2021, ASSOCIATED PRESS Alessandra Tarantino
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Μαρία Σάκκαρη πάντοτε γνώριζε πώς να κατακτά την κορυφή

Και τώρα, τη στιγμή που βρίσκεται στο νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης τένις, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει στο πλευρό της την Green Cola Hellas. Για να κατακτήσει κι άλλες αμέτρητες κορυφές.

Στα ομάδικα αθλήματα και ειδικά στα απαιτητικά τερέν του τένις η επιτυχία από την αποτυχία πολλές φορές απέχουν μερικά εκατοστά και όλα εξαρτιόνται από το πού θα πέσει το μπαλάκι. Η Μαρία Σάκκαρη το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που είδε ένα μπαλάκι να της τελειώνει έναν στόχο για τον οποίο δούλεψε άπειρες ώρες για να τον επιτύχει, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η Μαρία Σάκκαρη έμαθε από την πρώτη στιγμή ότι ο δρόμος για την κορυφή απαιτεί θυσίες, αλλιώς είναι αδύνατο να δεις το όνομά σου να φιγουράρει στα πρώτα 20 της παγκόσμιας κατάταξης τένις.

Αυτός ο δρόμος όμως δεν είναι μοναχικός. Από το 2015 και ύστερα, όταν είδε το όνομά της να απογειώνεται μέσα στα σκληρά court του τένις η Μαρία εξελίχθηκε τόσο ως αθλήτρια και ως άνθρωπος και είδε πολύ κόσμο να μένει με το στόμα ανοιχτό τόσο για τα κατορθώματά της μέσα στα γήπεδα όσο και για τον χαρακτήρα της εκτός αυτών. Η κόρη έφυγε από τη σκιά της μητέρας (η Μαρία Σάκκαρη είναι κόρη της πασίγνωστης τενίστριας Αγγελικής Κανελλοπούλου) έδειξε ότι το ελληνικό γυναικείο τένις έχει παρόν και μέλλον.

Η 25χρονη Μαρία έχει καταφέρει να είναι πρότυπο, μία γυναίκα που πάντοτε κατακτούσε κορυφές, που πάντοτε έδινε τους δικούς της σκληρούς αγώνες σε ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά αθλήματα: Στο τένις. Εκεί όπου μαζί με τη ρακέτα και το μυαλό της πάντοτε έβρισκε τον τρόπο να κατακτά όσα έβαζε με το μυαλό της. Αυτή τη δίψα για διάκριση, αυτό το αέναο κυνήγι της κορυφής είδε και η Green Cola Hellas στο πρόσωπο της Μαρίας Σάκκαρη ανακοινώνοντας τη συνεργασία για τα επόμενα χρόνια μαζί της, ως το κεντρικό πρόσωπο στην επικοινωνιακή καμπάνια της εταιρείας.

Η εταιρεία, από τη δημιουργία της προωθεί τη σημασία και την αξία της υγιεινής διατροφής και η Μαρία Σάκκαρη αποτελεί το ιδανικό πρόσωπο, το σημαντικότερο πρότυπο για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Και όχι μόνο αυτό: Συμβολίζει και πολλά περισσότερα. Την ελληνική υπερηφάνεια και τη σημασία της, την ασταμάτητη συστηματική δουλειά, την αυταπάρνηση του να μην τα παρατάς, την προσήλωση στον στόχο που πρέπει να πιάσεις, και εντέλει στην κατάκτηση της κορυφής. Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, αυτό είναι η Μαρία Σάκκαρη που η πορεία της μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με την Green Colla.

Kαι ακόμα περισσότερα όπως είναι το πάθος για διάκριση, η δίψα για την κορυφή, οι αξίες που προσπαθούν να κερδίσουν τις καρδιές του κόσμου φορώντας τη γαλανόλευκη ελληνική σημαία.

Τα εξηγεί ακριβώς όπως είναι όμως, η ίδια η Μαρία Σάκκαρη στο βίντεο:

Όταν έχεις ξεκινήσει από μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα
και νιώθεις στην αρχή κι εσύ μικρή…
Όταν μια φωνή μέσα σου σού λέει «Μην το βάζεις κάτω
Είσαι μαχητής, γιατί αυτό που κάνεις το αγαπάς»…
Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μεγάλα ονόματα που σου προκαλούν δέος…
και η δίψα σου να καθιερωθείς στα πέρατα του κόσμου σου δίνει δύναμη…
Όταν η ιδέα ότι εκπροσωπείς τη μικρή μεγάλη Ελλάδα σε γεμίζει με περηφάνεια…
Tότε καταφέρνεις να κερδίσεις τις καρδιές του κόσμου.
Αυτή είναι… η Green Cola. Μια ελληνική επιτυχία που μας συνδέουν πολλά κοινά.
Green Cola. Η πιο απολαυστική γεύση μετά τη γεύση της νίκης.