ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένα ποδοσφαιρικό είδωλο γεννιέται εντός και εκτός γηπέδων

O Cristiano Ronaldo μεγάλωσε, ωρίμασε και αποφάσισε να ασχοληθεί με το τεράστιο εμπορικό brand που αποτελεί το όνομά του. Ξεκινώντας από την σειρά ρούχων και υποδημάτων CR7.

Εντός των τεσσάρων γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης που χρειάζεται μια ομάδα. Οι haters που ζούσαν μέχρι τώρα με την εικόνα του να κλαίει στο Euro της Πορτογαλίας στο προσκεφάλι τους, έμαθαν την προηγούμενη σεζόν ότι το κλαμμένο πιτσιρίκι μεγάλωσε και μάλιστα απότομα.

Ο χαρακτήρας του βέβαια ακόμα οξύθυμος. Τα νεύρα του συνήθως ασυγκράτητα. Ακόμα και στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους του «France Football», λίγο πριν την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή της Χρυσής Μπάλας, δεν μπορεί να κρύψει το υπερτροφικό εγώ του: “Είμαι ο καλύτερος, αν μπορούσα να το κάνω, θα ψήφιζα τον εαυτό μου! Είναι κάτι που θα το έκαναν όλοι. Είμαι αυτός που είμαι και είμαι ευτυχισμένος για αυτό. Το να είσαι πολύ μετριόφρων δεν είναι καλό. Στην Πορτογαλία λέμε ότι η πολλή μετριοφροσύνη είναι ματαιοδοξία”.

Ήταν αναμενόμενο όμως, η προσοχή να σταματήσει να είναι μόνο στη ζωή του Ronaldo εντός γηπέδου και τις ποδοσφαιρικές του δηλώσεις. Ήταν θέμα χρόνου ο ίδιος ο Cristiano να αρχίσει να παίζει μπάλα και εκτός γηπέδου.

Απ’ ό,τι είδες και στο βίντεο, έχει βάλει στο παιχνίδι και τον Pepe. Γιατί απ’ ότι φαίνεται η εικόνα εκτός γηπέδου, είναι για τον Cristiano Ronaldo εξίσου σημαντική: “Το στιλ είναι πολύ σημαντικό. Το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα αλλά η εικόνα είναι το δεύτερο. Δουλεύουν χέρι με χέρι. Είναι σημαντικό να κάνεις σπουδαία πράγματα στο γήπεδο αλλά είναι επίσης καλό να έχεις μία καλή εικόνα και έξω από αυτό και αυτό προσπαθώ να κάνω. Είναι σημαντικό για εμένα. Σε μερικούς μπορείς να μην αρέσει το στιλ μου αλλά είμαι αυτό που είμαι”.

Εν αρχή ην το παπούτσι

Είναι εύκολο. Δεν είναι καν δικό τους θέμα. Από την στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής ξεπετάγεται και αναδεικνύει το ταλέντο του, είναι επόμενο να αποκτήσει το δικό του signature παπούτσι. Έτσι κι ο Ronaldo έχει εδώ και πολλά χρόνια έχει τα δικά του CR παπούτσια για να φοράει στο γήπεδο. Τα φορούσε, τα διαφήμιζε, τα προμοτάριζε αλλά μέχρι εκεί.

Το ίδιο έκανε και με το νέο παπούτσι που “πρόβαρε” στον εντός έδρας αγώνα με την Dortmund. Το CR Mercurial Vapor VIII εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου και η Nike δεν έχει παρά απλά να περιμένει τον ποδοσφαιρικό κόσμο να το αγαπήσει. Γιατί είναι βέβαιο ότι θα το κάνει.

 

Το ορόσημο όμως δεν το θέτει άλλη μια έκδοση υποδημάτων με την υπογραφή του Cristiano. Το θέτει αυτό το βήμα παραπάνω που έκανε τώρα ο Ronaldo και προφανώς η ομάδα που ασχολείται με τις Δημόσιες και Εμπορικές Σχέσεις του.

Ο Cristiano Ronaldo ενηλικιώθηκε στην αγορά

Ήταν καιρός το όνομα  Cristiano Ronaldo να “μαρκεταριστεί”. Να αποκτήσει όχι απλά κάποια εμπορική αξία. Οκ. Δεν κρυβόταν και στα παρασκήνια αλλά η ζωή του εκτός γηπέδων περιοριζόταν  σε εμφανίσεις, κάποιες φωτογραφήσεις, μερικές διαφημίσεις και πολλά αθλητικά ρούχα. Τα αναμενόμενα δηλαδή.

Μέχρι τώρα. Και την – εντός και εκτός γηπέδων – συλλογή ρούχων και υποδημάτων CR7.

CR7 

Ανεξαρτήτως αν μιλάμε για ρούχα που μπορούν να φορεθούν εντός γηπέδου ή εκτός γηπέδου, όλα φέρουν το σύμβολο της νέας του σειράς. Μία καρδιά την οποία διαπερνά ένα “Χ”, αντιπροσωπεύοντας το μίσος ενάντια στην ήττα και την αγάπη για την νίκη. Με τα δικά του λόγια: “Είναι ένα σύβλολο που αντικατοπρίζει το είναι μου. Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να ανταγωνίζεται, που του αρέσει να κερδίζει και μισεί να χάνει. Αυτό αναπαριστά αυτό το σύμβολο για εμένα”.

Μπορεί να σου αρέσουν αυτά τα ρούχα. Μπορεί και όχι. Αν σου αρέσουν βασικά μπορείς να τα βρεις σε ένα από τα Nike Stores της περιοχής σου. Αλλά δεν εξετάζουμε αυτό εδώ. Εξετάζουμε την απαρχή μιας εποχής που ο David Beckham με τα ρούχα, τις κολώνιες, τα εσώρουχα και όλο το πανίσχυρο branding του ονόματός του, δεν θα αισθάνεται μόνος.

 

Γιατί ο Cristiano σοβαρεύτηκε. Και έγινε CR7.