ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ονειρική βουτιά της Kid Moxie στον βυθό του Santorini Experience

Από το Los Angeles στη Σαντορίνη. Η Kid Moxie περιγράφει μια μυθική αθλητική εμπειρία με ονειρεμένη μουσική.

Τα έχουμε ξαναπεί, το Santorini Experience βαδίζει ακάθεκτο προς μια ακόμα μαγική διοργάνωση. Στις 2-4 Οκτωβρίου 2020, η Σαντορίνη θα ξεδιπλώσει το μεγαλείο της σε ένα αθλητικό γεγονός με διεθνές χρώμα, ένα ταξίδι στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Μιλήσαμε με την Kid Moxie, γνωστή και ως Έλενα Χαρμπίλα, τη συνθέτρια του μουσικού σήματος του φετινού teaser, για το Santorini Experience 2020.

Μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής

(προσωπικό αρχείο Ελένης Χαρμπίλα, με τον ηθοποιό Malcolm McDowell / προσωπικό αρχείο Έλενας Χαρμπίλα
(προσωπικό αρχείο Ελένης Χαρμπίλα, με τον ηθοποιό Malcolm McDowell

Η Kid Moxie ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Los Angeles. Τι ήταν αυτό που την έφερε κοντά στη Σαντορίνη και τι διαφορετικό έχει, σε σύγκριση με άλλους προορισμούς που έχει ζήσει; “Η Σαντορίνη έχει μια ενέργεια μαγική που δεν έχω νιώσει πουθενά αλλού στον πλανήτη. Η μαγεία που δημιουργούν μέσα μου τα μέρη που αγαπώ επηρεάζουν τη δημιουργικότητα μου είτε το καταλαβαίνω συνειδητά είτε όχι. Τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις που μου έχουν μείνει από το νησί είναι ανεξίτηλα”

Αν η Σαντορίνη ήταν μουσικό κομμάτι (ελληνικό ή ξένο) ποιο θα ήταν;

“Θα ήταν κομμάτι του Vangelis από το σαόυντρακ του El Grecο”.

Ο κόσμος του Twin Peaks και το Santorini Experience

Κατευθείαν από τον “ύποπτο κόσμο του Twin Peaks”, μέσα από τις συμφωνίες δωματίων που έχει συνθέσει ο Angelo Badalamenti, μέσα από τα απόκοσμα όνειρα του David Lynch που μεταφράστηκαν σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, μέσα από το παγανιστικό, γεμάτο αινίγματα και ανομολόγητες ιστορίες σκηνικό της ερήμου Mojave, του Palm Springs, ανατολικά του San Bernadino, εκεί που στέκει αγέρωχο το Joshua Tree: οι οπτικές, μουσικές, αισθητικές αναφορές της Kid Moxie είναι το συνώνυμο της περιπέτειας. Πώς εντάσσεται το Santorini Experience μέσα σε αυτές;

“Κάθε τοπίο που αγαπώ μου δημιουργεί έμπνευση να το πλαισιώσω με ένα αντίστοιχο ηχοτοπίο. Τα μέρη που έχουν μαγεία με κάνουν να θέλω να τα “αφουγκραστώ” με έναν τρόπο διαφορετικό, να τους δώσω μια διάσταση μουσική. Έτσι έκανα και με το Santorini Experience 2020”.

Το trailer του Santorini Experience 2020

Σαντούρι και ηλεκτρονική μουσική, παράδοση και beats. Πώς δένουν μαζί δυο τόσο ετερόκλιτα στοιχεία;

“Αγαπώ πολύ το σαντούρι σαν ήχο, σαν ατμόσφαιρα. Έχει μια έντονη δυναμική αλλά ταυτόχρονα μου βγάζει και έντονο συναίσθημα που χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά”.

Η εμπειρία της συμμετοχής στο Santorini Experience

Santorini Experience / Ηλίας Λέφας

“Έλαβα μέρος τρεις χρονιές συνεχόμενες στο Santorini Experience και μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο όμορφες αθλητικές εμπειρίες που έχω ζήσει. Έλαβα μέρος και στα 5χλμ δρόμου αλλά και στο κολύμπι. Η εμπειρία μου στο κολύμπι από το ηφαίστειο μέχρι το παλιό λιμάνι είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ, κάτι που με έκανε να τεστάρω τα όρια μου με τον πιο υγιή και όμορφο τρόπο. Δεν πρόκειται απλώς για μια αθλητική εμπειρία αλλά για μια εμπειρία ζωής”.