λόγος για ενισχυτική παρέμβαση προς την κοινωνία, ρίχνουμε μια ματιά στο Twitter, όπου δεν ήταν λίγοι όσοι ανέβασαν τους φουσκωμένους λογαριασμούς τους με ένα tweet: τα νούμερα πιάνουν τα τέσσερα ψηφία, ενώ εργένηδες σε μικρά σπίτια καλούνται να πληρώσουν πάνω από τον βασικό μισθό.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί στο Twitter

 

Τουλάχιστον, κάποιοι δεν χάνουν το χιούμορ τους: