ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι cheerleaders της Euroleague περιμένουν κάτι από εσένα

Ο διαγωνισμός Efes Dance Square Off τρέχει αρκετό καιρό. Εσύ δεν έχεις παρά να αναδείξεις την τελική νικήτρια του πρωτότυπου διαγωνισμού μαζορέτας.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για μαζορέτες. Από το πότε πρωτοεμφανίστηκαν στα γήπεδα, το γιατί μας αρέσουν (λες και δεν είναι προφανές), το πόσο πιο σοβαρό είναι το όλο εγχείρημα από τον χαβαλέ που κάνει κάθε άνδρας φίλαθλος που χαζολογάει στην εξέδρα και κυρίως το γιατί δεν τις βλέπουμε λίγο περισσότερο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Η Euroleague φέτος έβαλε τους φιλάθλους λίγο περισσότερο στο παιχνίδι της μαζορέτας. Και εδώ και αρκετό καιρό έτρεχε έναν διαγωνισμό – το Efes Dance Square Off – για να αναδειχθεί από τις 16 ομάδες του Top16, η καλύτερη ομάδα cheerleaders. Η πιο δημοφιλής βασικά μιας και ο κόσμος είναι αυτός που ψήφιζε για να αναδείξει την τετράδα των Play-Off.

Το λυπηρό είναι ότι αργήσαμε να πάρουμε χαμπάρι τον διαγωνισμό και οι δύο ομάδες μας, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, έχουν μείνει εκτός τετράδας. Η ομάδα των Cheerleaders του Παναθηναϊκού κέρδισε μόλις το 0,6% των ψήφων του κοινού και κατετάγη στην 12η θέση. Η ομάδα των Cheerleaders του Ολυμπιακού λίγο έλειψε να μπει στην τετράδα με 7,2% κατακτώντας την 5η θέση.

 

ΑΛΛΑ αγαπητέ αναγνώστη. Μην αποθαρρύνεσαι. Γιατί για μαζορέτες μιλάμε, μην κολλάς τόσο πολύ σε οπαδικό ή εθνικό επίπεδο. Η Euroleague ζητά την ψήφο σου για να αναδείξει την νικήτρια ομάδα ανάμεσα στην Alba, την Lokomotiv, την Zalgiris και την Cedevita.

 

Η μάχη μεταξύ τους θα δοθεί στην Μόσχα αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου στις 19:00 ώρα Ελλάδας κι εσύ μπορείς όχι μόνο να την παρακολουθήσεις live μέσω streaming αλλά και να ψηφίσεις την ομάδα που προτιμάς. Όλα αυτά μέσα από την ειδική πλατφόρμα του διαγωνισμού.

Αυτές εδώ δεν μπορείς να τις ψηφίσεις, έχουν αποκλειστεί.

 

Το ONEMAN όμως δεν θα σε αφήσει έτσι με την πικρή γεύση της ήττας των ελληνικών ομάδων. Γι’ αυτό και επικοινωνήσαμε με τις δύο αρχηγούς των cheerleaders του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και τους ζητήσαμε να μας κάνουν μερικές δηλώσεις τόσο για τον διαγωνισμό όσο και για το θέαμα που μας προσφέρουν σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Δίνουμε πρώτα τον λόγο στην Μάριαν Δουδέση, αρχηγό των Red Drops, της ομάδας cheerleading του Ολυμπιακού

 

Τι σε κρατά αφοσιωμένη στο cheerleading; Ποιο είναι το καύσιμό σου;

Το πάθος και η αγάπη μου για τον χορό είναι αυτά που με κρατού αφοσιωμένη. Όπως και το ομαδικό πνεύμα, ο ενθουσιασμός των κοριτσιών που χορεύουμε μαζί και οι συμβουλές και οδηγίες των προπονητών μας. Το καύσιμό μου είναι ο κόσμος που μας στηρίζει και δημιουργεί μια φοβερή ατμόσφαιρα στο στάδιο.

Γιατί έπρεπε η ομάδα σου να έχει περάσει στο Final Four; Τι έχασαν οι φίλαθλοι με τον αποκλεισμό σας;

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και το άθλημα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένο, κάνει την ομάδα μας πολύ ξεχωριστή. Κάθε μία από εμάς προέρχεται από τον χώρο της γυμναστικής, της ρυθμικής γυμναστικής και του χορού. Έχουμε πολλές επαγγελματίες αθλήτριες και χορεύτριες. Όλες έχουν δουλέψει πολύ σκληρά στη ζωή τους και ειλικρινά πιστεύω ότι πληρούμε με το παραπάνω τα κριτήρια ενός ευρωπαϊκού διαγωνισμού. Οι φίλαθλοι έχασαν την ευκαιρία για ένα θεαματικό show από τις Red Drops.

Ποιοι τρεις παίκτες της ομάδας δίνουν την μεγαλύτερη ένταση στις μαζορέτες με την ενέργειά τους μέσα στο γήπεδο;

Για να είμαι ειλικρινής πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ τυχερές που έχουμε αρκετούς παίκτες που μας στηρίζουν και μας δίνουν την ενέργεια που απαιτείται. Αν πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξω θα σας πω ότι οι τρεις Έλληνες παίκτες ξεχωρίζουν λίγο για την ενέργεια που δίνουν τόσο στην ομάδα όσο και σε εμάς. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου.

 

Ποια από τις τέσσερις ομάδες cheerleading που έχουν προκριθεί πιστέυεις θα κερδίσει;

Είναι δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα σε ομάδες που είναι εξίσου καλές. Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Η ομάδα σου πώς θα τα πάει στην συνέχεια του θεσμού;

Η ομάδα μας έχει αποδείξει με τα χρόνια ότι είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε οι στατιστικές. Είναι μια πολύ δεμένη ομάδα με ένα εξαιρετικό ρόστερ και έναν πολύ έμπειρο coach. Έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και δεν θα καταφέρουν τίποτα λιγότερο από το να πάρουν το εισιτήριο για το Λονδίνο.

Είναι το άθλημα του cheerleading αρκετά ισχυρό στην Ελλάδα; Πώς μπορεί να προβληθεί λίγο περισσότερο;

Το Cheerleading είναι ένα πολύ διαδεδομένο άθλημα στην Ευρώπη, το ίδιο θα ήθελα να ισχύει και στην Ελλάδα. Υπάρχει η ECU που διοργανώνει όλα τα event αλλά και το Εθνικό Πρωτάθλημα για το Cheerleading που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα. Δεν είναι όμως αρκετό αυτό. Θέλουμε τους νέους να μετέχουν στο άθλημα, να ανακαλύψουν τι είναι ακριβώς το cheerleading και όταν το κάνουν είμαι σίγουρη ότι δεν θα σταματήσουν να ασχολούνται με αυτό. Πιστεύω ότι και τα Μέσα θα μπορούσαν να βοηθήσουν δείχνοντας περισσότερο τα χορευτικά μας αντί να βάζουν μόνο διαφημίσεις.

Συνεχίζουμε με την Ελένη Γαλανοπούλου, αρχηγό των Fun Patrol, της ομάδας cheerleading του Παναθηναϊκού

 

Τι σε κρατά αφοσιωμένη στο cheerleading; Ποιο είναι το καύσιμό σου;

Η αγάπη μου για τον χορό και τον Παναθηναϊκό. Το καύσιμό μου είναι το ότι χορεύω για την πιο ιστορική ομάδα της Euroleague.

Γιατί έπρεπε η ομάδα σου να έχει περάσει στο Final Four; Τι έχασαν οι φίλαθλοι με τον αποκλεισμό σας;

Γιατί το όνομά μας είναι Fun Patrol και ξέρουμε τι πάει να πει fun. Αυτό ακριβώς που θα χάσουν όσοι δεν μας ψήφισαν.

Ποιοι τρεις παίκτες της ομάδας δίνουν την μεγαλύτερη ένταση στις μαζορέτες με την ενέργειά τους μέσα στο γήπεδο;

Δεν είναι μόνο τρεις. Όλοι οι παίκτες μας δίνουν λόγους να είμαστε ενθουσιώδεις και να φωνάζουμε για εκείνους.

Ποια από τις τέσσερις ομάδες cheerleading που έχουν προκριθεί πιστέυεις θα κερδίσει;

Όλα είναι ανοιχτά. Και οι τέσσερις ομάδες είναι πολύ καλές.

Η ομάδα σου πώς θα τα πάει στην συνέχεια του θεσμού;

Θα πάνε στον τελικό. Και θα ράψουν το 7ο αστέρι στην φανέλα.

Είναι το άθλημα του cheerleading αρκετά ισχυρό στην Ελλάδα; Πώς μπορεί να προβληθεί λίγο περισσότερο;

Πρέπει περισσότερες μπασκετικές ομάδες να αποκτήσουν ομάδες μαζορετών στα παιχνίδια τους. Υπάρχουν μόνο δυο ομάδες με cheerleaders στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μπες την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, δες το show και ανάδειξε την νικήτρια ομάδα μέσα από την ειδική πλατφόρμα του διαγωνισμού.