ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παίρνει θέση: Μέσι ή Ρονάλντο;

Συναντήσαμε τον διεθνή ποδοσφαιριστή στο πλαίσιο του διαφημιστικού της Amstel Free και τον βάλαμε να απαντήσει αληθινά σε κάποια δύσκολα διλήμματα.

Συναντήσαμε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο πλαίσιο των γυρισμάτων της νέας μπίρας χωρίς αλκοόλ της Amstel, Amstel Free (βασικός χορηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον δρόμο για τα τελικά της Γαλλίας), στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πλήρως εξοικειωμένος με τη διαδικασία των γυρισμάτων, ο διεθνής ποδοσφαιριστής σχολίασε την εμπειρία και δεν δίστασε να πάρει θέση αληθινά σε μερικά «καυτά» διλήμματα, όπως Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο και Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Άλλωστε το μότο της νέας Amstel Free είναι No Limits, οπότε γιατί να βάλουμε όρια στις ερωτήσεις μας;

Το γύρισμα

Ξεκίνησα ρωτώντας τον για τη διαδικασία του γυρίσματος, μια διαδικασία ξένη για κάποιον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει συνηθίσει μεν να τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς όμως να χρειάζεται να αποστηθίσει ατάκες και να ενσαρκώσει ρόλους. «Mου άρεσε πολύ, είναι μια διαφορετική εμπειρία. Δεν λέω ότι θα το κάνω και συνέχεια άλλα μια στο τόσο έχει πλάκα» μου είπε χαμογελαστός χωρίς το παραμικρό άγχος στην όψη του. «Δεν αγχώνομαι, είναι άλλωστε η τρίτη φορά που το κάνω. Το ευχαριστιέμαι ιδιαίτερα μπορώ να πω, ξεφεύγω λιγάκι από τα συνηθισμένα», συμπλήρωσε και το ύφος του μαρτυρούσε πως μου έλεγε την αλήθεια.

Τα καυτά διλήμματα

 

Όσο η συνέντευξη προχωρούσε και ο Λάζαρος ήταν ιδιαίτερα χαλαρός και ευδιάθετος, βρήκα το θάρρος να του απευθύνω μερικές πιο γενικές ερωτήσεις και να του ζητήσω να πάρει θέση σε μερικά καυτά διλήμματα. Δεν μάσησε και απάντησε με ειλικρίνεια σε όλα.

Ο αγαπημένος συμπάικτης στις ομάδες που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα;

«Γιώργος Καραγκούνης χωρίς δεύτερη σκέψη».

Ο δυσκολότερος αμυντικός που έχει αντιμετωπίσει;

«Δεν είναι εύκολο να διαλέξω, σίγουρα πάντως είναι Ευρωπαίος.  Αν πρέπει να επιλέξω έναν, αυτός θα είναι ο Πουγιόλ, όταν έπαιξα εναντίον της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό».

Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο;

«Αυτό είναι πιο εύκολο δίλημμα, θεωρώ ότι ο Μέσι έχει περισσότερο φυσικό ταλέντο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μέσι, σίγουρα».

 

Ποιο πρωτάθλημα θεωρεί ως το ποιοτικότερο στην Ευρώπη;

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ορισμένες πολύ ποιοτικές ομάδες στην Ευρώπη, οι οποίες έχουν ξεφύγει από τις υπόλοιπες. Τα πρωταθλήματα όμως τα οποία ευχαριστιέται περισσότερο να βλέπει ο θεατής είναι πρώτα το αγγλικό και μετά το γερμανικό».

Προτιμάει τη ζωή στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα;

«Κάθε χώρα έχει το δικό της τρόπο ζωής και τη δική της νοοτροπία. Αν πας στο εξωτερικό και δεν προσαρμοστείς στους διαφορετικούς ρυθμούς, θα έχεις πρόβλημα. Για μένα προσωπικά, σαν την Ελλάδα δεν έχει. Ο τρόπος που ζούμε στη χώρα μας δεν υπάρχει σε κανένα μέρος στη γη. Ωστόσο προσαρμόζομαι όπου κι αν πάω, δεν γίνεται διαφορετικά».

Η ωραιότερη πόλη που έχει επισκεφτεί ;

«Από τις πόλεις που έμεινα θα διάλεγα τη Βερόνα. Πολύ ωραία πόλη με πολύ τουρισμό. Από τις πόλεις που επισκέφτηκα θα επιλέξω τη Βενετία. Πανέμορφη».

Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

«Μου αρέσουν και οι δυο πολύ, αλλά η Θεσσαλονίκη είναι η πατρίδα μου, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός». Τίμιος.

Ένα μήνυμα σε κάποιο νέο παιδί που ξεκινάει τώρα την καριέρα του

«Να προσέχει το ρυθμό τον οποίο προπονείται, ώστε να είναι πάντα σε καλό επίπεδο όταν έρθει η ώρα των παιχνιδιών. Επίσης, μπορεί να είναι λιγάκι κλισέ, ωστόσο επειδή ο δρόμος που πρέπει να διαβεί είναι δύσκολος, θα πρέπει να έχει την υπομονή που χρειάζεται για να τα καταφέρει».

 

Οι σειρές

Κλείνοντας, είπα να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα και να τον ρωτήσω αν παρακολουθεί ξένες σειρές. Ήθελα βλέπεις να ακούσω τη γνώμη του για το Game Of Thrones. «Δεν παρακολουθώ ξένες σειρές, μόνο λίγη ελληνική τηλεόραση όποτε προλαβαίνω, αλλά κι αυτή ελάχιστα» μου απάντησε για ακόμη μια φορά με ειλικρίνεια, λίγο πριν επιστρέψει στα γυρίσματα.

Δεν πειράζει, οι απαντήσεις του με είχαν καλύψει απόλυτα και μια Amstel Free ήταν η καλύτερη παρέα όσο παρακολουθούσα με περιέργεια την εξέλιξη των γυρισμάτων. 

Δείτε το αληθινά απολαυστικό backstage της διαφήμισης!