2021, AP Photo/Alastair Grant
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Eίναι τελειώς ντροπιαστικό». Το ποδόσφαιρο παίρνει θέση απέναντι στη Super League

Πολλοί από εκείνους που είναι ή ήταν η βάση όλης της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας μιλούν με οργή για τη Super League και όσα αυτή θα φέρει μαζί της.

O Florentino Perez, ιδιοκτήτης της Real Madrid και πρόεδρος της νεοπαγούς διοργάνωσης, δήλωνε λίγες ώρες μετά τις αντιδράσεις από UEFA και ομοσπονδίες ότι η Super League «θα σώσει το ποδόσφαιρο». Αυτή η θέση των 12 μέχρι στιγμής ομάδων που συνυπογράφουν την ίδρυση της λίγκας δεν βρίσκει και πολλούς υποστηρικτές. Φίλαθλοι από όλον τον κόσμο, άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ακόμα και ηγέτες κρατών έχουν δηλώσει σαφώς και ευθαρσώς την ανησυχία τους ή και την οργή τους για όσα συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία 24ωρα.

Στην προκειμένη θα ασχοληθούμε με τις δηλώσεις των ανθρώπων που ζουν ή έχουν ζήσει περισσότερο από κάθε άλλον το ποδόσφαιρο. Εντός των γραμμών των αγωνιστικών χώρων. Μπορεί να το ξεχνάμε λόγω των χρημάτων που βγάζουν οι κορυφαίοι από αυτούς αλλά πρόκειται για εκείνους που είναι ή υπήρξαν η βάση όλου αυτού του χορού δισεκατομμυρίων που εντέλει βγαίνει από τη δική τους δουλειά.

Μερικοί από αυτούς, λοιπόν, με πρώτον τον Garry Neville τα λόγια του οποίου έγιναν viral και προπομπός όλων των αντιδράσεων, μιλούν με σκληρά λόγια για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος.

Ander Herrera: «Αν αυτό το πράγμα με τη Super League προχωρήσει, τα όνειρα τελείωσαν, οι προβολές των οπαδών ομάδων που δεν είναι γίγαντες ότι θα μπορέσουν κάποτε να κερδίσουν στο γήπεδο τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, θα τελειώσουν και αυτές».

Rio Ferdinand: «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για την ιστορία, τους ανθρώπους στις διάφορες μεριές της πυραμίδας κάτω από την κορυφή, τις ομάδες από τις οποίες θέλουν οι κορυφαίοι να αποσχιστούν. Είναι ντροπιαστικό. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πώς έχουν το θράσος να κάνουν κάτι τέτοιο μέσα στην πανδημία και στο κλίμα που αυτή έχει δημιουργήσει σε όλον τον κόσμο;».

Jurgen Klopp: «Δε μου αρέσει και ελπίζω να μην πραγματοποιηθεί».

© 2021, Lee Smith/ Associated Press

Mesut Özil: «Τα παιδιά μεγαλώνουν και ονειρεύονται να κερδίσουν κάποτε το Παγκόσμιο Κύπελο ή το Champions League. Καμία Super League. Ο ενθουσιασμός για τα μεγάλα παιχνίδια είναι μόνο επειδή αυτά συμβαίνουν μία ή δύο φορές τον χρόνο, όχι κάθε εβδομάδα».

Luis Figo: «Η λεγόμενη “Super League” είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από “Super”. Αυτή η γεμάτη απληστία και άκαρδη κίνηση θα φέρει την καταστροφή στις ρίζες μας, στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στην ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα, μόνο και μόνο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών που ούτως ή άλλως έχουν σταματήσει να ενδιαφέρονται εδώ και καιρό για τους οπαδούς και αγνοούν παντελώς το αθλητικό πνεύμα. Τραγικό».

Eric Cantona: «Εδώ και έναν χρόνο, βλέπουμε παιχνίδια στην τηλεόραση ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες και τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και ήταν τόσο βαρετό. Ακόμα είναι. Οι οπαδοί δεν είναι εκεί να τραγουδάνε, να χοροπηδούν, να υποστηρίζουν τις ομάδες τους. Αυτοί είναι το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο και πρέπει να τους σέβεσαι. Τους ρώτησαν τα μεγάλα club τίποτα για την ιδέα της Super League; Όχι. Δυστυχώς. Και αυτό είναι ντροπή».