Γιατί πονάει τόσο αρρωστημένα πολύ όταν πατάς ένα Lego

Τα δάκρυα μίλησαν, ώρα να μιλήσει κι η επιστήμη.
SHARES

Ο πόνος της γέννας; Μπα. Ο πόνος όταν δέχεσαι χτύπημα στα γεννητικά όργανα; Ούτε. Ο πόνος όταν χτυπάς το μικρό σου δάχτυλο στη γωνία του καναπέ; Λάθος. Όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι ο χειρότερος πόνος εκεί έξω, είναι όταν πατάς ένα τουβλάκι Lego με γυμνό πόδι.

Και πάω στοίχημα πως κι εσύ ξέρεις, μιας και στον καθένα από μας αντιστοιχούν 83 τουβλάκια. Τι να λέμε, εδώ το ξέρουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας και έφτασαν στο σημείο να κυκλοφορήσουν παντόφλες που μας προστατεύουν από τον σατανά τα τουβλάκια του πόνου. Ωραία, ξέρουμε όλοι λοιπόν. Έχεις αναρωτηθεί όμως, γιατί ένα τόσο μικρό αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει ΤΟΣΟ πόνο;

Ο φίλος μας ο Simon ο Whistler ξέρει και αποφάσισε να μοιραστεί τη γνώση του, σε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube 'Today I Found Out', όπου μας τα εξηγεί όλα ωραία και επιστημονικά. Ως μια πρόγευση, θα σου πω ότι για τον πόνο ευθύνεται η ευαισθησία της πατούσας, το σχήμα που έχει το τουβλάκι Lego και η δύναμη που είναι σε θέση αυτό να ασκήσει.

Τον λόγο τώρα τον έχει η επιστήμη:

Share
 

24Media Network

Η χαμένη πυξίδα του Παναθηναϊκού

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον χαμένο προσανατολισμό του Παναθηναϊκού και τους βασικούς στόχους του για να διεκδικήσει την πέμπτη θέση.

Ποια ήταν η καλύτερη φανέλα της Α1 των '90s;

Από την κατακόκκινη σαν Lacta εμφάνιση του Ολυμπιακού, στις αλήτικες, street εμφανίσεις του Σπόρτιγκ και στην πολύχρωμη ψυχεδέλεια των εμφανίσεων του Περιστερίου και του Πανιωνίου. Αυτά είναι τα μπασκετικά μας '90s, μέσα από τις εμφανίσεις των ομάδων.

Το μόνο καθαρό πλεονέκτημα της ΑΕΚ

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι και αναλύει το μοναδικό καθαρό πλεονέκτημα που έχει η ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής (17/2) με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

 
PROMO
Social Man