ΑΘΛΗΤΙΚΑ
SPONSORED

Πώς ένα ζευγάρι κάλτσες έγινε το γούρι μου όταν παίζει η αγαπημένη μου ομάδα

Ένα, μάλλον, παράδοξο γούρι που δείχνει, όμως, να κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω.

Τα γούρια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον ανθρώπινο πολιτισμό πριν από περίπου 3.000 χρόνια. Σύμφωνα με τις καταγραφές των αρχαιολόγων, οι Αιγύπτιοι είχαν δημιουργήσει ορισμένα αξεσουάρ από χρυσό που φορούσαν για να διώξουν τα κακά πνεύματα, να ενισχύσουν την γονιμότητα και να εξασφαλίσουν την ευημερία τόσο των ίδιων όσο και των οικείων τους. 

3.000 χρόνια αργότερα, η ανθρωπότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο άνθρωπος πια μπορεί να πετάει, να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και να καταγράφει κάθε στιγμή της ζωής με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου. Υπάρχει, όμως, ένα πράγμα που παραμένει ίδιο: τα γούρια. 

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, όμως, εξαρχής. Το γούρι για μένα σήμερα δεν αποτελεί κάποιο κατάλοιπο δεισιδαιμονίας, έτσι όπως μπορεί να ίσχυε πριν από μερικές δεκαετίες ή αιώνες. Είναι απλά ένας τρόπος, προκειμένου να διασφαλίσουμε στο δικό μας μυαλό πως όλα θα πάνε υπέρ της ομάδας στο ματς που είναι έτοιμη να δώσει. 

Αν ανοίξει κανείς μια συζήτηση γύρω από γούρια, θα ακούσει τα πάντα: άνθρωποι που φορούν συγκεκριμένα ρούχα κάθε φορά που ο αγαπημένος τους σύλλογος αγωνίζεται ακόμη και μερικοί που αρνούνται να δουν το ένα από τα δύο ημίχρονα, γιατί έτσι νομίζουν πως θα τον βοηθήσουν. Κι όταν αποτυγχάνουν αλλάζουν. Και πάει λέγοντας. 

UNSPLASH

Το δικό μου γούρι μπορεί να μην είναι τόσο ακραίο, αλλά ίσως με κάποιο τρόπο ανήκει στην παραπάνω κατηγορία ανθρώπων. Θα δώσω μερικά στοιχεία πριν κάνω τη μεγάλη αποκάλυψη. Πρόκειται για αξεσουάρ. Πρόκειται για κάτι που μπορεί να φορεθεί. Όχι, δεν πρόκειται για οποιοδήποτε βραχιόλι, μπλούζα ή ακόμη και χρυσό περιδέραιο που φορούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. 

Πρόκειται για ένα απλό και τίμια ζευγάρι κάλτσες. Ναι, το γούρι μου για να πηγαίνει καλά η ομάδα μου είναι ένα ζευγάρι κάλτσες. Ή καλύτερα ένα συγκεκριμένου τύπου και χρώματος καλτσών, τις οποίες αλλάξω μόνο όταν αυτές τρυπήσουν. 

UNSPLASH

Η ιεροτελεστία ξεκίνησε από παιδική ηλικία, μάλλον τυχαία. Μετά από μια ιστορική νίκη του συλλόγου που υποστηρίζω από μικρό παιδί, το μάτι μου έπεσε πάνω στις κάλτσες που φορούσε. Ήταν χρώματος μπλε και ψηλές. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να το κάνω και την επόμενη φορά, για πλάκα, μήπως και πιάσει το γούρι. Κι όντως έπιασε. 

Αν πιάνουν και τα δικά σας γούρια θέλουμε να το ξέρουμε. Μπείτε στο Facebook ή Instagram post της Visa και μιλήστε μας για τις δικές σας ιεροτελεστίες, που χωρίς αυτές δεν μπαίνετε με τον ίδιο αέρα στο γήπεδο. Αν το κάνετε, ίσως βρεθείτε σε ένα μοναδικό event της Visa στο House 24. Για να δούμε, έχετε και εσείς τις τυχερές σας κάλτσες;

Μπορεί η ομάδα μου να μην κερδίζει σε κάθε αγώνα της, ωστόσο, εγώ έχω κρατήσει το συγκεκριμένο γούρι μέχρι σήμερα. Ξέρω πως όταν πρόκειται να πάω στο γήπεδο ή να δω το ματς από την τηλεόραση, θα φορέσω τις συγκεκριμένες κάλτσες που είναι μόνο για αυτόν τον σκοπό. Όταν, μετά από αρκετό πλύσιμο φθαρούν, τις αλλάζω με μερικές ακριβώς ίδιες νέες. Μέχρι σήμερα, όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. 

Καμία φορά σκέφτομαι πώς ίσως γίνομαι υπερβολικός. «Μα καλά, γίνεται ένα ζευγάρι κάλτσες να ευθύνεται για τη νίκη της ομάδας σου;». Όντως, μοιάζει αδύνατο. Τι θα σκεφτεί, όμως, ο ιστορικός του μέλλοντος, όταν τις τοποθετήσει δίπλα στα χρυσά περιδέραια της Αιγύπτου;