ORIGINALS

Αυτοί είναι οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων που συνιστούν Skip

Αυτοί ξέρουν κι εμείς επιτέλους ξέρουμε ποιοι είναι.

Ακόμα δεν ξεκίνησε το κείμενο, ούτε η πρώτη πρόταση δεν έχει ολοκληρωθεί, αυτές οι λέξεις που διαβάζεις τώρα δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα πέρα απ’ το να γεμίσουν το χώρο, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί η παρακάτω φράση. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ:

ΝΑΙ. Βουτιά στις αναμνήσεις. Πόσο πιο ’90s να μυρίσει, δεν υπάρχει κάτι πιο ρετρό, κλασικό και διαχρονικό, από τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων που συνιστούν Skip, το σλόγκαν σήμα-κατατεθέν της εταιρείας, που μέσα στα χρόνια έμεινε στην ιστορία ως μια ατάκα της ποπ κουλτούρας την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και στην καθημερινότητά μας. Έγινε ανέκδοτο, έγινε σκετς, έντυσε πολλές ακόμα διαφημίσεις και συνεχίζει.

Ειλικρινά όμως, βλέποντας αυτό το φαντασμαγορικό πυργάκι με τα 29 πλυντήρια στη διαφήμιση, έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ποιοι επιτέλους είναι αυτοί οι 29 κατασκευαστές που συνιστούν Skip; Είμαι σίγουρος ότι το έχεις κάνει και ότι έχεις κι άλλες απορίες, όπως το αν υπάρχουν όντως τόσοι πολλοί κατασκευαστές, αν όλοι συνιστούν Skip για τους ίδιους λόγους, αν έχει αλλάξει κάποιος γνώμη στην πορεία, αν αυτοί οι 29 αποτελούν ένα κλειστό κλαμπ ή μπορεί κάποιος να προστεθεί στη σχετική λίστα.

Κυρίες και κύριοι, ήρθε η ώρα για απαντήσεις. Οι 29 κατασκευαστές όχι μόνο υπάρχουν, αλλά στην πραγματικότητα, είναι πλέον 36(!). Προφανώς, για να μην χαλάσει το μάρκετινγκ της διάσημης φράσης, το σλόγκαν, ακόμα και στο site της εταιρείας παραμένει ’29 κατασκευαστές πλυντηρίων’. Ναι, σωστά κατάλαβες, όχι μόνο αναφέρονται ένας προς έναν οι κατασκευαστές στην επίσημη ιστοσελίδα της Skip, αλλά υπάρχει ειδική υποκατηγορία, όπου εκτός από τα ονόματα των brands, μας ενημερώνουν και για τους ακριβείς λόγους για τους οποίους το συνιστούν.

Και τώρα, για να λυθεί ένα μυστήριο ετών, ιδού οι 29+7 κατασκευαστές πλυντηρίων που συνιστούν Skip και αυτοί ξέρουν, με τη σειρά που αναφέρονται στην σελίδα (και είναι αλφαβητική):

1. Beko

2. Blomberg

3. Bosch

4. Candy

5. Carad

6. Daewoo

7. Davoline

8. Elco

9. Eskimo

10. Federal Mogul

11. Fisher & Paykel

12. Gorenje

13. Haier

14. Hisense

15. Hoover

16. Hyundai

17. IT Wash

18. Kendo

19. Korting

20. LG

21. Morris

22. Neff

23. Philco

24. Pitsos

25. Princess

26. Robin

27. SanGiorgio

28. Selten

29. Siemens

30. Smeg

31. Teka

32. Telefunken

33. United

34. Voxson

35. WinStar

36. Zerowatt