ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Huesera: Μια ανατριχιαστική ταινία τρόμου για τη μητρότητα έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το Μεταμεσονύκτιο τμήμα του φεστιβάλ έχει τον πρώτο του πολύ δυνατό τίτλο.

Μια ανατριχιαστικά τρομακτική ταινία που σπάνια στηρίζεται σε απλά κλισέ τινάγματα. Που βασίζεται σε εικονογραφία όλο και πιο απόκοσμη και ήχους που σου γρατζουνάνε το υποσυνείδητο. Ένα παραμύθι πάνω στη μοντέρνα μητρότητα, πάνω σε ιδέες συμβατικής οικογενειακής ζωής και γυναικείας ενδυνάμωσης. Ή ίσως ένα μεξικάνικο λαϊκό παραμύθι τρόμου κάπου ανάμεσα στο Hereditary και στο Μωρό της Ρόζμαρι.

Αυτά είναι κάποια μόνο από τα εντυπωσιακά λόγια και κείμενα που έχουν γραφτεί για το Huesera, το ντεμπούτο τρόμου που έχει κάνει τον κινηματογραφικό κόσμο να μιλά με θαυμασμό (και φόβο!) τη φετινή σεζόν, και το οποίο θα δούμε σε πανελλήνια πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Η ταινία είναι ένα μεταφυσικό φιλμ σωματικού τρόμου στο οποίο η Valeria, μια έγκυος γυναίκα, διαπιστώνει πως βρίσκεται στο έλεος απόκρυφων μυστικιστικών δυνάμεων. Ήθελε για καιρό να γίνει μητέρα, αλλά τώρα διαπιστώνει τρομοκρατημένη πως ίσως κάτι να έχει πάει πολύ στραβά. Τι κάνεις όταν τα πάντα γύρω σου μοιάζουν μέρος ενός διαβολικού εφιάλτη;

Η ταινία, γράφουν οι New York Times, «είναι κάτι σαν εξορκισμός από μόνη της, αφήνοντας κατά μέρους οτιδήποτε φασαριόζικο και μπανάλ ώστε να αναδείξει ωμές αλήθειες». Το φιλμ παίζει διαρκώς με τις προσδοκίες του θεατή από μια ταινία του είδους, αποτελώντας επίτευγμα σε επίπεδο τεχνικό αλλά και μοτίβου. Είναι ένας εφιάλτης από τον οποίον δεν θες (όσο και να θες!) να ξυπνήσεις.

Δες το τρέιλερ για να πάρεις μια πρώτη γεύση:

 

Το Huesera έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Tribeca τον περασμένο Ιούνιο όπου κέρδισε τα βραβεία Νέου Σκηνοθέτη και Nora Ephron (βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο σε μια νέα γυναίκα δημιουργό). Θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο των Νυχτών Πρεμιέρας.

Οι 28ες Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθούν από 28 Σεπτεμβρίου ως 9 Οκτωβρίου.