AP IMAGES
ORIGINALS

Τα Burger King κέρασαν τα McDonald’s το τρολάρισμα της χρονιάς

Κάποιος να δώσει στον Kanye West το Big Mac της παρηγοριάς.

Δύσκολο πράγμα το marketing και πολλές φορές άτσαλο. Αρκετές εταιρείες προσπαθούν να το παίξουν ‘κουλ’ για να περάσουν το μήνυμα που θέλουν και να αυξήσουν τη βάση του κοινού τους, όμως τις περισσότερες φορές, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που επεδίωκαν.

Το να κερδίσεις τη συμπάθεια και την παραδοχή, πολλές φορές είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο θα περίμενε ακόμη και ο πιο σπουδαίος και τρανός communication stragegist/analyst/enthusiast/guru. Αρκεί ένα ευφυές tweet και πολύ γρήγορα, έχεις ξεπεράσει σε δημοφιλία καλοσχεδιασμένες καμπάνιες και μελέτες μηνών. Τελευταίο παράδειγμα, το επικό tweet των Burger King που τρολάρει ευγενικά και με χιούμορ τον μεγάλο τους ανταγωνιστή, τα McDonald’s (και φυσικά, τον αρκετά μπερδεμένο τον τελευταίο καιρό, Kanye West).

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Yeezy αποφάσισε να τουιτάρει πως τα Mac είναι το αγαπημένο του εστιατόριο. Αντί να πτοηθεί, ο social media manager των Burger King σήκωσε το γάντι και με ένα ευφυές και λακωνικό σχόλιο. “Αυτό εξηγεί πολλά”. Συνέχισε μάλιστα το ρεσιτάλ, προσθέτοντας πως αν ήξερε ότι το θέμα λάβει τέτοιες εκρηκτικές διαστάσεις, θα είχαν φτιάξει soundcloud.

Κλαπ κλαπ κλαπ. ‘Ελα McDonald’s παραδεχτεί το. Κι εσείς γελάσατε. Αυτή μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο τρολάρισμα. Στην παρακάτω φωτογραφία, ακόμη, ένα επικό γλέντι της εταιρείας στον μεγάλο ανταγωνιστή:

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci