FORTNITE

10 tips για το Fortnite Battle Royale που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη

Μυστικά για να παίξεις μεγάλη μπάλα στο παιχνίδι-εθισμό.

Δεν έχει σημασία ποια έκδοση του Battle Royale παίζεις, ούτε αν είσαι παλιός ή καινούργιος παίκτης. Το παιχνίδι-φαινόμενο έχει μία σειρά από ‘κόλπα’ και tips, που αποκλείεται να τα ξέρεις όλα και τώρα έχεις μία καλή ευκαιρία να τα μάθεις, προκειμένου να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη και τη ζωή των αντιπάλων σου μικρότερη.

Ακολουθεί, λοιπόν, μια σειρά από tips που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις, να θριαμβεύσεις και να εξολοθρεύσεις πρώτος, όποιον προσπαθήσει να σε βγάλει απ’ τη μέση.

1. Όταν μετακινείσαι από τη μια τοποθεσία στην άλλη ή από το ένα κτίριο στο άλλο, απέφυγε να τρέχεις σε ανοικτό πεδίο. Αντίθετα, τρέξε κάτω από δέντρα ή βράχους, ώστε να έχεις έστω αυτή τη στοιχειώδη προφύλαξη που χρειάζεσαι για να μη μπορούν να σε εντοπίσουν εύκολα.

2. Τα ακουστικά είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για όσο παίζεις το Battle Royale, γιατί σου επιτρέπουν να αντιλαμβάνεσαι τον ήχο που κάνει ένας αντίπαλος που πλησιάζει. Σ’ αυτό το παιχνίδι ο ήχος κάποιου που έρχεται προς το μέρος σου γίνεται συνεχώς εντονότερος, με αποτέλεσμα να σου δίνει αρκετό χρόνο, προκειμένου να προετοιμαστείς κατάλληλα για να τον αντιμετωπίσεις.

3. Μία καλή συμβουλή είναι επίσης να κλείνεις κάθε πόρτα που αφήνεις πίσω σου, όσο άσκοπο και αν σου ακούγεται αρχικά αυτό. Έτσι, θα φαίνεται σαν κανένας άλλος να μην έχει μπει στο κτίριο, τη στιγμή που εσύ θα είσαι μέσα και θα περιμένεις να ‘τσακώσεις’ έναν αντίπαλο στα ξαφνικά. Αντιστρόφως, μπορείς να αφήνεις ανοιχτές τις πόρτες ως προειδοποίηση στους υπόλοιπους παίκτες ή για να προσποιηθείς ότι και καλά το σπίτι έχει ήδη ‘λεηλατηθεί’ και έχει αφεθεί παρατημένο, οπότε “ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ, δεν υπάρχει λόγος”.

4. Η κίνηση των χαρακτήρων, όχι μόνο είναι τόσο θορυβώδης όσο περιγράψαμε προηγουμένως, αλλά όταν κάποιος επιταχύνει, αφήνει πίσω του σημάδια από σκόνη, κάτι που σε βοηθάει να τον εντοπίσεις από μακριά.

5. Αν ξεκινήσει η θύελλα και σε βρει χωρίς καταφύγιο, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς. Ο χαρακτήρας σου αντέχει στη βροχή, αλλά πρέπει να ξεκινήσεις το σπριντ, γιατί η υγεία του σιγά-σιγά θα εξαντλείται.

6. Οι σφαίρες, μεταξύ άλλων, αφήνουν και ίχνη, οπότε μπορείς να καταλάβεις εύκολα από ποια κατεύθυνση σου έρχονται και άρα σε ποιο σημείο βρίσκεται ο αντίπαλος που σε σημαδεύει.

7. Αν δεις μία στοίβα από λάστιχα, μπορείς να τρέξεις προς αυτά και να πηδήξεις πάνω τους για να εκτοξευθείς ακόμα ψηλότερα, να τα χρησιμοποιήσεις δηλαδή κάπως σαν τραμπολίνο. Αυτό το tip είναι πολύ χρήσιμο αν σε κυνηγούν και θες απ’ το πουθενά να βρεθείς στην ταράτσα κάποιου κτιρίου για να ξεφύγεις.

8. Τα όπλα και τα πυρομαχικά γυαλίζουν και αιωρούνται, ώστε να μπορείς να διακρίνεις από μακριά για τι ακριβώς πρόκειται και αν τα χρειάζεσαι. Το ίδιο συμβαίνει και σε έναν παίκτη που έχει πεθάνει, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να τον ψάξεις, προκειμένου να δεις αν έχει κάτι που χρειάζεσαι.

9. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, στο Fortnite δεν σε παίρνει να κάνεις εξυπνάδες, όπως το να κρύβεσαι στο ψηλό γρασίδι ή να σέρνεσαι εκνευριστικά αργά προς ένα κτίριο. Θα σε δουν και θα σε σκοτώσουν 100%.

10. Τα όπλα βρίσκονται πιο εύκολα σε κτίρια και σε περιοχές που έχουν και τον περισσότερο κόσμο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εσύ πρέπει να τρέξεις προς τα εκεί, γιατί όλοι έτσι σκέφτονται, οπότε το πιθανότερο είναι να πέσεις νεκρός σε δευτερόλεπτα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζυγίσεις αν αξίζει το ρίσκο, αν αυτό που θα κερδίσεις (ammo, loot) είναι περισσότερο απ’ αυτό που θα χάσεις.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

7 spots του νέου ‘Fortnite: Battle Royale’ που περιμένουν να τα ανακαλύψεις