P Photo/Gregory Payan
MMA

To Wotore είναι το μέλλον του MMA-ικού ταβερνόξυλου

Εδώ κύριοι δεν χωράνε κατηγορίες κιλών και λοιπές φλωριές.

Ο κόσμος του ΜΜΑ, έχει προχωρήσει εντυπωσιακά τα τελευταία δέκα χρόνια. Με το ‘άλμα’ της δημοτικότητας του UFC, οι μικτές πολεμικές τέχνες κέρδισαν ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι στην αχανή πίτα της ποπ κουλτούρας και πλέον εκατομμύρια μάτια ψαχουλεύουν κάθε σπιθαμή του αθλήματος, αναζητώντας νέες συγκινήσεις που ξεφεύγουν από το τσαρδί του Ντέηνα Γουάητ.

Από το Bellator και το One Championship, μέχρι τις χωμάτινες αλάνες του StreetBeefs, το ΜΜΑ έχει πλέον άφθονες επιλογές για όλα τα γούστα.

Εκτός.

Εκτός βέβαια αν θες κάτι που παραπέμπει στις κινηματογραφικές ρίζες του αθλήματος, εκτός αν θες κάτι που να μοιάζει περισσότερο σε ένα Bloodsport, σε Kickboxer ή σε ένα Enter the Dragon.

Αν ήθελες κάτι τέτοιο, τότε όντως δεν υπήρχε κάτι για σένα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Γιατί ΤΩΡΑ θα έχεις ως πρώτη (ίσως και μόνη) σου επιλογή το Wotore, το ολοκαίνουριο τουρνουά πολεμικών τεχνών που μας έρχεται από την Πολωνία.

Η ιδέα του είναι απλή και την εξήγησε στο lowkickmma.com μια από τις ‘κεφαλές’ του ολοκαίνουργιου promotion, o Jakub Hajdus: “Η έμπνευσή μας ήταν ταινίες όπως το Bloodsport και το The Quest”.

Τι σημαίνει πρακτικά το παραπάνω; Φουλ κινηματογραφικό στήσιμο σε ένα ρινγκ ανοιχτό, χωρίς να ακολουθεί τις οκταγωνικές ‘τάσεις’ του σήμερα, καμία κατηγορία κιλών και σχεδόν απόλυτη ελευθερία χτυπημάτων. Άρα, μπορούμε να δούμε λακτίσματα και ποικιλία από hand strikes, αλλά ΚΑΙ κεφαλιές, κάτι που θεωρείται απόλυτα απαγορευτικό για το πιο ‘πολιτισμένα’ λημέρια του MMA.

Επιπλέον, το κάθε τουρνουά Wotore αφορά 8 αθλητές, που παλεύουν σε νοκ-άουτ αγώνες μέχρι να μείνει μόνο ένας.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, μιλάμε ανοιχτά για ένα τουρνουά που ακροβατεί στα όρια του “όλα επιτρέπονται”, λανσάροντας μια λογική που γλυκοκοιτάζει αυτήν της αρένας και των gladiator-ικής μάχης.

Για πάρτε μια γεύση:

Και αν δεν σας κάνει ένα σύντομο βίντεο με highlights πάρτε και έναν φουλ αγώνα:

Με μόλις δύο τουρνουά στο cv τους και το τρίτο να έρχεται στις 19 του μήνα, ο οργανισμός του Wotore δείχνει να έχει πλάνα που θα μεταφέρουν την προσοχή του κόσμου αρκετά μακριά από την Πολωνία. Με εξαγγελίες για τουρνουά μέσα σε τροπικά δάση και δεκάδες ακόμα κινηματογραφικές τοποθεσίες, είναι εμφανής η διάθεση των Πολωνών να κρατήσουν ζωντανή την σύνδεση του τουρνουά με τις cinema-τικές αναφορές από τις οποίες εμπνεύστηκαν, κάτι που όσο να πεις τους δίνει πολλούς πόντους πρωτοτυπίας, αν σκεφτεί κανείς ότι καμία άλλη οργάνωση δεν δείχνει αρκετή τόλμη ώστε να ξεφύγει από το μοντέλο που λανσάρει το UFC.

Σύμφωνοι, ακόμα δεν μπορεί να γίνει λόγος για σύγκριση σε επίπεδο ποιότητας με τις κορυφαίες διοργανώσεις του ΜΜΑ, αλλά ως το επόμενο βήμα της bareknuckle τάσης που έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους στους χώρους του αθλήματος το Wotore φαντάζει ως κάτι περιέργως φρέσκο.
Για την ώρα, εξερευνήστε το site της διοργάνωσης και το ΥouΤube κανάλι της και ετοιμαστείτε για τίμιο, μουσκουλιασμένο ταβερνόξυλο.

Άντε εντάξει, πάρτε και άλλο έναν αγώνα, μια ωδή στο σπρωξίδι και το αυθεντικό μπάπα μπούπα, έναν αγώνα που όπως θα δείτε άμεσα, εξηγεί απόλυτα το “εδώ δεν έχουμε κατηγορίες κιλών και λοιπές φλωριές”: Δύο μέτρα και 137 κιλά, εναντίον 97 κιλών και 176 εκατοστών.

Αμέ: