ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

10 ανδρικοί λόγοι για να δεις το Banshee

Η σειρά που σκηνοθετεί ο Greg Yaitanes απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο ανδρικό κοινό. Αυτοί είναι 10 λόγοι για να δεις το Banshee. Θα μπορούσαν να είναι 100. (Το άρθρο περιέχει spoilers).

Ξύλο με τα χέρια, ξύλο με μαδέρια, ένταση, πάθη, απωθημένα, κακοί, major κακοί, παρανομία και ένα αστυνομικό τμήμα που μοιάζει πιο ευάλωτο κι από 6χρονο παιδάκι στο λάκκο των λεόντων. Στην πολιτεία του Banshee, της σειράς που κάνει αποκλειστικά πρεμιέρα στο OTE CINEMA 1HD, δεν υπάρχει χώρος για ευγένειες ούτε η πολυτέλεια να κερδίσεις τον χαμένο χρόνο.

Ο σερίφης Lucas Hood το διαπιστώνει με τον πιο άγαρμπο τρόπο. Προσπαθεί να ξανακερδίσει τη γυναίκα της ζωής του (που δεν είναι και το πιο ήσυχο κορίτσι του κόσμου), ενώ παλεύει να τον βγάλει από τη μέση ο πατέρας της και υπερμαφιόζος της γύρω επικράτειας.

Γενικά ένας χαμός και δέκα ανδρικοί λόγοι για να δεις τη σειρά που μοιάζει με ένα από τα πιο αριστοτεχνικά b-movies που είδες ποτέ. Το Banshee γυρίστηκε για σένα κι αυτές είναι οι αποδείξεις:

Τα κορίτσια του Banshee

Οι κυρίες προηγούνται. Δεν είναι τυχαίο ότι τους αφιερώσαμε ολόκληρο άρθρο. Η Lili Simmons είναι ο μεγάλος κράχτης, καθότι μοντέλο στα 20κάτι της, η Ivana Milicevic δείχνει ότι οι Βαλκάνιες 40άρες είναι εκτός συναγωνισμού, ενώ η Trieste Kelly Dunn κάνει πολλή και καλή αθόρυβη δουλειά. Το γεγονός ότι στο καστ υπάρχει και το όνομα της Odette Yustman ανεβάζει από μόνο του επίπεδο στο κεφάλαιο ‘Τα κορίτσια του Banshee’.

Οι σέξι σκηνές με τα κορίτσια του Banshee

Μερικές φορές είναι καλύτερο να αφήνεις τις εικόνες να μιλήσουν.

Ο κόσμος που έρχεται στα χέρια

Υπάρχει σκηνή, εκπληκτική σκηνή, στην οποία πλακώνονται οι Ivana Milicevic και ο Χρήστος Βασιλόπουλος για περισσότερα από έξι λεπτά. Για τη συγκεκριμένη σκηνή έχουν μιλήσει σε συνεντεύξεις τους και οι δύο. Γενικά δεν θα βρεις επεισόδιο του πρώτου κύκλου του Banshee στο οποίο να μην υπάρχει τέτοιου είδους δράση. Φυσικά ο Lucas Hood είναι παρών στις περισσότερες συρράξεις, ενώ τα πολύ καλά νέα έρχονται από τον τρόπο που είναι γυρισμένες οι σκηνές. Αληθοφάνεια, αληθοφάνεια και περισσότερη αληθοφάνεια. Οι καυγάδες στο Banshee δεν παρουσιάζονται και τόσο διακριτικά.

Το τρίγωνο των κακών

Με έναν περίεργο και διασκεδαστικό τρόπο, οι δημιουργοί του Banshee έχουν καταφέρει να μοιράσουν τους κακούς στο σενάριο λες και μοιράζουν αξιώματα στο στρατό. Ο Στρατηγός τους δεν είναι άλλος από τον Mr. Rabbit, τον μπαμπά της πρώην γυναίκας του Hood, τον οποίο υποδύεται ο μεγάλος Ben Cross. Ο Rabbit δε μιλάει πολύ, αλλά είναι από τους πιο σκληρούς κακούς που είδαμε ποτέ σε σειρά.

Δυο τρία αστέρια πιο κάτω, θα βρεις τον Kai Proctor, έναν Κακό -προς το παρόν- περιορισμένων δυνατοτήτων. Σατανικό μυαλό, ικανός για το χειρότερο, αλλά ακόμα δουλεύει το δίκτυό του. Στους ακίνδυνους πλην πανέξυπνους κακούς, μπορείς να συμπεριλάβεις και τον Ινδιάνο Alex Longshadow, ο οποίος έχει τον τρόπο να περνάει το δικό του όταν ναυαγούν οι πολιτισμένοι τρόποι.

Ο wingman του Rabbit στο έγκλημα, Χρήστος Βασιλόπουλος

Ο Χρήστος παίζει το δεξί χέρι του Rabbit στο συνδικάτο του εγκλήματος. Ως Ουκρανός Όλεκ, ο Χρήστος υπηρετεί εξαιρετικά τον μεγάλο Κακό καθαρίζοντας για πάρτη του (όποτε μπορεί να καθαρίσει τουλάχιστον) και μας κάνει χαρούμενους που όχι απλά συμπληρώνει το καστ, αλλά είναι εκεί για να αφήσει τη σφραγίδα του. Φυσικά σε ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Το λίγο αλλά καλό (και λίγο μαύρο) χιούμορ της σειράς

Η θεία πράξη του Hood που ζηλεύουμε όλοι

Μπορεί να μην ονειρευόσουν ποτέ να γίνεις σερίφης (λογικό, δεν συμβαίνει σε πολλούς), αλλά δεν θα ήθελες με έναν μαγικό τρόπο να πάρεις μια φανταστική θέση ‘από το παράθυρο’; Δε θα ‘θελες να γίνεις Γκρεγκ Πόποβιτς στη θέση του Γκρεγκ Πόποβιτς και να πιστεύουν άπαντες -με το μαγικό τρόπο που λέγαμε- ότι είσαι αν όχι το ίδιο κορυφαίος κόουτς, τουλάχιστον κάτι κοντά σε αυτό; Παραδέξου το. Θα ‘θελες.

Λίγα λόγια, πολλές πράξεις

Μια χαρά είναι το σενάριο και οι διάλογοι στο Banshee. Όσοι και όσο χρειάζονται. Εδώ ήρθαμε να δούμε δράση κύριοι, όχι να γεμίσουμε το χρόνο μας με παραπομπές στον Ιμάνουελ Καντ. Ευχαριστώ.

Το μίσος

 

Το Banshee δεν είναι διάσπαρτο με γλυκές στιγμές και χαμογελάκια. Από διαφορετικές πηγές και προς διαφορετικούς προορισμούς σχηματίζεται ένα πλέγμα μίσους που ανεβάζει ψηλά την ένταση των σκηνών και την κρατάει εκεί ακόμη και στις λίγες, ήρεμες στιγμές των ηρώων της σειράς. Ο Rabbit μισεί τον Hood, ο Hood μισεί τον Rabbit, ο αρχηγός των Ινδιάνων μισεί τον Kai Proctor, o Kai Proctor μισεί τους πάντες. Ε, δε βγάζεις άκρη με αυτό το γαϊτανάκι του μίσους. Απλά το απολαμβάνεις.

Η καταπληκτική αφίσα της σειράς

Ποιος είπε ότι δεν δίνουμε σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες;

Το Banshee κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο OTE Cinema 1HD. Υπάρχουν άλλοι 90 ανδρικοί λόγοι για να το παρακολουθήσεις. Εμείς είπαμε απλά τους βασικούς.