AP IMAGES
ORIGINALS

Ηρωικοί Κορεάτες τρώνε πίτσες και μπέργκερ για να μην πάνε στρατό

Ι5 ευτυχία, καλύτερη η παχυσαρκία (κορεάτικο παραδοσιακό ποίημα).

Ο στρατός στην Νότια Κορέα είναι κακή φάση. Διαρκεί υποχρεωτικά 22 μήνες, τους οποίους οφείλεις να υπηρετήσεις πριν κλείσεις τα 28 σου και το βασικότερο, δεν εξαιρείται σχεδόν κανείς. Μέχρι και σταρ της K-Pop καλούνται να διακόψουν για λίγο τις καριέρες τους για να φορέσουν τα χακί, το βύσμα εκεί είναι άγνωστη λέξη (έτσι κι αλλιώς γιατί μιλάμε για μια ελληνική λέξη κι εκεί μιλάνε κορεάτικα, αλλά κατάλαβες, εννοώ την αντίστοιχη ΑΣΕ ΜΑΣ).

Τρόποι να τη γλιτώσεις υπάρχουν, αλλά είναι λίγοι και πολύ συγκεκριμένοι. Μπορείς είτε να κερδίσεις κάποιον διαγωνισμό κλασικής μουσικής, είτε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και Ασιατικούς αγώνες, όπως κατάφερε ο ήρωας Σον της Τότεναμ πριν από μερικές ημέρες γλιτώνοντας τους 22 μήνες στα στρατόπεδα της πατρίδας του. Αν πάλι δεν είσαι μουσικό ταλέντο και δεν σκαμπάζεις από αθλητισμό, μπορείς να πάρεις απαλλαγή μόνο αν κριθείς ακατάλληλος για στράτευση λόγω της φυσικής σου κατάστασης. Στην περίπτωση αυτή, είτε σε απαλλάσσουν εντελώς, είτε συμβιβάζεσαι με κοινωνική εργασία.

Πάνω σε αυτό πάτησαν 12 Κορεάτες φοιτητές φωνητικής οι οποίοι προφανώς έκριναν πως δεν είναι αρκετά ικανοί ώστε να κερδίσουν κάποιο διαγωνισμό κλασικής μουσικής, οπότε επέλεξαν τον άλλο δρόμο, αυτόν της παχυσαρκίας. Οι 12 μικροί αυτοί ήρωες, έτρωγαν 5 φορές την ημέρα πίτσες και μπέργκερ και έδιναν συμβουλές ο ένας στον άλλον στα τσατ, οι οποίες περιελάμβαναν την κατανάλωση shakes πρωτεϊνών και αλόης για να διατηρηθεί το βάρος του νερού. Εν τέλει, κατάφεραν να πάρουν απαλλαγή, εκτελώντας κοινωνική εργασία, συνέχισαν να ασχολούνται με το τραγούδι και έζησαν αυτοί κ…..

Όχι βέβαια, η ζωή ποτέ δεν είναι τόσο απλή και όμορφη (κορεάτικο μάντρα), τι νόμιζες; Το πανούργο σχέδιό τους αποκαλύφθηκε και ήδη έχει διαταχθεί σχετική έρευνα, η οποία αν καταλήξει στην ενοχή των 12, θα τους υποχρεώσει να καταταγούν κανονικά, ακόμη κι αν κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη ολοκληρώσει την κοινωνική τους εργασία. Σκληρό.

Κι όλα αυτά, ενώ οι αξιωματούχοι της Νοτίου Κορέας εξετάζουν την μείωση του προσωπικού του στρατού από 618 σε 500 χιλιάδες και ταυτόχρονα την μείωση της θητείας στους 18 μήνες. Παιδιά, προλαβαίνετε να πάρετε μετάλλιο πριν σας ξανακαλέσουν;

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Ahn Young-joon