Κωνσταντίνος Μπαντούνας
FPL GREECE X ONEMAN

Fantasy Premier League: Πριν την GW27, οργανώνουμε λίγο τα επόμενα chips

Η GW29 κλείδωσε με μόλις 4 παιχνίδια και η οργάνωση θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα.

Η κουτσουρεμένη GW26 ολοκληρώθηκε, αν και η αλήθεια είναι πως μπροστά στα όσα έρχονται στην GW29, το να συμπληρώσουν οι managers ενδεκάδα έμοιαζε τελικά με παιχνιδάκι. Οι αγώνες του κυπέλλου ολοκληρώθηκαν και πλέον ξέρουμε πως στην 29η θα γίνουν μόλις 4 αναμετρήσεις, κάτι που σημαίνει πως τα πλάνα και η οργάνωση θα πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα.

Πριν φτάσουμε εκεί όμως, ας δούμε πού βρισκόμαστε στο πρωτάθλημα του OneMan, το οποίο θυμίζουμε ότι χαρίζει στον πρώτο ένα Playstation 5.

Η Monta United F.C. του Γιάννη Χριστόπουλου παραμένει σταθερά στην κορυφή, συγκεντρώνοντας 63 βαθμούς με 10 παίκτες στη σύνθεσή της, ενώ η Barrack Mubama που ακολουθεί, μάζεψε 59 με 11. Να τα βλέπουν αυτά όσοι τρελαίνονται από τώρα για Free Hit.

Νέο πράσινο βελάκι για την ομάδα του OneMan, που έφτασε πια στην 229η θέση! Με αυτόν τον ρυθμό σταθερής ανόδου, υπολογίζουμε πως αν το παιχνίδι κρατήσει άλλα 2 χρόνια θα βρεθούμε στην κορυφή.

59 βαθμοί με πλήρη ενδεκάδα. Αρχηγός Haaland δεν πλήρωσε ιδιαίτερα πάλι, έβαλε και 5 στη Λούτον για το κύπελλο και μας ξενέρωσε ακόμη περισσότερο. Δεν πειράζει, τον αγαπάμε.

Με το deadline να είναι ξανά στις 15.30 του Σαββάτου, ας πάμε στα ερωτήματα της εβδομάδας και τον αγαπητό Μπάμπη Κοκκίνη από το FPL Greece.

Ποια είναι η καταλληλότερη στρατηγική χρησιμοποίησης των chips μετά τα αποτελέσματα του κυπέλλου;

AP Photo/Ian Walton

Οι εκπλήξεις που κάποιοι εύχονταν να συμβούν ώστε να ανατραπεί το σκηνικό της GW29 δεν ήρθαν και αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για μία τεράστια Blank Gameweek με μόνο τέσσερα παιχνίδια.

Μπέρνλι – Μπρέντφορντ

Λούτον – Νότιγχαμ Φόρεστ

Φούλαμ – Τότεναμ

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα

Αυτό σημαίνει πως για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο τη διπλή της 28 όσο και την κενή της 29 αποδοτικά θα χρειαστούμε τουλάχιστον ένα chip. Φυσικά, κάθε ομάδα είναι διαφορετική και υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα μπορούσε κάποιος να βγει από αυτή την περίοδο χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε Free Hit την 29 αλλά ούτε και Wildcard την 27/28 ή την 30. Παρακάτω θα ασχοληθώ με το template (δηλαδή την πλειονότητα των ομάδων) που χρειάζεται κάποιο chip για να ανταποκριθεί στις ειδικές περιστάσεις.

1η τακτική

Wildcard την 27 ή την 28
Τίποτα την 29
Free Hit την 34
Bench Boost την 37

Αυτή η τακτική έχει το πλεονέκτημα ότι με ένα chip λύνεις τόσο το θέμα της διπλής αγωνιστικής 28 όσο και το θέμα της κενής αγωνιστικής 29 και σου δίνει το πλεονέκτημα να επιτεθείς περισσότερο στη διπλή αγωνιστική 34 η οποία αναμένεται να αποτελείται από ομάδες εκτός template που οι περισσότεροι managers δεν θα είναι διατεθειμένοι να φέρουν μόνιμα στις ομάδες τους. Από την άλλη το μεγάλο μειονέκτημα της στρατηγικής αυτής είναι απόσταση της wildcard από το Bench Boost που στην ουσία καλό είναι να παίζεται κοντά με την wildcard προκειμένου να μη δεσμεύονται πολλά χρήματα στον πάγκο για μεγάλο διάστημα και να αποφεύγονται hits για να αξιοποιηθεί το chip. Το πρόγραμμα της Μπόρνμουθ είναι τέτοιο που επιτρέπει την ύπαρξη φτηνών παιχτών τις αγωνιστικές μέχρι την 34 αλλά θα είναι δύσκολο να βγει μία ομάδα που την 37 θα έχει τους καλύτερους δυνατούς παίκτες για bench boost.

2η τακτική

Free Hit την 29
Wildcard από την 31-35
Bench Boost την 37

Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Πάμε στη διπλή της 28 με όσους παίκτες έχουμε/μπορούμε να φέρουμε χωρίς hits κρατώντας τον καλό κορμό της ομάδας μας για την GW30. Την 29 κάνουμε maximize τους πιθανούς πόντους ακόμα και αν το ταβάνι είναι πιο χαμηλό και έχουμε το πλεονέκτημα ότι μας μένει η wildcard στην τσέπη για να επιτεθούμε πιο αποδοτικά με το Bench Boost την αγωνιστική 37. Θυμίζω ότι την 37η αγωνιστική πολλές ομάδες θα είναι ήδη εκτός στόχων και η καλύτερη δυνατή ομάδα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που έχουμε στο μυαλό μας σήμερα.

Σε αυτό το σενάριο διαλέγουμε λίγα picks για τη διπλή της 34 και ελπίζουμε πως οι single gameweekers μας θα μας κρατήσουν σε καλό επίπεδο για εκείνη την αγωνιστική. Το πλεονέκτημα  αυτής της τακτικής είναι ότι δεν επιτάσσει τη χρησιμοποίηση της Wildcard τόσο νωρίς και δεν διαλύει έναν καλό κορμό για 2 αγωνιστικές.

Το μειονέκτημα της από την άλλη είναι πως στην ουσία η διαφορά που μπορεί να χτίσει το Free Hit την 29 είναι έμμεση και αφορά κυρίως τις προηγούμενες και επόμενες αγωνιστικές παρά την ίδια την 29 καθώς οι περισσότεροι θα έχουνε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους πιο essential παίκτες.

Κλείνοντας να πω, πως στα μάτια μου η χειρότερη τακτική για εμένα είναι να φτάσεις με hits μέχρι την 29 και να κρατήσεις όλα τα chips όχι μόνο γιατί χάνεις έδαφος με το -12 που θα έχεις κάνει μέχρι τότε ή γιατί ενδεχομένως δεν θα φτάσεις τους 11 παίκτες αλλά γιατί επιτάσσει και την Wildcard την GW30 και δημιουργεί έτσι όλα τα προβλήματα της early wildcard χωρίς τα πλεονεκτήματα της 1ης τακτικής.

Όποια τακτική και να διαλέξεις όμως αυτή την αγωνιστική πρέπει να κινηθείς αντίστοιχα με τις μεταγραφές σου καθώς η χρησιμοποίηση των chips θα επηρεάσει το εύρος των αγωνιστικών που θα χρειαστείς το κάθε pick. Σε περίπτωση που δεν θα κάνεις Free Hit την 29 θα πρέπει να διαλέξεις κάποιον από τους παίκτες των ομάδων που προαναφέρθηκαν. Αν σκοπεύεις να κάνεις Wildcard την επόμενη αγωνιστική θα πρέπει να πας για κάποιο pick με μεγάλο upside ως ρίσκο μίας εβδομάδας και αν σκοπεύεις να ακολουθήσεις την 2η τακτική θα πρέπει να βγάλεις τελείως την 29η αγωνιστική από το κάδρο και να επιλέξεις βλέποντας τις υπόλοιπες.

Ιατρικό δελτίο

ΑP Photo/Ian Walton

Η Λίβερπουλ παραμένει νοσοκομείο, ο Solanke λογικά παίζει κανονικά, o Hee Chan θα λείψει κανά μήνα, αμφίβολος ακόμη ο Porro, όμως όλα αυτά θα τα διαβάζουμε στην 29 και θα γελάμε. Μια πιο συνολική εικόνα ωστόσο των απουσιών, πάντα με επιφύλαξη, μπορείτε να δείτε εδώ.

Team Reveal OneMan City

Κρατάμε τη μεταγραφή μας αφού μια χαρά 11αδα έχουμε σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά, αφήνουμε στον πάγκο τους τραυματίες και μελετάμε τις κινήσεις μας για τις επόμενες αγωνιστικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με 2 παίκτες στην 29, εμείς θα κάνουμε Free hit.

Καλή επιτυχία σε όλους τους managers. Deadline Σάββατο 2/3 στις 15.30.