ΑP Photo
VIRAL

«Δεν σκέφτεσαι με ποιότητα»: Το Twitter δικάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε μέσω Twitter ότι τώρα είναι η ώρα να φτιαχτεί ένα Harrods στην Ελλάδα και, όπως αναμενόταν, ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Ναι, ΟΚ. Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Δεν θα τον φάμε τον άνθρωπο. Καταλαβαίνουμε την αγωνία που έχει κάποιος ο οποίος έρχεται πού και πού στην Ελλάδα του 2020 και δεν έχει από πού να αγοράσει μια ζακέτα των 2500 ευρώ. Δεν είμαστε τίποτα βόδια όρθια. Μπορεί να μην έχουμε 2500 ευρώ για ζακέτα, έχουμε όμως κι εμείς ενσυναίσθηση.

Μακάρι να είχα δηλαδή τα λεφτά και αύριο κιόλας θα ξεκινούσα να χτίζω τα Harrods της Νέας Ιωνίας. Μήπως όμως -μέχρι να τα βρω- να βλέπαμε τι θα συμβεί με λίγο πιο επιτακτικά πράγματα που μας καίνε; Ξέρω…λαϊκίζω. Ευτυχώς δεν είμαι μόνος μου σε αυτό. Από εχθές σε μια τέτοια λογική κινήθηκε το Twitter στις αντιδράσεις του κάνοντας πλάκα ή όντας εξοργισμένο με τη δήλωση Τσιτσιπά.

Το επίμαχο tweet του αδιαμφισβήτητα κορυφαίου Έλληνα τενίστα ήταν το παρακάτω. Και αδιαμφισβήτητα δεν είναι το κορυφαίο πράγμα που θα διαβάσεις στη ζωή σου:

Δύο στοιχεία μπορούμε να κρατήσουμε από αυτό το tweet. Πρώτα από όλα λυπάμαι πραγματικά τον άνθρωπο που θα δει αυτό το tweet και θα πει «να μια καλή ιδέα, θα χτίσω ένα Harrods στην Κυψέλη». Θα έχει σίγουρα μία θέση στα famous last words. Τουλάχιστον ως προς την τσέπη του. Το δεύτερο είναι το “it’s about time”. Θα έλεγε κανείς ότι στο μέσο μίας πανδημίας με εκατοντάδες νεκρούς την εβδομάδα, με κλειστά τα εμπορικά και με χιλιάδες να πνίγονται στα έξοδα και τα χρέη, είναι μάλλον η πλέον ακατάλληλη στιγμή στην ιστορία των ακατάλληλων στιγμών για να φτιάξεις ένα Harrods.

Για να δούμε όμως τι λέει και το ελληνικό twitter:

Υπήρχαν βέβαια και άλλα tweets που υπερασπίστηκαν τον Τσιτσιπά τονίζοντας πόσο τον ζηλεύουμε εμείς που τον κατακρίνουμε. Πόσο πίσω είμαστε οι Βαλκάνιοι Έλληνες και κάτι τέτοια. Βέβαια, μια μικρή σχέση να έχεις με το τι γράφεται εκεί έξω, ξέρεις ότι μια τέτοια δήλωση θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων στα μεγαλύτερα μέσα του πλανήτη.

Ο καθένας έχει βέβαια δικαίωμα στην άτυχη στιγμή του. Είναι επίσης δεδομένο ότι κάποιος που ξέρει να χειρίζεται τέλεια μια ρακέτα δεν είναι απαραίτητο να ξέρει να χειρίζεται τέλεια και τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Σίγουρα. Αν πρέπει όμως να διαλέξουμε έναν τρόπο δημόσιας παρέμβασης ενός στα πράγματα, σίγουρα θα προτιμήσουμε αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.