Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP
ΣΙΝΕΜΑ

Τι γνωρίζουμε για την ταινία που θα φέρει τον Brad Pitt για γυρίσματα στην Ελλάδα

Ο Brad Pitt πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Edward Berger, The Riders και μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Ύδρας.

Η Ύδρα έχει ζήσει στο παρελθόν μεγάλες στιγμές κινηματογραφικής δόξας και ξέρει πως το λιμάνι, τα πέτρινα σοκάκια και τα αρχοντικά της μπορούν να γίνουν το πιο φιλόξενο μέρος του κόσμου για όσους διασχίσουν έναν ολόκληρο ωκεανό προκειμένου να φτάσουν σε αυτή.

Το 1957 έγινε το σκηνικό για την ταινία του Jean Negulesco, Το παιδί και το δελφίνι με τη Sophia Loren να χαρίζει στο νησί του Αργοσαρωνικού την πρώτη του μεγάλη στιγμή στο διεθνές σινεμά. Επτά σχεδόν δεκαετίες αργότερα, οι προβολείς του Χόλιγουντ θα πέσουν και πάλι πάνω του, αυτή τη φορά για να φωτίσουν τον Brad Pitt, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία The Riders, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Αυστραλού συγγραφέα Tim Winton που εκδόθηκε το 1994.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο οποίος σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, ανέφερε πως «ο Brad Pitt έχουμε ενημέρωση ότι θα έρθει στο νησί, από πληροφορίες που έχουν έρθει και σε εμάς. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, γιατί ξέρετε στο νησί μας γυρίστηκε η πρώτη χολιγουντιανή παραγωγή στην Ελλάδα, το “Το παιδί και το δελφίνι”, το 1957. Άρα δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι επιλέχθηκε για άλλη μια φορά το μοναδικό φυσικό σκηνοθετικό υλικό που παρέχει το νησί μας».

 

Το βιβλίο

Το The Riders, το οποίο έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker το 1995, αφηγείται την ιστορία ενός Αυστραλού άνδρα, του Fred Scully, και της επτάχρονης κόρης του, Billie. Ο Scully και η σύζυγός του, Jennifer, έχουν σχεδιάσει να μετακομίσουν από την Αυστραλία σε ένα εξοχικό που αγόρασαν στην Ιρλανδία, έπειτα από μία σχεδόν «μυστικιστική» παρόρμηση της Jennifer.

Ο Scully μένει για εβδομάδες μόνος του, ανακαινίζοντας το σπίτι, ενώ η Jennifer επιστρέφει στην Αυστραλία για να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Όταν εκείνος φτάνει στο αεροδρόμιο Shannon για να υποδεχτεί τη γυναίκα του και την 7χρονη κόρη τους, εμφανίζεται μόνο η μικρή Billie, τραυματισμένη ψυχολογικά και μη μπορώντας να εξηγήσει στον πατέρα της τι συνέβη ή γιατί η μητέρα της την έβαλε μόνη της στο αεροπλάνο.

Η ιστορία ακολουθεί τον Scully και τη Billie καθώς ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ακολουθώντας τα βήματα του προηγούμενου ταξιδιού τους, προσπαθώντας να βρουν τη Jennifer και να καταλάβουν γιατί τους άφησε.

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται τον Δεκέμβριο του 1987 και περιλαμβάνει αναφορές σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Αυστραλία εκείνο το μήνα, όπως την παραίτηση του μακροβιότερου πρωθυπουργού του Κουίνσλαντ, Sir Joh Bjelke-Petersen την 1η Δεκεμβρίου και τη σφαγή της Queen Street, επτά ημέρες αργότερα.

Η ταινία

Η Julianne Nicholson και η Coco Greenstone θα συμπρωταγωνιστήσουν μαζί με τον Brad Pitt στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Edward Berger, ενώ τη διασκευή έχει αναλάβει ο David Kajganich.

Την παραγωγή αναλαμβάνουν οι Ridley Scott και Michael Pruss για τη Scott Free, μαζί με τους Kajganich και την εταιρεία του Berger, Nine Hours, καθώς και τους Brad Pitt, Jeremy Kleiner και Dede Gardner για την Plan B Entertainment.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον μήνα, με γυρίσματα σε πολλαπλές τοποθεσίες ανά την Ευρώπη, μεταξύ άλλων και στην Ύδρα. Την παγκόσμια κινηματογραφική διανομή έχει αναλάβει η A24.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.