Γιατί πονάει τόσο αρρωστημένα πολύ όταν πατάς ένα Lego

Τα δάκρυα μίλησαν, ώρα να μιλήσει κι η επιστήμη.
SHARES

Ο πόνος της γέννας; Μπα. Ο πόνος όταν δέχεσαι χτύπημα στα γεννητικά όργανα; Ούτε. Ο πόνος όταν χτυπάς το μικρό σου δάχτυλο στη γωνία του καναπέ; Λάθος. Όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι ο χειρότερος πόνος εκεί έξω, είναι όταν πατάς ένα τουβλάκι Lego με γυμνό πόδι.

Και πάω στοίχημα πως κι εσύ ξέρεις, μιας και στον καθένα από μας αντιστοιχούν 83 τουβλάκια. Τι να λέμε, εδώ το ξέρουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας και έφτασαν στο σημείο να κυκλοφορήσουν παντόφλες που μας προστατεύουν από τον σατανά τα τουβλάκια του πόνου. Ωραία, ξέρουμε όλοι λοιπόν. Έχεις αναρωτηθεί όμως, γιατί ένα τόσο μικρό αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει ΤΟΣΟ πόνο;

Ο φίλος μας ο Simon ο Whistler ξέρει και αποφάσισε να μοιραστεί τη γνώση του, σε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube 'Today I Found Out', όπου μας τα εξηγεί όλα ωραία και επιστημονικά. Ως μια πρόγευση, θα σου πω ότι για τον πόνο ευθύνεται η ευαισθησία της πατούσας, το σχήμα που έχει το τουβλάκι Lego και η δύναμη που είναι σε θέση αυτό να ασκήσει.

Τον λόγο τώρα τον έχει η επιστήμη:

Share
 

24Media Network

Στο… βασίλειο του Πόνσε

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και ο Ουζουνίδης ποντάρει σ' ένα ακόμα ρεσιτάλ του Πόνσε στο ΟΑΚΑ. Τα θαυμαστά νούμερα του Αργεντινού φορ στα εντός έδρας παιχνίδια.

Τολιόπουλος: Ο Βασιλάκης γίνεται Βασίλης

Ο Βασίλης Τολιόπουλος βρήκε στον Άρη κάτι που έμοιαζε δύσκολο να βρει στον Ολυμπιακό: Χώρο και χρόνο να μάθει από τα λάθη του. Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν στον αγώνα με το Λαύριο.

 

Σινεμά

10 φορές που ο Christian Bale ισοπέδωσε την υγεία του για ρόλο

Συγκεντρώσαμε τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει ο Christian Bale για τους ρόλους του. Αυτές που έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί στον εαυτό του να σταματήσει.

PROMO
Social Man