ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League 2 σημαίνει Χάος: Το ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ είναι γροθιά στο στομάχι

Το trailer από το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ σχετικά με όσα δραματικά συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 συγκλονίζει.

Ποιες είναι οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς για το πρωτάθλημα της Super League 2; Το «επαγγελματικό» πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει λοιδορηθεί όσο κανένα άλλο από τους ίδιους τους παράγοντες που το απαρτίζουν με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (Π.Σ.Α.Π.Π.) προσπαθεί με όσα μέσα κατέχει να βρεθεί στο πλευρό των αθλητών της Super League 2, αλλά πολλές φορές αυτό κρίνεται αδύνατο.

Ο Π.Σ.Α.Π.Π. Στην προσπάθειά του για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων, αναδεικνύοντας όλα τα προβλήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι -στα χαρτιά- επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Το trailer του ντοκιμαντέρ

Παύσεις πληρωμών, στήσιμο αγώνων και μηδενικές επαγγελματικές συνθήκες μετατρέπουν ένα πρωτάθλημα που κανονικά έπρεπε να λειτουργεί σαν μηχανή παραγωγής νέων παικτών, σε ένα «ΧΑΟΣ». Αυτός είναι και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ παραγωγής της Stars Inc.11 που δημιούργησε ο Π.Σ.Α.Π.Π. για να αναδείξει την πλευρά των ποδοσφαιριστών.

Το ντοκιμαντέρ, όπως φαίνεται και από το τρίλεπτο trailer που σήμερα δημοσιεύτηκε, μπαίνει στα παπούτσια των αθλητών. Των ποδοσφαιριστών εκείνων που κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, που δεν έχουν τα βασικά για την προπόνησή τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις βλέψεις τους προκειμένου να ζήσουν την οικογένεια τους και όχι εις βάρος της.

Εκείνων που κάνουν ψυχοθεραπεία για ν’ αντέξουν, που ντρέπονται να πουν με τι ασχολούνται. Στόχος των δημιουργών δεν είναι παρά να δώσουν πνοή στο «Χάος» που τόσο αγαπάνε και να το μετατρέψουν σε όραμα για τις νέες γενιές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

«ΧΑΟΣ. Super League 2. Η δεύτερη εθνική κατηγορία. Σ’ ένα ιδεατό κόσμο θα έπρεπε να λειτουργούσε ως… εργαστήριο ανάδειξης νέων ποδοσφαιριστών. Όχι στην Ελλάδα. Εδώ είναι βυθισμένη στην ανυποληψία. Στην καχυποψία. Στα οικονομικά προβλήματα. Ένα πρωτάθλημα που ζει χάρη στα όνειρα των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Όνειρα τα οποία… εκμεταλλεύεται. Ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας, ενός αλλιώτικου Θεού.

Ο ΠΣΑΠΠ με ένα ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων, παραγωγής της Stars Inc.11, επιχειρεί να περιγράψει την κατάσταση από την πλευρά των… θυμάτων. Των ποδοσφαιριστών. Των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν να φάνε, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, δεν έχουν τα βασικά για την προπόνησή τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις βλέψεις τους προκειμένου να ζήσουν την οικογένεια τους και όχι εις βάρος της.

Που κάνουν ψυχοθεραπεία για ν’ αντέξουν, που ντρέπονται να πουν με τι ασχολούνται. Σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ θα προσπαθήσουμε για πρώτη φορά να σας δείξουμε το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της Super League 2. Nα περιγράψουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Ούτε ωραιοποιημένη, ούτε κίτρινη. Με στόχο να μετατρέψουμε το ΧΑΟΣ σε ΟΡΑΜΑ για το αύριο του αθλήματος που αγαπάμε και για μια κατηγορία που αξίζει να είναι επαγγελματική όχι μόνο στα λόγια».