AP IMAGES
ORIGINALS

Ο Conor McGregor πλακώνεται με 5 διάσημους Έλληνες

Για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν ήταν κάτι, τα είχε ξαναβάλει μαζί του.

Ο Conor McGregor βρίσκεται σε άσχημο φεγγάρι. Μετά τις δύο ντροπιαστικές του ήττες από τον Floyd Mayweather και τον Khabib, είδε για πρώτη φορά να αμφισβητείται τόσο έντονα και τόσο δημόσια η κυριαρχία του. Ο ίδιος δεν θέλει να το παραδεχθεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ντεφορμέ McGregor δεν έχει καμία σχέση με τον ευδιάθετο και κεφάτο Conor. Σήμερα, το μόνο που θυμίζει τον παλιό καλό McGregor είναι κάτι διάσπαρτα βίντεο στο Youtube, η άνεσή του στο trash talking καθώς και οι υπερφίαλες υποσχέσεις που μοιράζει αλόγιστα στο φανατικό κοινό του.

Οι μέτριες επιδόσεις του μέσα στο ρινγκ και τα δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα ενθάρρυναν ορισμένους Έλληνες διάσημους να τον προκαλέσουν σε ένα τουρνουά για γερά νεύρα και πολλά γέλια. Στο φανταστικό αυτό τουρνουά, τα ελληνικά χρώματα εκπροσωπούνται από τον Άνθιμο Ανανιάδη (τον γόη της ελληνικής τηλεόρασης), τον Κωστή Ραπτόπουλο (τον μάγο του ραδιοφώνου), τον Απόστολο Γκλέτσο (τον δήμαρχο πάσης Στυλίδας, πάσης Φθιώτιδας και πάσης Ελλάδος), τον Ντάνο (τον Mr Perfect της πρώτης χρονιάς-ολικής επαναφοράς του Survivor) και φυσικά από την Ηλιάνα Παπαγεωργίου (την κριτή του Next Top Model που έχει κάνει 1.657.934 διαφορετικά πράγματα).

Μικρές διευκρινίσεις για το τουρνουά:

-Ο αγώνας δεν τελειώνει εάν δεν σημειωθεί κάποιο νοκ άουτ.

-Ο Ντάνος και η Ηλιάνα απαγορεύεται να συνομιλήσουν.

-Ο Ραπτόπουλος και ο Γκλέτσος έχουν δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζουν τις διαιτητικές αποφάσεις.

Φάση των 32: Άνθιμος Ανανιάδης vs Conor McGregor

Γήπεδο: O αγώνας διεξάγεται στη φυσική έδρα του Άνθιμου, στο Rucker Park του Harlem.

Διαιτητής: O αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εδεσσαϊκός, Θωμάς Μάτσιος, είναι ο εκλεκτός του UFC για την πρώτη μεγάλη νοκ άουτ αναμέτρηση.

Match Program: O δεύτερος γύρος έχει μόλις τελειώσει. Το ιατρικό τιμ δεν γνωρίζει ακόμη εάν ο Άνθιμος είναι σε θέση να συνεχίσει. Γνωρίζει όμως ότι οι κανόνες είναι κανόνες. Δεν επιτρέπεται να αποχωρήσει. Δεν μπορεί να αποχωρήσει. Δεν θέλει να αποχωρήσει. Θα ζήσει ή θα πεθάνει μέσα στο ρινγκ. Διαγώνια του, o Conor McGregor ξεκουράζεται αν και τίποτα στη συμπεριφορά, στις κινήσεις και στις εκφράσεις του δεν μαρτυρά ότι τα προηγούμενα δέκα λεπτά έπαιζε έναν αγώνα ζωής και θανάτου. Ξαφνικά, το τηλέφωνό του δονείται. Κάποιος ή κάποιοι είναι στην άλλη άκρη της γραμμής. Οι φωνές είναι αλλοιωμένες. “Πότε θα κερδίσεις επιτέλους ρε Conor, πότε;” “ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;”

Πρόβλεψη: Κατά 99,9% ο McGregor θα επιστρέψει στις νίκες, κατά 0,05% ο Άνθιμος θα επιστρέψει στο σπίτι του και κατά το υπόλοιπο 0,05% ο Θωμάς Μάτσιος θα επιστρέψει τον Εδεσσαϊκό στη Superleague.

Ο μεγάλος νικητής: Οι δύο αντίπαλοι περπατούν με ξεχειλωμένη ένταση προς το κέντρο του ρινγκ. Δεν έχουν καθόλου άγχος ή αγωνία για το ποιος θα είναι τελικά ο νικητής. Τον ξέρουν και οι δύο. Ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού αρπάζει το μικρόφωνο και σε άπταιστα αγγλικά ανακοινώνει ποιος προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Μιλάει ακατάπαυστα. Μιλάει ακατάπαυστα χωρίς κανείς να καταλαβαίνει τίποτα. Μιλάει ακατάπαυστα όλο το βράδυ. To πρωί, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο του, ανοίγει την τηλεόραση και βλέπει τη μεγάλη αναμέτρηση σε μαγνητοσκόπηση. Δεν θυμάται ότι είχε πάει και εκείνος στον νοκ άουτ αγώνα, δεν θυμάται ότι διηύθυνε το παιχνίδι, δεν θυμάται ότι ο McGregor κέρδισε στο ρελαντί. Δεν θυμάται τίποτα.

Φάση των 16: Κωστής Ραπτόπουλος vs Conor McGregor

Γήπεδο: H τιτανομαχία λαμβάνει χώρα στο κατάμεστο -από 20 και πλέον θερμόαιμους οπαδούς του Κωστή Ραπτόπουλο- ραδιοφωνικό στούντιο του Metropolis 95.5.

Διαιτητής: Ο Κωστής ζήτησε ευγενικά από τον Conor να αγωνιστούν χωρίς την παρουσία διαιτητή. Ο Ιρλανδός δεν συμφώνησε και κάπως έτσι ο Ραπτόπουλος κατέφυγε στην έκτακτη λύση του Ηρακληδέα. Ο θρύλος θέλει τα αναφιλητά χαράς του γνωστού πανελίστα να χάνονται στα όποια βάθη του Θερμαϊκού.

Match Program: H αλεπού των ρινγκ, ένα από τα πολλά προσωνύμια στα οποία απαντάει ο Rocky Ραπτόπουλος, δεν πτοείται από την εντυπωσιακή είσοδο του McGregor και το δυναμικό intro που την ντύνει. Το αγαπημένο παιδί της Τσιμισκή και των γειτονικών ζαχαροπλαστείων αισθάνεται απόλυτα έτοιμος. Βουτάει το βαζάκι με το μέλι από την αθλητική του τσάντα και κατεβάζει με λαιμαργία τρεις θρεπτικές κουταλιές. Τώρα, μοιάζει έτοιμος να εξαφανίσει το βαζάκι με το μέλι. Τώρα, είναι έτοιμος να εξαφανίσει τον Conor McGregor από προσώπου γης.

Πρόβλεψη: Κατά 85% ο Conor McGregor θα διασύρει τον Rocky Ραπτόπουλο, κατά 7,5% ο Κωστής θα φάει και ένα δεύτερο βαζάκι με μέλι και κατά το άλλο 7,5% θα μεταμορφωθεί στον γλυκανάλατο Γουίνι.

Ο μεγάλος νικητής: Τα τελευταία τρία λεπτά της νοκ άουτ αναμέτρησης, ο Θεσσαλονικιός Rocky που έγινε rocky επειδή κάνεις άλλος δεν ήθελε να γίνει, τρέχει όσο δεν έχει τρέξει τα προηγούμενα 45 χρόνια. Οι σφυγμοί του έχουν σπάσει το φράγμα του ήχου, είναι ανεξέλεγκτοι. Ο ίδιος έχει θορυβηθεί. Φαντάζεται ότι ο McGregor βρίσκεται ταυτόχρονα σε καθεμία από τις τέσσερις γωνίες του ρινγκ. Δεν το φαντάζεται. Ο McGregor βρίσκεται όντως σε καθεμία από τις τέσσερις γωνίες του ρινγκ. Όταν ο McGregor βρίσκεται πράγματι σε καθεμία από τις τέσσερις γωνίες του ρινγκ, το ρινγκ συρρικνώνεται απελπιστικά σύντομα και απελπιστικά πολύ. Συνήθως, ο αντίπαλός του χάνει. Ο Rocky ‘Ραπ’ έχασε με έναν ανορθόδοξο τρόπο. Ο Rocky ‘Ραπ’ έχασε τρώγοντας 5 ολόκληρα βαζάκια μέλι, έχασε με προβάδισμα 90 κιλών.

Φάση των 8: Απόστολος Γκλέτσος vs Conor McGregor

Γήπεδο: Η πρόκριση του Conor McGregor στο Final Four του πιο ξεκαρδιστικού τουρνουά UFC περνάει από την αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Στυλίδας.

Διαιτητής: Ο Απόστολος Γκλέτσος εάν έχει μάθει κάτι, οτιδήποτε από την γλυκόπικρη εμπειρία του στη showbiz αυτό είναι να φυλάει τα χνώτα του. Στην ‘take no prisoners’ μονομαχία του με τον Ιρλανδό πρωταθλητή, ο Απόστολος χρειάζεται στο πλευρό του έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης που θα σφυρίξει αδιάφορα σε ένα χτύπημα εκτός φάσης. Έναν αδέκαστο κριτή σαν τον Σωτήρη Γεωργούτζο.

Match Program: Ο καλύτερος αντίπαλος που είχε ποτέ ο Conor McGregor δεν είναι ο Floyd Mayweather ούτε ο Khabib. O καλύτερος αντίπαλος που είχε ποτέ ο Conor McGregor δεν είναι επαγγελματίας αθλητής πολεμικών τεχνών και δεν έχει έρθει κατά το παρελθόν αντιμέτωπος μαζί του. Ο καλύτερος αντίπαλος που είχε, έχει και θα έχει ποτέ το πιο προκλητικό τέκνο του UFC είναι ο πιο οξύθυμος δήμαρχος στην ιστορία της Στυλίδας, ο Απόστολος Γκλέτσος. Μία ημέρα πριν από το μεγάλο ραντεβού τους στο δημαρχείο Στυλίδας, ο καλύτερος δήμαρχος στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης ακριβώς επειδή είναι ο καλύτερος δήμαρχος στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης, δούλευε μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα στο γραφείο του. Το επόμενο πρωί, ξέχασε να σηκωθεί. Δύο πόρτες δεξιά του, ο McGregor τρωγόταν με τα ρούχα του. Τρεις ώρες μετά την φιξαρισμένη ώρα συνάντησης, ο Γκλέτσος ήταν και επισήμως αγνοούμενος. Δύο πόρτες δεξιά του και τρεις ώρες μετά, ο Conor είχε φάει όλα του τα ρούχα. Αν ο Γκλέτσος εμφανιζόταν όλως τυχαίως εκείνη τη στιγμή, δεν θα είχε διαφορετική τύχη από τα (πρώην) ρούχα του McGregor.

Πρόβλεψη: Είτε ξυπνήσει και έρθει με αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο παιχνίδι είτε αποφύγει να δώσει το παρόν, είναι βέβαιο ότι ο Conor McGregor θα κάνει γυαλιά-καρφιά το δημαρχείο και το σπίτι του Απόστολου Γκλέτσου.

Ο μεγάλος νικητής: O Γκλέτσος πετάγεται κάθιδρος από την καρέκλα του. Καταλαβαίνει αμέσως ότι ο θεότρελος Ιρλανδός παραμονεύει δύο πόρτες δεξιά του και ξέρει ότι εφόσον τον πιάσει στα χέρια του, θα τον νουθετήσει με τον τρόπο που έχουν μάθει να νουθετούν στο UFC. Παρόλα αυτά, δεν χάνει την ψυχραιμία του. Όλο και κάποιος διεφθαρμένος εργολάβος θα έχει ξεφύγει από το πρόγραμμα εξυγίανσης της Στυλίδας. Πράγματι, υπάρχει ένας, μόνο ένας. Πιο σωστά, υπήρχε ένας.

Ημιτελικός: Ντάνος vs Conor McGregor

Γήπεδο: Το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό επικυρώνεται στον φούρνο που διατηρεί ο θείος του Ντάνου στην Σκιάθο.

Διαιτητής: Η Ελένη Λουκά έχει αποσυρθεί από τον δημόσιο διάλογο για να γεμίσει τις μπαταρίες της. Όχι πια! Ο Ντάνος, σε ένα σεμινάριο μεγαλοψυχίας, αποφάσισε να της προσφέρει αυτό που πραγματικά εκείνη χρειάζεται και ευτυχώς όχι αυτό που εγώ, εσύ και όλοι μας πιστεύουμε ότι πραγματικά χρειάζεται (να μην λογοκριθεί παρακαλώ). Της προσέφερε την ‘once in a lifetime’ ευκαιρία να επιστρέψει στην ενεργό δράση, να αναμετρηθεί και να ξορκίσει τον βλάσφημο και αλλόθρησκο Conor McGregor.

Match Program: O Conor McGregor δεν είναι κανένας πρωτάρης. Έχει σκεφτεί τις συνέπειες και τον αντίκτυπο που θα έχει μία τρίτη σερί αποτυχία στη δημόσια εικόνα του και δεν θέλει επ’ ουδενί να γίνει αντικείμενο χλευασμού στα βρετανικά tabloids. Γενικά, δεν θέλει να γίνει αντικείμενο χλευασμού. Λογαριάζει βέβαια χωρίς την Ελένη Λουκά, η οποία έχει εγκαταλείψει την ασκητική ζωή μόνο και μόνο για να τον προπηλακίσει ανελέητα. Άλλωστε, ένα από τα πολλά πράγματα που ξέρει να κάνει λάθος η Ελένη Λουκά είναι να προπηλακίζει αθώους ανθρώπους.

Πρόβλεψη: Κατά 70% ο Conor McGregor θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, κατά 15% η Ελένη Λουκά θα αντικαταστήσει την διαιτητική σφυρίχτρα με ένα θυμιατό και κατά το 15% που απομένει μέχρι να φτάσουμε στο απόλυτο 100%, ο φούρνος θα στιγματιστεί από τη δύσπεπτη μυρωδιά του λιβανιού.

Ο μεγάλος νικητής: Ο ‘Mr Perfect’ του προπέρσινου Survivor έχει μπλοκάρει τα επιθετικά ατού του McGregor και περιμένει ευλαβικά μία ισχνή ολιγωρία του για να ανακτήσει εκείνος το προβάδισμα νίκης. Η ολιγωρία όμως έρχεται από εκεί που δεν το περιμένει, έρχεται από τον ίδιο. Έχει ξεχάσει ότι η Ελένη Λουκά αποστρέφεται τα τηλεοπτικά ριάλιτι και την αμήχανη στιγμή που το αντιλαμβάνεται, φοράει ένα μπλε περικάρπιο που ουρλιάζει: “Κοιτάξτε κυρία Ελένη, έχω πάει και εγώ στο Survivor”. Αυτές είναι και οι 9 τελευταίες λέξεις που πρόλαβε να πει προτού εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Ο μεγάλος τελικός: Ηλιάνα Παπαγεωργίου vs Conor McGregor

Γήπεδο: Με πρωτοβουλία της Ηλιάνας, η μητέρα των μαχών θα διεξαχθεί στο κεκλεισμένων των θυρών σπίτι του Next Top Model.

Διαιτητής: Το κορίτσι θαύμα δεν θέλει απλώς να αναμετρηθεί με τον McGregor και να του κλέψει τη νίκη. Θέλει να τον διασύρει με όλες τις επιμέρους ενδείξεις να είναι σε βάρος της. Θέλει να τον διασύρει με διαιτητή τη Βίκυ Καγιά. Δηλαδή, θέλει να διασύρει και τους δύο.

Match Program: Η Βίκυ Καγιά μουρμουρίζει συνεχώς στο αυτί της Ηλιάνας, διαπίστωση που γεννά δύο θλιβερές σκέψεις. Η πρώτη: το να μουρμουρίζει κάποιος στο αυτί σου, είναι μία πολύ έμμεση μορφή bullying. H δεύτερη: το να μουρμουρίζει η Βίκυ Καγιά στο αυτί σου, εκτός από ανυπόφορο, είναι και η πιο άμεση μορφή bullying που έχει συμβεί σε τελικό UFC. Δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς πτυχίο Πανεπιστημίου για να καταλάβει ότι η Βίκυ Καγιά αρέσκεται σε χτυπήματα σαν και αυτό που ετοιμάζει στην Ηλιάνα, σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Κι αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι λατρεύει τα χτυπήματα εκτός φάσης, όσο λατρεύει να κόβει αντικειμενικά όμορφες κοπέλες από τη συνέχεια του Next Top Model.

Πρόβλεψη: Η Ηλιάνα θα φύγει θριαμβεύτρια από το σπίτι του Next Top Model αφού συντρέξουν τρεις συνθήκες:

α) Οι ενοχλητικοί ψίθυροι θα της έχουν προκαλέσει οξεία ωτίτιδα.

β) Δεν θα έχει καταφέρει ούτε μία γρατζουνιά στον Conor McGregor.

γ) Η Βίκυ Καγιά θα έχει αποβάλει τον εαυτό της από το ματς, έχοντας σιχαθεί ακόμα και η ίδια την εμπάθειά της.

Όσο θα συμβαίνουν όλα αυτά και παρά τους έντονους πόνους στο αυτί, η Ηλιάνα θα χαμογελά ικανοποιημένη γιατί είναι η πρώτη φορά που παθαίνει ωτίτιδα.

Ο μεγάλος νικητής: Ο Conor McGregor δεν είναι τέρας ψυχραιμίας. Έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι διαθέτει μία πολύ χτυπητή αδυναμία. Μπορεί να γκρεμίσει μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ό,τι έχτιζε για ολόκληρα χρόνια. Αρκεί μία εσκεμμένη πρόκληση για να τον βγάλει εκτός εαυτού και εκτός ρυθμού. Η Ηλιάνα τον ξέρει απ’ ‘εξω και ανακατωτά. Αυτή και το τεχνικό της επιτελείο τον έχουν μελετήσει σε εξαντλητικό βαθμό. O McGregor κάθε φορά που ακούει τα ονόματα του Floyd Mayweather και του Khabib, φέρνει τα χέρια του στο πρόσωπό του και ξεσπάει σε λυγμούς. Η Ηλιάνα λοιπόν έκανε αυτό που ξέχασαν να κάνουν οι προηγούμενοι τέσσερις αντίπαλοί του. Του φώναξε σε όσες γλώσσες ξέρει (περίπου σε 100) ότι μόνο εκείνη έχει καταφέρει να κερδίσει και τους δύο και ότι όσο και να βάζει τα δυνατά του, θα επιστρέφει μια ζωή στην Ιρλανδία με σκυμμένο το κεφάλι.

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, o McGregor κλείνει αεροπορικά εισιτήρια για το Δουβλίνο ενώ η Ηλιάνα υπογράφει το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο για λογαριασμό του UFC.

Κεντρική Φωτογραφία: AP IMAGES