AP Photo/Kamil Krzaczynski
NFL

Ο Aaron Rodgers πίστευε ότι μπορεί να εξαπατήσει τους πάντες. Ευτυχώς έκανε λάθος

Ο περσινός MVP του NFL άφηνε να εννοείται παντού τους τελευταίους μήνες πως είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Η είδηση της νόσησής του, όμως, αποκάλυψε τη μεγάλη αλήθεια.

Παγκόσμια συζήτηση προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες η είδηση πως ο Aaron Rodgers, ένας από τους καλύτερους παίκτες του NFL, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αυτή, όμως, ήταν μόνο η αρχή καθώς, όπως αποδείχθηκε, ο αθλητής, όλους αυτούς τους μήνες, δήλωνε πως είχε εμβολιαστεί κατά της covid-19, κάτι το οποίο ήταν τελικά ψέμα. 

Η συμπεριφορά του Aaron Rodgers έχει προκαλέσει σάλο σ’ όλα τα αμερικανικά μέσα, τα οποία θέτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς κατάφερε, όλο αυτό το διάστημα, ο αθλητής να κοροϊδεύει άπαντες στη χώρα.

Αρωγός στην προσπάθειά του, σύμφωνα με τα, μέχρι στιγμής, δεδομένα ήταν η ομάδα του, Green Bay Packers, η οποία πιθανότατα κάλυπτε τον αθλητή και πια πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτή της την ενέργεια.

Πώς, όμως, ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία και τι επιπτώσεις πρόκειται να έχουν ο Rodgers και οι Packers;

Τα ψέματα του Aaron Rodgers

Aaron Rodgers AP Photo / Ross D. Franklin

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο Αμερικανός σούπερ σταρ και MVP της περασμένης σεζόν εθεάθη πολλές φορές να κυκλοφορεί σε εσωτερικούς χώρους και να μιλά σε συνεντεύξεις τύπου χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του NFL, όσοι παίκτες δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα σε εσωτερικούς αθλητικούς χώρους, να υποβάλλονται καθημερινά σε PCR tests και να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή σε απόσταση μικρότερη του ενάμιση μέτρου από άλλους, επίσης, ανεμβολίαστους αθλητές, κατά τη διάρκεια πτήσης ή στο εστιατόριο.

Οι κανόνες αυτοί φαίνεται πως είχαν αποδώσει, με το NFL να δέχεται τα συγχαρητήρια απ’ όλες τις άλλες τις λίγκες για τα αυστηρά μέτρα τα οποία είχε θεσπίσει. Η εξαπάτηση του Rodgers εγείρει κι άλλα ερωτήματα: μήπως, άραγε, υπήρχαν κι άλλες ομάδες οι οποίες κάλυπταν αθλητές τους πίσω από την πλάτη της ομοσπονδίας; Αν υποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα υγειονομικά σκάνδαλα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Aaron Rodgers είχε ερωτηθεί επί του θέματος τον περασμένο Αύγουστο από δημοσιογράφο, με τον ίδιο να απαντά χαρακτηριστικά: «Ναι, έχω αποκτήσει ανοσία». Η διπλωματική του απάντηση δε θορύβησε κανέναν. Ούτε οι δηλώσεις που ακολούθησαν αυτή.

«Ξέρετε, υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω απ’ αυτό. Υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί. Θεωρώ πως είναι μια προσωπική απόφαση του καθενός. Δεν πρόκειται να τους κρίνω. Υπάρχουν αθλητές που έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό. Είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα το οποίο θα δούμε να σχολιάζεται αρκετά μέσα στη σεζόν» είχε δηλώσει συγκεκριμένα.

Η αποκάλυψη της μεγάλης απάτης

Aaron Rodgers AP Photo/Ed Zurga

Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, με τους Packers να ξεκινούν φανταστικά τη σεζόν με ρεκόρ 7-1, η είδηση της νόσησης του Aaron Rodgers τα τίναξε όλα στον αέρα. Ο αθλητής βρίσκεται σε καραντίνα ενώ η ομάδα πρέπει να απολογηθεί για την απόκρυψη της αλήθειας, με τον κίνδυνο βαθμολογικής τιμωρίας να είναι πιθανός.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα αμερικανικά δημοσιεύματα, ευθύνες καταλογίζονται και στην ομοσπονδία του NFL, η οποία φαίνεται πως γνώριζε ότι ο Rodgers δεν είχε εμβολιαστεί, μιας και πριν από μερικούς μήνες του είχε απαντήσει αρνητικά στο αίτημά του να του χορηγηθεί ομοιοπαθητική θεραπεία αντί εμβολίου.

Όλοι, ωστόσο, δηλώνουν πως είναι αθώοι. Ο αθλητής διαμηνύει πως είναι αλλεργικός σ’ ένα απροσδιόριστο συστατικό των εμβολίων της Moderna και της Pfizer και ότι απέφευγε το εμβόλιο της Johnson & Johnson, επειδή φοβόταν τις παρενέργειες.

Ο ίδιος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έδωσε μια συνέντευξη πριν από μερικές μέρες και σημείωσε τη δική του θέση για το ζήτημα. «Συνειδητοποιώ πως βρίσκομαι στο στόχαστρο ενός όχλου αυτή τη στιγμή. Πριν μπει, λοιπόν, και το τελευταίο καρφί στo “φέρετρό” μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την κατάσταση για μερικά κραυγαλέα ψέματα τα οποία ακούγονται εκεί έξω για μένα τις τελευταίες ώρες».

Υποστήριξε, λοιπόν, πως συμβουλεύτηκε τον φίλο του, Joe Rogan, και έλαβε ιβερμεκτίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία παράσιτων και το οποίο, ωστόσο δεν έχει εγκριθεί από τον ΠΟΥ για χρήση κατά του κορονοϊού.

Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν πως ο Rodgers δεν πίστευε πως θα αποκαλύπτονταν ποτέ το μυστικό του, ελέω της μεγάλης δημοφιλίας του. Τελικά, όμως, έκανε πολύ μεγάλο λάθος. Τώρα, μένει να δούμε τι συνέπειες θα έχει αυτή η υπεροψία του.