ΛΙΣΤΕΣ

10 τρίβια για τις αγαπημένες σου 90s σειρές

Κάθε σαββατοκύριακο στις 3:30 στο Star παίζεται η αγαπημένη μας σειρά, 'Insomnia Cafe'.

Ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί τα τρίβια λέγονται τρίβια ενώ είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ πληροφορίες. Οπότε δεν θα πούμε 10 τρίβια. Θα πούμε 10 πολύ σημαντικές πληροφορίες και λεπτομέρειες που δεν είναι καθόλου λεπτομέρειες, γιατί αν ήταν διαφορετικές, θα άλλαζε ο τρόπος που βλέπαμε την κάθε σειρά.

DAWSON’S CREEK

Το ‘I don’t want to wait’ της Paula Cole δεν ήταν η πρώτη επιλογή για theme song της σειράς. Η πρώτη επιλογή ήταν το ‘Hand in my pocket’ της Alanis Morrisette, αλλά το πράμα κόλλησε στα δικαιώματα. Είναι τώρα αυτό ασήμαντη πληροφορία; Οι σειρές δεν είναι τίποτα χωρίς το οστ τους.

Όταν η σειρά βγήκε σε DVD είχε αυτή τη φορά πρόβλημα με τα δικαιώματα του ‘I don’t want to wait’, για αυτο έβαλε το ‘Run like man’. Δεν πληρώνω -δεν πληρώνω.

Full House

Η Mary-Kate και η Ashley Olsen ήταν μωρά ακόμα, όταν πήραν τον ρόλο που τις έκανε διάσημες, επειδή βγάλαν όλη την οντισιόν χωρίς να κλάψουν. Όπως όμως αποκάλυψε ο John Stamos, τα κορίτσια έκλαιγαν τόσο που τις αντικατέστησε στον πιλότο της σειράς. Και μετά τις ξαναπήραν πίσω.

Όταν η σειρά επέστρεψε πρόπερσι, οι Olsen, που μπορούν πλέον να μιλήσουν, δεν δέχτηκαν με τίποταν να επιστρέψουν.

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER

Η Katie Holmes και η Selma Blair ήταν υποψήφιες για τον ρόλο της Buffy πριν τη Sarah Michelle Gellar. Aκόμα και η Charisma Carpenter, που τελικά έπαιξε την Cordelia, έκανε οντισιόν για τον ρόλο. Α ναι, και ο Ryan Reynolds απέρριψε τον ρόλο του Xander μωρέ.

FRIENDS

Το ότι το ‘Friends’ είχε ονομαστεί αρχικά ‘Friends like us’ είναι ένα αρκετά γνωστό τρίβια. Αυτό που δεν είναι αρκετά γνωστό είναι ότι η αρχική αρχική ονομασία του ήταν ‘Insomnia Café’ (ίου). Όταν το NBC πήρε τη σειρά το άλλαξαν σε ‘Friends Like Us’. Μετά σε ‘Across the Hall’ (ακόμα και το ‘Άνω Κάτω’ είναι καλύτερη ονομασία από αυτό). Μετά σε ‘Six of One’ (πόσο basic;). Και ευτυχώς κατέληξαν στο ‘Friends’. Γεεεεεεεεε.

BEVERLY HILLS 90210

Ο Dylan ήταν να παίξει μόνο σε λίγα επεισόδια, ο Aaron Spelling όμως πίστευε πολύ στο χαρακτήρα και πάλεψε με το δίκτυο για να τον κάνει βασικό. Επίσης ο Luke Perry, που έπαιξε τον Dylan, είχε αρχικά κάνει οντισιόν για να παίξει τον Steve (no, no, no).

Ελληνικό φαν φακτ: Και ο χαρακτήρας της Νικολέττα Καρρά στο 50-50 ήταν να παίξει μόνο σε δύο επεισόδια, άρεσε όμως πολύ ο χαρακτήρας της και τον εξελίξανε σε βασικό.

SEINFELD

Η ιδέα για τη σειρά ήρθε στον Jerry Seinfeld και τον Larry David καθώς πάνω σε μια χαζοκουβέντα για τα προϊόντας ενός μανάβικου. Συνειδητοποίησαν τότε ότι καμία σειρά δεν ασχολείται με τα ασήμαντα περιστατικά της καθημερινής ζωής (η αποθέωση του τρίβια). Αυτό το πραγματεύτηκαν και στην ίδια τους τη σειρά στη 2η και την 4η σεζόν.

ER

Η ιδέα για την ‘Εντατική’ είχε γραφτεί από τον Michael Crichton, σεναριογράφο του ‘Jurassic Park’, για γίνει ταινία με σκηνοθέτη τον Steven Spielberg (γουάζερς). Η ιδέα δεν άρεσε σε κανένα χολιγουντιανό στούντιο, έτσι μπήκε στο συρτάρι μέχρι που το NBC το έκανε τηλεοπτική σειρά 20 χρόνια μετά.

THE NANNY

Κάποιοι φαν της σειράς παραπονιούνταν ότι η βρετανική προφορά του Charles Shaughnessy, που έπαιζε το αντικείμενο του πόθου της νταντάς, Mr. Sheffield, ήταν ψεύτικη και ότι η προφορά του Daniel Davis, που έπαιζε τον μπάτλερ Niles, ήταν πολύ πιο πειστική. Το αστείο είναι ότι ο Shaughnessy είναι γεννημένος στο Λονδίνο, ενώ ο Davis είναι από το Arkansas στην Αμερική.

MELROSE PLACE

Οι παραγωγοί αποφάσισαν να κόψουν τη σειρά, όταν πια έγινε φανερό ότι δεν θα ήταν καθόλου ρεαλιστικό για τους χαρακτήρες να συνεχίζουν να μένουν στο ίδιο μέρος. Κάποιοι από τους χαρακτήρες μετακόμιζαν και έφευγαν από το κτίριο και κάποιοι καινούριοι έρχονταν, αλλά μόνο ο Dr. Michael Mancini εμφανίστηκε σε όλες τις σεζόν.

ΤΗΕ X-FILES

Η Dana Scully, που παίζει η Gillian Anderson, είναι εμπνευσμένη από την Clarice Starling, τον χαρακτήρα της Jodie Foster, στο ‘Silence of the Lambs’. Ω, ναι, ακόμα και το χρώμα των μαλλιών της Scully είναι κόκκινο εξ αιτίας του χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ