ORIGINALS

Όσα έχω μάθει για τη γυναικεία μόδα στα 31

Όχι, το eyeliner δεν ειναι αεροπορική εταιρεία.

Όπως μπορεί πολύ εύκολα να φανταστεί κάποιος που με έχει δει έστω και μία φορά στη ζωή του, η σχέση μου με την μόδα δεν είναι ιδιαίτερα στενή. Πέρασα το μεγαλύτερο κομμάτι των σχολικών μου χρόνων επιλέγοντας τον άχαστο συνδυασμό φόρμα-ασορτί φούτερ -και με έβγαζε πάντα ασπροπρόσωπο-, ενώ πλέον έχω αντικαταστήσει τη φόρμα με τζιν και στο τσακίρ κέφι φοράω και καμιά ζακέτα, έτσι για να νιώσω καλοντυμένος.

Κατά τα άλλα, δηλώνω παντελώς άσχετος με το ζήτημα. Δεν ξέρω ποια χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους, ακούω διαρκώς άγνωστες λέξεις και προσπαθώ να μην ξοδεύω περισσότερα από δύο λεπτά κάθε πρωί μπροστά στην ντουλάπα που στοιβάζω τα ρούχα μου.

Μετά την παραπάνω περιγραφή, θα περίμενες ότι η σχέση μου με τη γυναικεία μόδα και τα διάφορα αξεσουάρ που τη συνοδεύουν, θα είναι ακόμα χειρότερη. Κι όμως, έπειτα από 5 χρόνια σχέσης, 2 συγκατοίκησης και παρακολούθηση πολλών συζητήσεων, ξέρω πολύ περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε. Είμαι μάλιστα τόσο περήφανος, που αποφάσισα να μοιραστώ τις λίγο πιο εξεζητημένες γνώσεις μου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έφτασαν σε μένα. Ελλιπείς, αποσπασματικές και χωρίς κανείς να τις ζητήσει.

Cropped top

Τι νόμιζα ότι είναι: Κάποιο είδος παγωτού.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Μπλουζάκι με ‘κομμένο’ το κάτω μέρος, από αυτά που όταν το φοράει μια κοπέλα φαίνεται η κοιλιά της.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 90%

Trois quarts (τρουά καρ)

Τι νόμιζα ότι είναι: Ντέρμπι για τη Γ’ Γαλλίας.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Το παντελόνι που είναι τρία τέταρτα. Έχω μια υποψία ότι και άλλα ρούχα μπορούν να είναι τρία τέταρτα, αλλά δεν παίρνω κι όρκο.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 65%

Degrade (ντεγραντέ)

Τι νόμιζα ότι είναι: Ακριβό κρασί.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Ρούχο με χρώμα που ξεθωριάζει, ή αλλάζει χρωματικές διαβαθμίσεις. Ξεκινάει ας πούμε από σκούρο μπλε στο πάνω κομμάτι του φορέματος και καταλήγει γαλάζιο. Νομίζω.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 80%

Chino

Τι νόμιζα ότι είναι: Φυλακή.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Τύπος παντελονιού που δεν είναι τζιν. Θα έλεγα το υφασμάτινο, αλλά δεν παίρνω κι όρκο. Πάντως δεν είναι τζιν, αυτό κρατάμε. Επίσης, δεν είναι μόνο γυναικείο, υπάρχει και ανδρικό chino.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 55%

Μαντώ

Τι νόμιζα ότι είναι: Ελληνίδα τραγουδίστρια η οποία έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Είδος παλτό, κάπως επίσημου(;) και μακριού(;). Πάντως είναι παλτό, γι’ αυτό βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Επίσης το παλτό δεν παίρνει πληθυντικό, πρέπει να λέμε “τι παλτό έφερε πάλι ο πρόεδρος” ακόμα κι αν εννοούμε πέντε παίκτες.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 5%

Floral

Τι νόμιζα ότι είναι: Κατάστημα “άνθη-φυτά”.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Οτιδήποτε με λουλούδια πάνω. Ό,τι λουλούδι κι αν είναι αυτό.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 100%

Πασμίνα

Τι νόμιζα ότι είναι: Έπιπλο-αντίκα.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Κάτι ανάμεσα σε κασκόλ και σάλι.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 50%

Τρέσα

Τι νόμιζα ότι είναι: Ηλεκτρική συσκευή.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Εξτένσιον μαλλιού.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 10%

Concealer

Τι νόμιζα ότι είναι: Post μουσικό συγκρότημα.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Καλλυντικό που χρησιμοποιείται για να καλύψει μαύρους κύκλους, ρυτίδες και άλλα ανεπιθύμητα πράγματα.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 80%

Smokey eye

Τι νόμιζα ότι είναι: Αρχηγός ινδιάνικης φυλής.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Στιλ μακιγιάζ που τονίζει το μάτι. Συγκεκριμένα, αν έχω καταλάβει σωστά, βάφεται το πάνω μέρος του ματιού, μέχρι και τη βλεφαρίδα.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 20%

Eyeliner

Τι νόμιζα ότι είναι: Low cost αεροπορική εταιρεία.

Τι έμαθα ότι είναι τελικά: Αυτό το μικρό στιλό που σε βοηθάει να βάψεις τις βλεφαρίδες σου.

Πιθανότητες να το αναγνωρίσω αν το δω: 100%