ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι συναυλίες αυτού του καλοκαιριού θα γίνονται σε βιντεοπαιχνίδια

Ο Travis Scott τραγούδησε στο Fortnite και οι 100 gecs στο Minecraft. Ό,τι μπορούμε, κάνουμε!

Η σχέση φυσικού και ψηφιακού κόσμου είναι έτσι κι αλλιώς κάτι το διαρκώς εξελισσόμενο στην εποχή μας αλλά όπως συνέβη και με πολλά άλλα πράγματα, η βιαιότητα του έξαφνου αποκλεισμού λόγω πανδημίας μας αναγκάζει να κάνουμε κάποια βήματα μαζεμένα, προς κατευθύνσεις που δεν έχουν καν εξερευνηθεί με σιγουριά.

Για να μην το γενικεύουμε άλλο, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν πρόκειται να πάμε σε καμιά συναυλία φέτος το καλοκαίρι, θα είναι σε κάποιο από τα αγαπημένα μας βιντεοπαιχνίδια.

Το μεγάλο promo event του Fortnite έφερε τον Τράβις Σκοτ, ή μια ψηφιακή μορφή του, μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο χώρο του παιχνιδιού, όπου παρουσίασε τη μουσική του, αλλά ακόμα πιο μοναδικό ήταν το σαφώς πιο DIY μοντέλο του προ λίγων ημερών λάιβ των 100 gecs στο Minecraft.

Οι 100 gecs, μια λατρεμένη μπάντα που θα βλέπαμε στο φετινό Plissken, με έναν ήχο που αναμιγνύει ποπ, πανκ, nu-metal, χιπ χοπ, dubstep και κάτι που δε μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς πέρα από από μελωδικά πίξελ ουρλιαχτά σε αποσύνθεση, βρήκαν ένα χώρο απολύτως ταιριαστά αισθητικό για να παίξουν το πιο απρόσμενο λάιβ.

Αυτό είναι οι 100 gecs στο κανονικό τους, αν και κι αυτό σαν κομμάτι από βιντεοπαιχνίδι μοιάζει:

Πίσω στο Minecraft, έπεσε λίγο customization στο χώρο, φτιάχτηκαν κάτι αυτοσχέδιες κατασκευές, σε τοίχους κρεμάστηκε πιξελιασμένο το λαινάπ, μαζεύτηκαν συνεργάτες όπως η Charli XCX (που δεν έχει υπάρξει πείραμα που δε θέλησε να δοκιμάσει) και έπαιξαν τα DJ set τους και τη μουσική τους μπροστά σε αφιονισμένα άβαταρ παιχτών που έκοβαν βόλτες γύρω γύρω στο χώρο, ούρλιαζαν σε all-caps και έπαιρναν φόρα και βούταγαν από λόφους.

Εδώ το κομμάτι της συναυλίας της Charli XCX, περιλαμβάνει από μανιτάρια μέχρι απόπειρες crowd surfing:

Νομίζω το λιγότερο που μπορούμε να απαιτήσουμε είναι λάιβ της Τέιλορ Σουίφτ σε κάποιο ξερονήσι του Animal Crossing, αλλιώς δεν γίνεται δουλειά.

(via)