Κωνσταντίνος Μπαντούνας
FPL GREECE X ONEMAN

Fantasy Premier League: Όταν οι managers αγοράζουν Bowen, ο Θεός γελά

Η επιστροφή στη δράση ξεκίνησε δυνατά, με τον πιο αγορασμένο ποδοσφαιριστή να τραυματίζεται. Ζούμε μία παράξενη σεζόν.

Ακόμη ένα international break πέρασε και πλέον σηκώνουμε για τα καλά μανίκια, αφού μας περιμένει συνεχόμενη δράση, με τις απανωτές γιορτινές αγωνιστικές των Χριστουγέννων να αποτελούν αγαπημένη παράδοση.

Η 12 αγωνιστική υπήρξε αρκετά γενναιόδωρη με πολλούς managers, οι τριψήφιες συγκομιδές επέστρεψαν και όσοι είχαν τον Κώστα Τσιμίκα βασικό, ανταμείφθηκαν για τα καλά. Πάμε να δούμε πόσο άλλαξε η κατάσταση στο πρωτάθλημα του OneMan.

Επιστροφή στην κορυφή για την Monta United F.C. του Γιάννη Χριστόπουλου, χάρη στους 106 βαθμούς που συγκέντρωσε. Φυσικά είχε Τσιμίκα, αρχηγό τον Salah αλλά και Bowen, Trossard. Χαρακτηριστικό του πόσο εύθραυστα είναι ακόμη όλα, το γεγονός πως οι προηγούμενοι πρωτοπόροι, Ka$a του Αντρέα Ελία, έπεσαν στην 4η θέση, μαζεύοντας μόλις 71 βαθμούς.

Όσο για την OneMan City, επιστροφή σε αξιοπρεπή επίπεδα, αν και οι 74 βαθμοί σε μια τέτοια αγωνιστική ήταν μάλλον λίγοι. Δεν πιστέψαμε τον Τσιμίκα, τουλάχιστον είχαμε Salah και Haaland.

Και τώρα, τι έχει αλλάξει στις 2 εβδομάδες που μεσολάβησαν; O Μπάμπης Κοκκίνης από το FPL Greece έχει τις απαντήσεις.

Με ποιον να αντικαταστήσω τον Bowen;

AP Photo/Frank Augstein

Ο Bowen μέχρι την Τετάρτη ήταν ο παίχτης με τα περισσότερα transfers in για την GW13 (Πάνω από 290.000 managers τον έβαλαν στην ομάδα τους κατά τη διάρκεια του International Break) αλλά τα νέα δε φαίνονται καλά και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές θεωρούμε πως θα είναι εκτός για το ματς με την Μπέρνλι (και ενδεχομένως για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα).

Σε μία περίοδο που οι αγωνιστικές είναι διαδοχικές, ακόμα και ένα διάστημα 2 εβδομάδων μπορεί να είναι αρκετό για να χάσει 4 αγωνιστικές και δεν έχουμε την πολυτέλεια να κουβαλάμε στον πάγκο μας έναν παίκτη αυτής της αξίας. Οι εναλλακτικές είναι πολλές, κάθε μία έχει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά της.

Ξεκινάμε με την πιο λογική / mainstream / ασφαλή επιλογή του Mbeumo ο οποίος είναι ένας από τους δύο παίκτες του πρωταθλήματος που δεν έχει χάσει λεπτό αγώνα. Γνωρίζουμε πως εκτελεί τα penalties της Μπρέντφορντ, είναι το βαρόμετρο της ομάδας του και έχει μπροστά του ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Τα μειονεκτήματα του έχουν να κάνουν αφενός με το entry point μιας και αυτή την αγωνιστική παίζει κόντρα σε μία πολύ σφιχτή στα εκτός έδρας Άρσεναλ, καθώς επίσης και ότι την GW18 δεν έχει ματς που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για ενδυνάμωση του πάγκου μας.

Συνεχίζουμε με τον Eze που συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που κάνουν την επιλογή του Mbeumo ελκυστική (εκτελεστής πέναλτι, πολύ καλά xMins και καλό πρόγραμμα) ωστόσο θα πρέπει να τον θεωρούμε λίγο πιο βραχυπρόθεσμη επιλογή καθώς από την GW16 το πρόγραμμά του δυσκολεύει αρκετά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι επιλογές του Palmer και του Gordon. Και οι δύο θα μπορούσαν να έρθουν στην ομάδα 2-3 αγωνιστικές αργότερα όταν το καλό τους πρόγραμμα ξεκινάει αλλά ο πρώτος έχει αποδείξει πως με τα πέναλτι δικά του και πολύ καλό bonus potential μπορεί να βρει πόντους ακόμα και στα δυσκολότερα παιχνίδια και ο δεύτερος μετά τον τραυματισμό του Wilson μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει κάποιο από τα ματς μπροστά προκειμένου να ξεκουράσει τον Isak κατά τη διάρκεια των διαδοχικών GW14-16.

Συνοψίζοντας, οι επιλογές που είναι καλές μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να μην έχουν το καλύτερο entry point αυτή την εβδομάδα αλλά ίσως σου γλιτώσουν μία μεταγραφή στην πορεία. Από την άλλη για τους πιο aggressive managers υπάρχει και η επιλογή του Eze για τα επόμενα 3 που σου δίνει το χρόνο να κάνεις επανεκτίμηση των επιλογών σου την GW16.

Είναι ώρα να φύγει από την ομάδα ο Watkins και αν ναι για ποιον;

AP Photo/Rui Vieira

Έχουμε πει πολλές φορές πως το πρόγραμμα της Άστον Βίλα δυσκολεύει σημαντικά από αυτή την αγωνιστική και θα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο εξόδου ειδικότερα όταν έχουμε 2-3 παίκτες από τους «χωριάτες» αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορώ να δω την αξία πίσω από το transfer out του Watkins. Ο βασικότερος λόγος όλων είναι η εμβόλιμη GW15 και τα αξεπέραστα από οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή xMins του Watkins.

Από τη μία έχουμε τον Darwin που αν υποθέσουμε πως θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα κόντρα στη Σίτι μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο πως θα χάσει το ματς κόντρα στη Φούλαμ ή τη Σέφιλντ (τη μεσοβδόμαδη GW16). Αυτό σημαίνει πως κάνοντας το trade ποντάρεις πως ο Darwin θα κάνει περισσότερους πόντους σε λιγότερα ματς εκ των οποίων ένα κόντρα στη Σίτι εκτός.

Αν αυτό δεν είναι αρκετά απ’ το μπορείς να θεωρήσεις πως ο Watkins θα έχει μία διπλή αγωνιστική που ο Darwin δε θα έχει. Νομίζω πως δε θα έπαιρνα αυτό το bet κόντρα σε έναν παίκτη που έχει αποδείξει πως είναι ένας μικρός Kane. Η άλλη εναλλακτική που παίζει είναι ο Solanke. Στο συγκεκριμένο trade θα έδινα και το προβάδισμα αλλά μόνο εάν τα χρήματα που θα έφευγαν από την επίθεση θα βελτίωναν θεαματικά κάποια θέση του κέντρου. Για την πλειονότητα των ομάδων δε βρίσκω κανέναν λόγο να βιαστούμε να διώξουμε έναν nailed παίκτη πριν από μία περίοδο που τα xMins παίζουν καταλυτικό ρόλο. Θα ήμουν πολύ πιο ανοιχτός στο να βγάλω από την ομάδα παίχτες όπως ο Cash ή ο Diaby πριν τον Watkins.

Ποιος είναι ο καλύτερος αρχηγός αυτή την αγωνιστική;

AP Photo/Kin Cheung

Μπαίνουμε σε μία αγωνιστική που οι δύο καλύτεροι παίκτες του παιχνιδιού παίζουν ο ένας εναντίον του άλλου στο ματς της Σίτι κόντρα στη Λίβερπουλ που σημαίνει πως αν πρόκειται να εμπιστευτούμε σε κάποιον από τους δύο το περιβραχιόνιο θα είναι καθαρά λόγω προσωπικής έμπνευσης. Προσωπικά πιστεύω πως η GW13 αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για ένα captaincy εκτός των δύο big hitters και προσανατολίζομαι στην επιλογή του Son.

Μπορεί η απουσία του Maddison να μειώνει λίγο το ταβάνι των επιθετικών returns αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν εξαιρετικό finisher που χρειάζεται μισή ευκαιρία κόντρα σε ομάδες με ψηλές αμυντικές γραμμές και η Άστον Βίλα αποτελεί το τέλειο θύμα αυτή την αγωνιστική. Με τα penalties επίσης δικά του και την εκτός έδρας φόρμα της Βίλα στην εξίσωση νομίζω πως δε χρειάζεται να ψάξουμε πιο πέρα.

Ιατρικό δελτίο

Όπως συμβαίνει συνήθως μετά από μία διακοπή, το ιατρικό δελτίο γεμίζει. Παρ’ όλα αυτά, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο ο Mitoma, όσο ο Cash και ο Haaland θα αγωνιστούν κανονικά. Η Νιουκάστλ παραμένει νοσοκομείο, ομοίως και η Τότεναμ, ενώ ο Bowen όπως γράψαμε και πιο πάνω είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Μια πιο συνολική εικόνα, πάντα με επιφύλαξη, μπορείτε να δείτε εδώ.

Team Reveal OneMan City

Salah παραμένει αρχηγός, αντίο Trippier, με τον Coufal να παίρνει τη θέση του, ενώ και ο Louiz έγινε Mbeumo, με το εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί για την Μπρέντφορντ να παίζει σημαντικό ρόλο.