Έχεις ιδέα τι σημαίνει το χρώμα του διαβατηρίου σου;

Αν όχι, τότε το βίντεο που βρίσκεται εντός θα σου φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Και σε κάποια σημεία, εκνευριστικά αληθινό.
SHARES

Μικρά βιβλιαράκια που αλλάζουν όνομα, χρώμα, τρόπο γραφής μπροστά από έναν γκισέ αεροδρομίου, λιμανιού, αφετηρίας ενός λεωφορείου. Τα διαβατήρια για κάποιους σημαίνουν ταξίδι, για κάποιους άλλους μετανάστευση οικονομική-εξαναγκαστική-κάτι άλλο, για κάποιους τρίτους δεν είναι παρά ένα ακόμη αντικείμενο επίδειξης της θρησκευτικής τους πίστης.

Όχι δεν πρόκειται για κάποια τρολιά του διαδικτύου. Το Travel and Leisure στο βιντεάκι που ακολουθεί παρουσιάζει την ερμηνεία των διαφόρων αποχρώσεων των διαβατηρίων ανά τον κόσμο που ελάχιστοι από εμάς σκεφτήκαμε ποτέ να αναζητήσουμε. Μεταξύ των εν λόγω επεξηγήσεων λοιπόν, υπάρχει και αυτή του πράσινου χρώματος στο διαβατήριο των ισλαμικών χωρών: Που υπάρχει εξαιτίας της εξαίρετης θέσης που το συγκεκριμένο χρώμα έχει στην πίστη τους.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Ελβετοί έχουν στο διαβατήριό τους το σύμβολο και το χρώμα της σημαίας τους. Γιατί δεν μπορούν μακριά της και γιατί θέλουν παντού να επιδεικνύουν την επιβλητικότητά της.

Και κάπου εδώ, 'πέφτει' το βίντεο.

Share
 

24Media Network

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

 

Σινεμά

Η Desiree Akhavan ξέρει τι κάνει όντως σέξι μια ερωτική σκηνή

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα του 'Miseducation of Cameron Post' για το πώς έφτιαξε μία ταινία για κλινικές 'θεραπείας' ομοφυλοφίλων στην Αμερική του Trump, την ανώμαλη προσγείωσή της μετά το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Sundance, και το κλειδί για μια αυθεντική, λεσβιακή ερωτική σκηνή.

PROMO
Social Man