Twitter
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ομάδα της Σεούλ γέμισε τις εξέδρες με sex dolls και σίγουρα κάτι τερμάτισε

Η FC Seoul θέλησε να βάλει μία δόση ρεαλισμού στο παιχνίδι της, αλλά αντί για κούκλες βιτρίνας χρησιμοποίησε sex dolls.

Όσο καλό και αν είναι το ‘The Last Dance’, όταν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της σεζόν είναι μία σωτήρια σειρά ντοκιμαντέρ δεν χρειάζονται περισσότερα για να αντιληφθεί κανείς ότι ο αθλητισμός περνάει δύσκολα. Και ναι, είναι τεράστια πρόκληση για όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου να φτιάξουν ατμόσφαιρα στα στάδια για τους παίκτες που θα παίζουν κεκλεισμένων των θυρών και τους τηλεθεατές που θα παρακολουθούν από το σπίτι, αλλά δύσκολα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της FC Seoul στη Νότια Κορέα που έβαλε sex dolls στο γήπεδο για να γεμίσει τα καθίσματα.

Νωρίτερα μέσα στον Μάιο, η K-League έγινε η πρώτη μεγάλη οργάνωση από την αρχή της πανδημίας που προχώρησε σε παιχνίδια και συγκεκριμένα με το ματς μεταξύ των Jeonbuk Motors και των Suwon Bluewings. Τέτοιο παγκόσμιο ενδιαφέρον για αγώνα στη Νότια Κορέα είχε να υπάρξει από τον τελικό του World Cup το 2002, με τους παίκτες να αγωνίζονται σε ένα άδειο στάδιο 42.000 θέσεων και να κάνουν χαιρετισμούς με τους αγκώνες τους. Η FC Seoul όμως θέλησε να το πάει ένα βήμα παραπάνω και να βάλει μια ιδέα ρεαλισμού στον αγώνα της εναντίον των Gwangju FC, τοποθετώντας κούκλες σε κάποια από τα καθίσματα. Μόνο που οι χρήστες των social media πρόσεξαν ότι οι κούκλες έμοιαζαν με sex dolls και όχι με κούκλες βιτρίνας.

Οι sex dolls και οι διαφημίσεις τους

Η ομάδα αρχικά επέμεινε ότι είχε παραγγείλει ‘premium κούκλες βιτρίνας’, μόνο που ο συγκεκριμένος κατασκευαστής, η Dalcom, φτιάχνει και sex dolls. Η εταιρεία απολογήθηκε στην FC Seoul και τόνισε ότι οι κούκλες αυτές ήταν όντως βιτρίνας, ενώ ο Lee Ji-hoon, ένας από τους συντελεστές της ομάδας, παραδέχτηκε ότι δεν είχε τσεκάρει τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Dalcom και δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσαν να εμπλέκονται με την ερωτική βιομηχανία. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η πορνογραφία στη Νότια Κορέα είναι παράνομη.

Οι κούκλες, sex dolls ή μη, κρατούσαν μάλιστα και κάποιες διαφημίσεις για x-rated ιστοσελίδες τις οποίες υποτίθεται θα έκρυβε η Dalcom πριν την έναρξη του παιχνιδιού, όμως οι θεατές μπόρεσαν να εντοπίσουν κάποια logos και κάποιες κορδέλες μαλλιών που είχαν ξεμείνει πάνω τους.

Η απολογία της FC Seoul

Η FC Seoul απολογήθηκε στους φαν της μέσω του Instagram: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη στους φαν», έγραψαν, «Λυπούμαστε βαθιά. Η πρόθεσή μας ήταν να κάνουμε κάτι ανάλαφρο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα σκεφτούμε πολύ καλά τι χρειάζεται να κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».

Η Bundesliga στη Γερμανία είχε τη δική της έναρξη το Σαββατοκύριακο, η Premier League στην Αγγλία φαίνεται πως θα επιστρέψει στις 12 Ιουνίου εκτός περαιτέρω αναβολής, ενώ άλλες οργανώσεις όπως η Ligue 1 της Γαλλίας έχουν ακυρώσει εντελώς τις σεζόν τους. Οι πιθανότητες λένε πως δεν θα δούμε sex dolls στα καθίσματα των αγώνων που έρχονται.