ΛΙΣΤΕΣ

10 ταινίες που μιλάνε με το χρώμα τους

Το νέο βίντεο του Cinefix αναλύει τη χρήση του χρώματος στον κινηματογράφο με τρόπο που δε θα σε αφήσει να κοιτάξεις μακριά.

Η χρήση του χρώματος στον κινηματογράφο, με εξαίρεση πιο πομπώδη παραδείγματα σκηνοθετών όπως ας πούμε ο Wes Anderson που έχουν έναν δικό τους, ξεχωριστό τρόπο να λένε τις ιστορίες τους μέσα από την παλέτα που χρησιμοποιούν, έχει μια τάση να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με άλλα τεχνικές. Λογικό από μια μεριά, γιατί υπάρχουν αποτελέσματα που φωνάζουν λιγότερο και είναι εκεί για να στήσουν και να επηρεάσουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αφήγηση, χωρίς να γνωρίζουμε απαραίτητα τι μας συμβαίνει όταν μας συμβαίνει.

Το Cinefix, μαζί με αναφορές πολλές ακόμα ταινίες και τη χρήση του χρώματος που έκαναν, διάλεξε 10 ταινίες που πυκνώνουν και εξηγούν μέσα από το χρώμα το νόημά τους, κάνοντας την απόλυτη χρήση της οπτικής πληροφορίας τους.

Όχι ότι θα μπορούσε ποτέ να λείπει ο Anderson που είπαμε νωρίτερα ή και το ‘Sin City’ από μια τέτοια λίστα βέβαια, αλλά μπορεί να βρεις και λιγότερο αναμενόμενες επιλογές στο παρακάτω βίντεο. Όσο για το Νο.1, αυτό πάντα θα το χειροκροτούμε.

10. ‘The Fall’

9. ‘O Brother, Where Art Thou?’

8. ‘Sin City’

7. ‘Cries and Whispers’

6. Vertigo

5. Contempt

4. ‘Only God Forgives’

3. ‘The Grand Budapest Hotel’

2. ‘The Living Trilogy’

1. ‘In the Mood for Love’