ΜΟΥΣΙΚΗ

10 πράγματα πιο αναμενόμενα κι απ’ την επανένωση των ΠΥΞ ΛΑΞ

Το συγκρότημα γιορτάζει 30 χρόνια ιστορίας και μας θυμίζει ότι μερικά πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ.

30 χρόνια ΠΥΞ ΛΑΞ – Μια Επιστροφή…με Μέλλον!” αναφέρει η ανακοίνωση σχετικά με την μεγάλη γιορτή που ετοιμάζει το συγκρότημα για την ιστορική του επέτειο.

Μια επέτειος η οποία -μάντεψε- φέρνει ακόμη μια επιστροφή, την νιοστή τους επανένωση και την αναβίωση της ελληνικής ημέρας της μαρμότας, δηλαδή της τελευταίας συναυλίας του Φίλιππου Πλιάτσικα και της παρέας του.

Πρέπει να είναι η 89η φορά που τα μέλη του συγκροτήματος μαζεύονται για μια τελευταία συναυλία κι ήδη φανταζόμαστε πως βρισκόμαστε στο 2056 και διαβάζουμε την ανακοίνωση σχετικά με την τελευταία τους συναυλία με αφορμή τα 70 χρόνια απ’ την πρώτη σπασμένη χορδή του Μπάμπη Στόκα.

Οι επανενώσεις των ΠΥΞ ΛΑΞ πάντως, έχουν και τα θετικά τους, αφού αποτελούν μια σταθερά που δείχνει πως μερικά πράγματα σ’ αυτή τη χώρα δεν θα αλλάξουν ποτέ.

Γι’ αυτό, επειδή κανένας μας δεν έπεσε απ’ τα σύννεφα, συγκεντρώσαμε 10 ακόμη αγαπημένες σταθερές που είναι το ίδιο αναμενόμενες με την κοινή παρουσία Πλιάτσικα-Στόκα στη σκηνή “για μια τελευταία φορά“.

ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ

 

Είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος Χαϊλάντερ και θα ψηφίζουν ΚΚΕ μέχρι είτε να διαλυθεί είτε να χάσουν το κεφάλι τους; Υπάρχει μια κρυφή συμπαντική συμφωνία η οποία επιτάσσει όποτε ένας ψηφοφόρος του κομμουνιστικού κόμματος χάνεται, ένας νέος να γεννιέται;

Κανείς δεν ξέρει, όμως μοιάζει βέβαιο πως για όσο καιρό γίνονται εκλογές σ΄αυτή τη χώρα, το ΚΚΕ θα εξασφαλίζει τη θέση του στα έδρανα, για να μπορεί να λέει τα δυναμικά του “ΟΧΙ” σε όλα.

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς, στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν πίσω

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ

Πήρε νταμπλ; Δεν πήγε καλά στην Ευρώπη. Πήγε καλά στην Ευρώπη; Δεν έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο; Δεν έκανε καλές μεταγραφές.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν παίρνει σχεδόν ποτέ μερίδιο στην επιτυχία, στην πρώτη στραβή φεύγει κακήν κακώς και τρεις μήνες αφότου φύγει ο κόσμος τον νοσταλγεί. Ρουτίνα.

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: Πώς να διαβάσω τα χείλη σου λοιπόν, ποιος να τη σώσει αυτή την πόλη των τρελών

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

Τα έγραψε εξαιρετικά ο Μυλωνάς, δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω. Οι παίκτες μια ζωή θα κοιτάζουν τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, θα κάνουν ταμείο στο τέλος, θα τα δίνουν όλα στην προπόνηση και θα κρατάνε χαμηλά το κεφάλι.

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: Έi μαν κοίτα μπροστά σου, φωνάζουν και ξέρουν πολλά

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Πρωθυπουργός; Πρόεδρος; Σουλτάνος; Αυτοκράτορας; Όποια ιδιότητα και να έχει, πολύ φοβάμαι ότι όσο ζει, ο Ερντογάν θα έχει τον απόλυτο έλεγχο στην Τουρκία, κάνοντας ό,τι κάνει κάθε ηγεμόνας που σέβεται τον εαυτό του: του κεφαλιού του.

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: Χωρίς ντροπή, δεν έγινε απόψε πάλι μπροστά μου η φωνή να μιλά

ΤΟ USB ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ

Απ’ τους γνωστότερους κανόνες αυτής της ζωής. Το στικάκι του USB δεν πρόκειται να μπει ποτέ σωστά στη θύρα με την πρώτη, ακόμη κι αν κάνεις ακριβώς την ίδια κίνηση. Φήμες λένε πώς όταν το μυστήριο λυθεί, είτε θα καταστραφεί ο πλανήτης, είτε θα γίνει ταινία με τον Τομ Χανκς.

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: Κάνε μια απόπειρα επαφής, σφίξε με να νιώσω ποια είσαι

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΟ

 

Θα έχει τον Λευκό Πύργο. Θα έχει τον Θερμαϊκό. Θα έχει καφετέριες. Θα έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Θα έχει τον Αντώνη Κανάκη. Θα έχει τον ΠΑΟΚ. Μετρό όμως, δεν θα έχει.

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: Είσαι το πιο λευκό χρώμα απ’ τις σκέψεις μου, ένα παιδί που περπατάει με τα χέρια

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Αν πρόκειται για καλοκαίρι με μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά, ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιο: Θα είναι επιτέλους η σειρά της Αγγλίας, η οποία θα έχει το πιο πλήρες ρόστερ της ιστορίας της και το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει επιτέλους σπίτι του.

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: θέλω πελάτη να μπει στη καρδιά μου, θέλω πελάτη που θα ελπίζει

Ο ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Δεν χρειάζεται επεξήγηση, απλά κοίτα τον:

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: μα στο ‘χω πει, μη με ζηλεύεις

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Δεν πα να έχεις συγκεντρώσει από πριν όλα τα χαρτιά σου. Δεν πα να πας απ’ το ξημέρωμα. Δεν πα να είσαι ευγενέστατος. Κάτι θα στραβώσει και θα χρειαστεί να πας τουλάχιστον δεύτερη φορά.

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: “μια συνουσία μυστική της διαφθοράς, χώροι στενοί μες στη μιζέρια, δε νιώθεις τίποτα

ΘΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Πιθανότατα μέχρι να ξαναγίνει κάποια μέρα πρωθυπουργός. Αν ζούμε μέχρι τότε.

Ένας στίχος των ΠΥΞ ΛΑΞ για την περίσταση: πόσα πήραμε βραβεία θα σου πω, αφού αντέξαμε ειρήνη και πολέμους, πάντα στην ίδια την τροχιά