ORIGINALS

Αν η μυθολογία είχε ‘γραφτεί’ από τη μεριά των κακών

Σκότωσε και έγδαρε ένα προστατευόμενο είδος ζώου ο Ηρακλής και είναι αυτός ο καλός; Σοβαρά τώρα;

Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές, φαντάσου τι γίνεται με τη μυθολογία, τι μούφα έχουμε καταπιεί αμάσητη. Γράφει ο καθένας ό, τι θέλει και καλώς τα πρόβατα, ορίστε σας έφερα το σανό. Καλοφάγωτο.

Δίνουμε φωνή στον αδύνατο και τον αδικημένο σήμερα. Το αιμοβόρο τέρας της διπλανής πόρτας θα πει τη δικιά του ιστορία, τη δικιά του εκδοχή. Του το χρωστάμε.

Δες:

Πολύφημος

Μεροκαματιάρης βοσκός με σοβαρά προβλήματα όρασης, πέφτει θύμα σπείρας ζωοκλεφτών και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τους, χάνει και το μοναδικό του μάτι. Η οικογένειά του παρακαλεί για βοήθεια. Πάσχει από σοβαρής μορφής γιγαντισμό, που δεν του επιτρέπει να εργαστεί. Για τα κτήνη που τον μέθυσαν δίδεται αμοιβή.

 

Κέρβερος

Εκλάπη χθες από χώρο φιλοξενίας σκύλος συντροφιάς, στειρωμένος και τσιπαρισμένος. Πάσχει από σοβαρή δυσμορφία, αλλά είναι εντελώς άκακος. Να παίξει θέλει μόνο (με τα έντερά σου).

Τη μέρα που εξαφανίστηκε, πεθαμένοι καταγγέλουν ότι είδαν να περιφέρεται στην περιοχή ένας τραμπούκος με ρόπαλο.

Ακούει στο όνομα ‘Κέρβυ’.

 

Μινώταυρος

Πλούσιος γόνος γνωστής αθηναϊκής οικογένειας μαχαιρώνει και τραυματίζει θανάσιμα φυλακισμένο απόκληρο χωρίς λόγο.

Το άτυχο θύμα έζησε όλη του τη ζωή σε μία απάνθρωπη φυλακή, και το μόνο του έγκλημα ήταν η αναπτυξιακή του δυσπλασία, ασθένεια που έκανε τους γονείς του να ντρέπονται γι’ αυτόν. Θύμα μια κοινωνίας που ποινικοποιεί τη διαφορετικότητα, ο ‘Μινώταυρος’, όπως τον φώναζαν τα χαμίνια του δρόμου περιπαιχτικά λόγω της εμφάνισής του, έζησε όλη του τη ζωή σε μία φυλακή πολύ μπέρδεμα. Από αλλού έμπαινες, από αλλού έβγαινες, γαμ@#$ τα, χανόταν η μπάλα. Λένε πώς μόλις είδε άνθρωπο μετά από τόσα χρόνια απομόνωσης, έτρεξε να τον αγκαλιάσει συγκινημένος και να του ζητήσει βοήθεια.

Ήταν ο μόνος απ’ τους δύο που συγκινήθηκε. Ο άλλος όχι και τόσο. Τον μαχαίρωσε.

Κάτι πρέπει να γίνει με την οπλοφορία στην Κρήτη.

 

Μέδουσα

Το μόνο που ήθελε ήταν να την αγαπήσει κάποιος γι’ αυτό που πραγματικά ήταν. Έκανε όμως το λάθος να δείξει το αληθινό της πρόσωπο στον λάθος άντρα. Προσπάθησε να τον πλησιάσει και να του εξηγήσει ότι δεν φταίει αυτή, ότι η Αθηνά τη μεταμόρφωσε στο τέρας που έβλεπε, επειδή ήταν ιέρεια της και τη βίασε ο Ποσειδώνας. Και προφανώς δεν μπορούσε να τα βάλει με τον Ποσειδώνα, η βία με την εξουσία ήταν πάντα φίλες και έτσι ξέσπασε σε εκείνη. Από θύμα θύτης, λοιπόν. Και τώρα νεκρή, να στολίζει την ασπίδα της θεάς που την καταράστηκε σε αιώνια ασχήμια, νεκρή απ’ το χέρι του άντρα που πίστεψε ότι μπορούσε να τη σώσει, από τον πραγματικά χειρότερο της εχθρό: τον εαυτό της.

Τραγωδία.

 

Μνηστήρες Πηνελόπης

“20 χρόνια χωρίς ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι πολλά”, σκέφτηκαν κάποιοι νεαροί στο νησί της Ιθάκης. Θέλοντας λοιπόν να βάλουν τέλος στην ακυβερνησία και σεβόμενοι τον θεσμό της βασιλείας, προσπάθησαν να συζητήσουν με την βασίλισσα-ανάφτρα, ώστε να βρεθεί μία λύση συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές. Θα μπορούσαν να πάρουν την εξουσία με τη βία, αλλά ήταν κύριοι. Τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν σε πολύ καλό κλίμα χάλασε ένας ημίτρελος τοξοβόλος που εμφανίστηκε απ’ το πουθενά και άρχισε να τους σφαγιάζει μαζί με τον γιο του τον μαμάκια. Οι νεαροί δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν και έπεσαν όλοι νεκροί από τα βέλη του μανιακού.

Ο ίδιος ημίτρελος λέγεται ότι λίγο καιρό πριν, είχε κλέψει ζώα από έναν τυφλό.

 

Το λιοντάρι της Νεμέας

Κραυγή αγωνίας από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να σταματήσει το λαθραίο κυνήγι, μετά τον θάνατο και του τελευταίου προστατευόμενου λιονταριού, που είχε απομείνει να κυκλοφορεί ελεύθερο και να τρώει τσοπάνηδες. Το καλοκάγαθο λιονταράκι, βρέθηκε νεκρό και γδαρμένο από σαδομαζό κάθαρμα που προφανώς ήθελε το δέρμα του για τρόπαιο.

Άλλο ένα χτύπημα στη χλωρίδα και στην πανίδα αυτού του τόπου (τα λέω και τα δύο για να πετύχω έστω το ένα, ποτέ δεν κατάλαβα ποιο είναι ποιο).

Μακάρι Οιδίποδα σ’ αυτόν και τη μάνα του.

 

Προκρούστης

Άλλο ένα θύμα του πλούσιου κακομαθημένου Αθηναίου που είπαμε πιο πάνω. Προκρούστης μέγας χειροπράκτης, είχε σώσει όλο τον κόσμο, όλες τις γριές της περιοχής, έκανε θαύματα με αυχένες, λεκάνες, ώμους, τα πάντα όλα, γιάτρευε ό, τι υπήρχε, δισκοπάθειες, λουμπάγκα, αλλά που να καταλάβει ο άλλος ο κουτσόβλαχος από ορθοπεδική.

Μαζέψτε τον μη σκοτώσει και κανάν άλλο μεγάλο γιατρό, κανάν Ιπποκράτη ή Φικιώρη.