ΛΙΣΤΕΣ

15 επικά αστεία του ‘Family Guy’

Με αφορμή την κυκλοφορία του "Ted 2" στις αίθουσες, συγκεντρώνουμε 15 κλιπάκια της κλασικής σειράς του Seth McFarlane.

Θα μπορέσει σίγουρα κανείς να βρει μεγαλύτερο φανατικό του Σεθ ΜακΦάρλεν από εμένα, όμως σε κάθε περίπτωση είναι ένα πράγμα που δε γίνεται να μη του το δώσεις, είτε ανήκεις στους πολυάριθμους φαν του ή όχι: Υπάρχουν κάποιες εκρήξεις κωμικού timing σε κάποια αστεία του που δε γίνεται να μη βάλεις τα γέλια.

Το “Ted 2” βγαίνει σήμερα στις αίθουσες, δίνοντάς μας μια αφορμή να αλιεύσουμε μερικά από τα καλύτερα αστεία από τη διάσημη animation σειρά του ΜακΦάρλεν, το “Family Guy”. Άλλα είναι αναφορές σε ποπ κουλτούρα, άλλα είναι αυτοαναφορικά μέχρι νευρικού γέλιου, κι άλλα είναι απλά σωματικά gags χωρίς καμία άλλη διάσταση, αλλά όχι λιγότερο ξεκαρδιστικά.

Αυτά είναι απολαυστικά:

Ένα κλασικό

Για αρχή, για να ζεσταθούμε.

Το ξύλο της χρονιάς

Ο Στούι δέρνει τον Μπράιαν. Αυτό που λέγαμε: Καμία λογική, καμία σημασία, αλλά η (ηχητική!) υπερβολή του ξυλοκοπήματος δε γίνεται να μη σε ρίξει κάτω από τα γέλια.

Ωδή στον Άαρον Σόρκιν

Ως φαν του Άαρον Σόρκιν, έκλαψα σε αυτό το φανταστικό diss της διασημότερης μανιέρας του.

Και τώρα, εμετοί

Φυσικά.

Τι να μας πει το ΕΣΡ

Μιλώντας για dissing, υπάρχει αυτό το άδειασμα του FCC (του ΕΣΡ της Αμερικής), που δεν είναι τόσο ότι είναι τρομερά αστείο, όσο με διασκεδάζει αφάνταστα η ιδέα του να πρέπει το FCC να εγκρίνει αυτό το συγκεκριμένο απόσπασμα.

Πονάει ο Λάιονελ Ρίτσι

Φωνάζω από τα γέλια.

Bonding

Αναίτιες εκρήξεις βίας έχει σε πολλά σημεία ο ΜακΦάρλεν αλλά σε αυτό το συγκεκριμένο κλιπάκι δε μπορώ με τίποτα να ξεπεράσω το τελευταίο κομμάτι του αστείου, με τον Πίτερ και τον Στούι να φρενάρουν σταδιακά και συγχρονισμένα το γέλιο τους μετά το bonding. Κλάμα.

Shut the fuck up

Σαχλαμάρα είναι γενικά αλλά το κωμικό timing του “Shut the fuck up Lois” με διαλύει.

Κουλ χουίπ

Αυτό είναι το ακριβές είδος αστείων που κάνει καλά ο ΜακΦάρλεν. Πλήρως random λεπτομέρειες τραβηγμένες από τα αυτιά μέχρι να ξεκολλήσουν από το κεφάλι και μετά τράβηγμα λίγο ακόμα. Το “Cool whip” εκεί στο τέλος θα μπορούσε να κρατάει άλλα 2 λεπτά και να είναι αστείο.

Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν

Legit.

Aurora Borealis

Inside ραντομιά για όλους εμάς στο σύνδεσμο φίλων Ντέιβιντ Μπορεάναζ.

Ένα παιχνίδι…

Όλα τα λεφτά είναι ο δισταγμός, λίγο πριν αποφασίσει πως δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσει να βρει μια actual δικαιολογία και απλά λέει “…..σεξ” και κλείνει την πόρτα.

Φέρε το σταυρό

Πεθαίνω με τις σαχλές μικρές λεπτομέρειες κάποιων αστείων, πχ σε αυτό δε μπορώ να σταματήσω να γελάω με το παντελώς χαζό και ψεύτικο ‘γάβγισμα’ του σκύλου όταν πάει να φέρει το σταυρό.

Λόις… Λόις… Λόις

Το αγαπημένο μου αστείο της σειράς. Αν έπιανε ολόκληρο το επεισόδιο, εκεί, επί 20 λεπτό αυτό το ενοχλητικό Λόις… Λόις… Μαμά… Μανούλα… Λόις…, και πάλι δε θα μπορούσα να σταματήσω να το βλέπω και να γελάω νευρικά.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Δε θα μπορούσε να κλείνει αλλιώς ένα τέτοιο κείμενο, παρά με ένα επικολυρικό fart joke. (Κι επίσης, το “Damn Nature You Scary” άνετα το έβλεπα.)

*Το “Ted 2” παίζεται στις αίθουσες και είναι σίκουελ του “Ted”.