ORIGINALS

5 πράγματα που θα’πρεπε να είναι αυτονόητα όταν κάνεις μάζωξη σπίτι σου

Από το φαγητό και το κρασί μέχρι τα επιτραπέζια.

Τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνεις πράγματα. Είναι η εποχή που μπορεί να έχεις (επιτέλους) ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Να κάνεις βόλτες στην πόλη, να αγοράσεις δώρα και βασικά να έρθεις πιο κοντά με τους φίλους και την οικογένειά σου. Είναι η εποχή που οι συγκεντρώσεις στα σπίτια γίνονται όλο και πιο πολλές και μπορεί να κληθείς να είσαι ο οικοδεσπότης.

Γι’ αυτό, τώρα που οι μαζώξεις πληθαίνουν, μαζέψαμε πέντε πράγματα που θα’πρεπε να είναι αυτονόητα όταν είσαι ο οικοδεσπότης.

Το φαΐ μέχρι σκασμού

Οι περισσότεροι έρχονται σε μια μάζωξη χωρίς να έχουν φάει, έτσι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι το φαΐ δεν πρέπει να αργήσει να σερβιριστεί ή να παραγγελθεί ούτε οι μερίδες να είναι μετρημένες.

Αν καλείς κόσμο σπίτι, είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να φύγει κανείς χωρίς να πονάει η κοιλιά του από το πολύ φαΐ. Αν θες να φας πολιτισμένα, πας σε κάποιο καλό εστιατόριο ή σε κάποιο μπαρ και παραγγέλνεις finger food. Και είναι φυσικά αυτονόητο, πως όσο φαΐ δεν καταναλωθεί εκείνη τη βραδιά, θα μπει στο ψυγείο και θα σε ταΐζει για όλη την επόμενη εβδομάδα. Σαν τα λεπτά ομιλίας και τα δεδομένα σου αν έχεις ΚΙΟΥ ΣΤΑΡ AUTO ένα πράγμα, που αν δεν τα έχεις καταναλώσει τα data & τα λεπτά στο τέλος του μήνα, μεταφέρονται στον επόμενο.

Να μην ανοίξει η τηλεόραση

Αν δεν μαζευτήκατε επί τούτου για να δείτε κάποιον αγώνα, ταινία ή σειρά, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξετε την τηλεόραση. Ευτυχώς αυτή είναι μια συνήθεια που ανήκει περισσότερο στα 90s και στα 00s. Το ισότιμό της στα τέλη των 10s είναι μάλλον το να είναι όλοι ταυτόχρονα στα κινητά και να σκρολάρουν χωρίς σκοπό.

Το άνοιγμα του καλού κρασιού

Έχεις εκείνο το καλό μπουκάλι κρασί που κρατάς για μία καλή περίσταση. Τελικά καταφέρνεις να μην το πιεις ποτέ και να το πας με βαριά καρδιά δώρο σε μια άλλη μάζωξη ή πάρτι, επειδή δεν προλαβαίνεις να αγοράσεις κάτι και δεν θες να πας με άδεια χέρια. Αυτό το καλό μπουκάλι κρασί, που φυλάς για την Βασίλισσα της Αγγλίας είναι καιρός να ανοιχτεί επιτέλους. Ποια είναι η καλύτερη ευκαιρία από αυτή που έχεις μαζέψει τους φίλους σου σπίτι σου;

Αν πάλι είσαι από την άλλη πλευρά και σου έφεραν δώρο ένα καλό κρασί στη μάζωξή σου, άνοιξέ το επιτόπου. Μην αφήσεις το καλό κρασί να σκονίζεται στο ράφι ή να κάνει κύκλους από μάζωξη σε μάζωξη. Εκείνοι που στο έφεραν, στο έφεραν για να το πιουν και οι ίδιοι.

Τα επιτραπέζια

 

Δεν χρειάζεται απαραίτητα το ταμπλό. Μπορείτε να παίξετε και παντομίμα. Γενικά οποιοδήποτε παιχνίδι δένει την παρέα και κάνει να νιώθουν πιο άνετα όσοι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.  Το κακό είναι ότι σχεδόν πάντα υπάρχει κάποιος που θα πει “παίξτε χωρίς εμένα” και χαλάει το κλίμα. Θα ‘πρεπε να είναι αυτονόητο λοιπόν αυτός που δεν θέλει, να παίξει, γιατί σίγουρα θα του έρθει η όρεξη παίζοντας.

Το πλύσιμο των πιάτων

Για το τέλος έχουμε κάτι που δεν θα γίνει ποτέ αυτονόητο, αλλά έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε. Μετά τη μάζωξη έχεις να αντιμετωπίσεις όλα όσα άφησε πίσω της. Το χειρότερο όλων είναι η κουζίνα και τα αμέτρητα πιάτα, πιατέλες, μαχαιροπίρουνα, που σε περιμένουν. Θα πρέπε λοιπόν να είναι αυτονόητο ότι οι φίλοι σου θα σε βοηθήσουν στο πλύσιμο των πιάτων. Έλα όμως που η φωνή της μαμάς σου να λέει “Μα τι κάνεις εκεί καλέ, άστα θα τα κάνω εγώ!” είναι βαθιά χαραγμένη μέσα σου και όποιος και να προσφερθεί να σε βοηθήσει θα πεις αυτό.

Πόσο πιο ωραίες θα ήταν οι σπιτικές μαζώξεις αν όλα τα παραπάνω ήταν για όλους αυτονόητα; Τουλάχιστον υπάρχει η Q που ήρθε για να κάνει τα απλά αυτονόητα στην επικοινωνία σου: To KIOY ΣΤΑΡ AUTO είναι το πακέτο που ανανεώνεται αυτόματα κάθε μήνα, έχει πραγματική χρέωση ανά δευτερόλεπτο (μιλάς 1″, πληρώνεις 1″) και σου μεταφέρει στον επόμενο μήνα τα λεπτά και τα δεδομένα που δεν κατανάλωσες. Απλά πράγματα!