ORIGINALS

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Για πάρα πολλά χρόνια, οι πτήσεις μηδενικής βαρύτητας βοηθούσαν τους επίδοξους αστροναύτες να εξοικειωθούν με τις συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα. Φυσιολογικά, κανείς άλλος κοινός θνητός δεν είχε πρόσβαση σε αυτή την μοναδική εμπειρία ζωής. Τον τελευταίο καιρό όμως καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αρθεί αυτή η αδικία και ήδη έχουν παρατηρηθεί αρκετές ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι πρώτες χώρες που καλωσόρισαν την κοσμοϊστορική αυτή αλλαγή είναι δύο, η Αμερική και η Γερμανία. Κατά κανόνα, οι πρωτόγνωρες αυτές πτήσεις προγραμματίζονται από την ‘Εταιρεία Μηδενικής Βαρύτητας’ και υποστηρίζονται μόνο από ειδικά διαμορφωμένο Boeing 727. Το μείζον ερώτημα είναι πως καταφέρνει ένα συμβατικό αεροπλάνο να αντεπεξέρχεται στις δεδομένες δυσκολίες μιας τέτοιας πτήσης, πως άραγε δεν έρχεται αντιμέτωπο με δυσάρεστες εκπλήξεις;

Αρχικά, το αεροπλάνο έχει υποστεί ορισμένες απαραίτητες μετατροπές προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Αυτό ως προς το καθαρά τεχνικό κομμάτι. Τώρα, όσον αφορά το πιο πρακτικό και λειτουργικό, η σειρά των Boeing 727 που εξυπηρετεί αυτές τις ανέμελες -από κάθε άποψη- πτήσεις, χρειάζεται οπωσδήποτε να φτάσει σε ένα προκαθορισμένο ύψος.

Μόλις το κάνει δικό της, ακολουθεί μία παραβολική πορεία, η οποία με τη σειρά της προκαλεί την έλλειψη βαρύτητας. Κάθε επιβάτης καλείται να κοιτάξει στα μάτια 15 παραβολικές πορείες συνολικής διάρκειας 7 λεπτών. Είναι αρκετά πιθανό σε κάποια ή σε κάποιες από αυτές, να παραδοθείς άνευ όρων στις άγριες διαθέσεις της ναυτίας. Πάνω που θα νιώσεις τον πανικό να σε καταβάλλει, αποθήκευσε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι έχεις δώσει κοντά στα 4300 ευρώ για να αποκτήσεις λίγη από την αίγλη ενός κανονικού αστροναύτη.

Μέσα σε μία τέτοια πτήση, μπορείς μεταξύ άλλων να κάνεις τον γάμο σου, να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου αλλά και να διοργανώσεις ένα αξέχαστο πάρτι παρέα με τους φίλους σου, ιδέα που μας έδωσε η Kate Upton με τη μυθική φωτογράφισή της στο Sports Illustrated. Είσαι έτοιμος για αυτή τη σπουδαία πρόκληση;