Aurelien Morissard / AP
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
SPONSORED

Το δώρο που θα ξετρελάνει όποιον αγαπά το ποδόσφαιρο

Εσύ πώς θα ένιωθες αν δώριζες στον γιο σου, το βαφτιστήρι σου, τον κολλητό σου ή την κοπέλα σου μια υπογεγραμμένη φανέλα του Lionel Messi;

Από μικρά παιδιά είχαμε μια συνήθεια: να στηνόμαστε κάθε Τρίτη και Τετάρτη μπροστά από την τηλεόραση και να βλέπουμε τους αγαπημένους μας ποδοσφαιριστές να παίζουν στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου, το Champions League. Αυτές τις δύο ώρες τις περιμέναμε πώς και πώς. Για αυτές μιλούσαμε με όλους τους συμμαθητές μας στο σχολείο και με αυτούς τσακωνόμασταν πού και πού για το ποια ομάδα αξίζει να φτάσει ως τον τελικό.

Από μικρά παιδιά είχαμε μια συνήθεια: να στηνόμαστε κάθε Τρίτη και Τετάρτη μπροστά από την τηλεόραση και να βλέπουμε τους αγαπημένους μας ποδοσφαιριστές να παίζουν στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου, το Champions League. Αυτές τις δύο ώρες τις περιμέναμε πώς και πώς. Για αυτές μιλούσαμε με όλους τους συμμαθητές μας στο σχολείο και με αυτούς τσακωνόμασταν πού και πού για το ποια ομάδα αξίζει να φτάσει ως τον τελικό.

Αυτή η συνήθεια συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Και θα συνεχίσει να μας συναρπάζει όσο βλέπουμε στο γήπεδο να παίζει ποδόσφαιρο ο Lionel Messi. Αυτός ο μάγος της μπάλας που όσο περνούν τα χρόνια, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη μας να χαζέψουμε τον τρόπο που κινείται μέσα στο τερέν.

Τα λόγια για τον Αργεντινό σταρ του ποδοσφαίρου είναι περιττά. Δεν είναι, όμως, μόνο τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα που έχουν χτίσει αυτόν τον γιγαντιαίο μύθο του. Είναι η αγάπη, είναι το πάθος για την μπάλα.Είναι η στάση του απέναντι στην οικογένεια του και στον κόσμο γενικότερα. Είναι το όνειρο κάθε νεαρού ποδοσφαιριστή που θέλει να γίνει σαν κι αυτόν μια μέρα. Και εμείς θέλαμε κάποτε. Άλλωστε, ας μη γελιόμαστε: ποιος από εμάς δεν είχε ή δεν έχει ακόμη στην ντουλάπα του μια φανέλα του Lionel Messi;

Το δώρο για κάθε άνθρωπο που αγαπά τον Lionel Messi

Lionel Messi

Ναι, μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και ποια να μην τσακωνόμαστε στο σχολείο με τους φίλους μας για το ποια ομάδα θα κερδίσει τελικά το Champions League, αλλά η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και τον Lionel Messi, ένα παιδί που έφυγε μόνο του από την Αργεντινή για να κυνηγήσει την τύχη του στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, παραμένει στο ακέραιο. Έχει φτάσει η ώρα, όμως, να μεταδώσουμε αυτή τη χαρά στους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και κυρίως στην επόμενη γενιά ποδοσφαιρόφιλων που έρχεται από πίσω.

Δεν θα το κρύψω: η πιθανότητα και μόνο να έχω στα χέρια μου μια πραγματική υπογεγραμμένη φανέλα του Αργεντινού και να τη δωρίσω σ’ ένα παιδί που κοιμάται με την αφίσα του πάνω από το κεφάλι του, με συγκινεί. Γιατί μπορώ να καταλάβω το πόσο έντονα θα είναι τα συναισθήματά του. Σκέψου δηλαδή να έχεις στα χέρια σου μια φανέλα που κάποτε ακούμπησε αυτός ο παιχταράς. Δέος.

Ο τρόπος για να κερδίσουμε αυτό το πραγματικά μοναδικό δώρο αλλά και πολλά ακόμη εντυπωσιακά – όπως, για παράδειγμα διπλά εισιτήρια για να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα του από κοντά στο Champions League με τα έξοδα της διαμονής και τα αεροπορικά πληρώμενα – είναι πολύ απλός: να αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουμε κατά τις καθημερινές αγορές μας και να χρησιμοποιήσουμε την πιστωτική κάρτα Mastercard® από την Εθνική Τράπεζα κατά τη διάρκεια αυτών.

Lionel Messi

Και ποιος ξέρει; Ίσως σε μερικούς μήνες από τώρα να έχουμε στα χέρια μας μια υπογεγραμμένη φανέλα του Lionel Messi ή ακόμη καλύτερο: να βρισκόμαστε στο γήπεδο μαζί με τον γιο μας, τον ανιψιό μας, τον κολλητό μας ή την κοπέλα μας και να παρακολουθούμε από κοντά τα κόλπα ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει στην ιστορία του αθλήματος.

Ίσως τότε ξανανιώσουμε και εμείς ακριβώς εκείνο το συναίσθημα που νιώθαμε όταν τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης τα παρατούσαμε όλα για να δούμε ποδόσφαιρο. Για να δούμε το άθλημα που μας έχει χαρίσει τις πιο δυνατές αναμνήσεις της ζωής μας.

Παράλληλα όμως και μέχρι να έρθει η στιγμή εκείνη (fingers crossed), με την κατοχή της κάρτας και πριν προχωρήσω με τις αγορές μου, μπήκα στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα για να παρακολούθησω άγνωστο υλικό από τη ζωή του κορυφαίου επιθετικού, έτσι για να τον θαυμάσω λίγο ακόμα παραπάνω και να «πάρω» λίγο από την αίγλη του!