Microsoft Adventure Coding Classes

Εργαστήρια προγραμματισμού από τη Microsoft Ελλάς, με σκοπό την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών από τις 2 έως τις 20 Δεκεμβρίου.
SHARES

Η Microsoft, με στόχο τη διεύρυνση της πρόσβασης στην επιστήμη των υπολογιστών και την ενθάρρυνση των μαθητών να αποκτήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες του μέλλοντος, διοργανώνει το “Microsoft Adventure Coding Class”.

To “Microsoft Adventure Coding Class” είναι μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας άνω των 8 ετών, και έχουν δημιουργηθεί με βάση τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και της ψηφιακής επικοινωνίας. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, όπως το δημοφιλές και διασκεδαστικό παιχνίδι Minecraft, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» σε ένα ανεξερεύνητο ψηφιακό περιβάλλον, μέσω της δημιουργίας κώδικα, και να ανακαλύψουν το σημαίνοντα ρόλο της τεχνολογίας στην καθημερινή τους ζωή, αλλά και στην εξέλιξη της επαγγελματικής τους πορείας. Η διεξαγωγή των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη της πρωτοπόρου ομάδας Code It Like a Girl, μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης η οποία έχει ως αποστολή τη διάδοση και εκμάθηση του προγραμματισμού στη νέα γενιά, μέσω ειδικών εργαστηρίων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενθάρρυνση  και υποστήριξη της συμμετοχής γυναικών. 

Στόχος της δράσης “Microsoft Adventure Coding Class” είναι να δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους ικανότητες και να εξελίξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την κριτική και αναλυτική τους σκέψη.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάς (Λεωφ. Κηφισίας 221- Μαρούσι) και θα υποδέχονται καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, για δυο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, το “Microsoft Adventure Coding Class” θα μπορούν να επισκεφτούν παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών, που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, μαζί με τους γονείς τους.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία “Microsoft Coding Adventure Class” πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  φετινής παγκόσμιας εκπαιδευτικής καμπάνιας  «Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code), η οποία έχει προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας για την Επιστήμη της Πληροφορικής, στις 7-13 Δεκεμβρίου 2015 σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Code.org”. Στόχος της καμπάνιας είναι να ενθαρρύνει εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους στον προγραμματισμό παρακολουθώντας Μία Ώρα Κώδικα, μέσα από ευέλικτα και διαδραστικά μαθήματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα γνώσης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποιο από τα εργαστήρια του “Microsoft Adventure Coding Classes” που θα λάβουν χώρα τα Σαββατοκύριακα, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/el-gr/citizenship-greece/coding

Επιπλέον πληροφορίες για τους συντάκτες

Οποιοσδήποτε μπορεί συμμετάσχει στο Hour of Code:  Eίτε είναι καθηγητής και θέλει να διδάξει μια ώρα κώδικα στην τάξη, είτε είναι μαθητής και θέλει να παρακολουθήσει σεμινάρια, είτε είναι γονέας, και θέλει να στηρίξει την πρωτοβουλία. Για να δηλώσετε συμμετοχή και να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα Hour of Code, http://hourofcode.com/gr. Για να πραγματοποιήσετε μια Ώρα Κώδικα βασισμένη στο παιχνίδι Minecraft επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.code.org/mc.

Share
 

24Media Network

Fight of the day: Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα;

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το "Κλ. Βικελίδης", ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, έμεινε στο -6 από την κορυφή και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Μπορούν οι ερυθρόλευκοι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα; Οκτώ συντάκτες του Sport24.gr απαντούν.

Τι είναι το ritiro που επέβαλε ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς συγκέντρωσε τους παίκτες του στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Το ritiro είναι κάτι συνηθισμένο στην Ιταλία, όχι στην Ελλάδα. Τι είναι, όμως, το... μάντρωμα των παικτών;

 

Σινεμά

Η Desiree Akhavan ξέρει τι κάνει όντως σέξι μια ερωτική σκηνή

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα του 'Miseducation of Cameron Post' για το πώς έφτιαξε μία ταινία για κλινικές 'θεραπείας' ομοφυλοφίλων στην Αμερική του Trump, την ανώμαλη προσγείωσή της μετά το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Sundance, και το κλειδί για μια αυθεντική, λεσβιακή ερωτική σκηνή.

PROMO
Social Man