ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

18 εικασίες για τη νέα σεζόν του Homeland

Δύο ημέρες μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της τρίτης σεζόν του Homeland, το ONEMAN βγάζει τα δικά του σενάρια για την συνέχεια της σειράς. Μπες στην κουβέντα.

Ήταν μια ωραία Δευτέρα η προηγούμενη για τους φανατικούς (πόσο ταιριαστός ο όρος) του Homeland. Στρογγυλοκαθήσαμε στις πολυθρόνες στις 21:30, βάλαμε FOX και παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο της 3ης σεζόν του Homeland. Κάποιοι δεν είχαν δει τη σειρά και αναγκάστηκαν να κάνουν catch up πριν το επεισόδιο. Άλλοι έτρωγαν νύχια (όχι, αλλά καταλαβαίνεις) για να δουν τι απέγινε ο Brody, η Carrie, ο Saul και οι λοιποί επιζήσαντες της τρομοκρατικής επίθεσης στο τέλος της δεύτερης σεζόν.

Και θα σου πω εδώ μία αλήθεια. Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν αναρωτιόμουν τι καινούριο θα μπορούσε να φέρει η σειρά. Συζητούσα με τα παιδιά εδώ στο γραφείο ότι πλέον μιλάμε για μια καινούρια σειρά με νέα δεδομένα και αναγκαστικά νέους χαρακτήρες που θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στην πλοκή.

 

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της τρίτης σεζόν, οι συζητήσεις αυτές επαληθεύτηκαν. Το Homeland δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Αλλά μπορεί να γίνει ακόμα επικότερο. Γιατί είναι σαν να πατήθηκε το reset. Σαν οι βασικοί χαρακτήρες να έφυγαν από τους καθιερωμένους τους ρόλους και να απέκτησαν νέους στόχους, νέα μέτωπα, νέα προβλήματα.

– Ο Saul είναι πια ο ακριβοθώρητος director που σκέφτεται 3 και 4 φορές το ενδεχόμενο μιας επίθεσης. Δεν έχει πια το περιθώριο να κάνει λάθη και γι’ αυτό στην εξαπλή επίθεση τον είδαμε να διστάζει τόσο πολύ. Ξέρει ότι όλοι έχουν την CIA στη μπούκα. Ότι είναι έτοιμοι να τους αφανίσουν στο πρώτο λάθος.

 

– Η Carrie είναι πια στο στόχαστρο της δικαιοσύνης. Κι εκεί που περιμένεις ότι θα έχει την πλήρη στήριξη του Saul, στο φινάλε του πρώτου επεισοδίου παρακολουθούμε ένα καταπληκτικό άδειασμα από μεριάς του, γεγονός που μας βάζει σε υποψίες ακόμα και για το αν ο ίδιος ο Saul ενορχήστρωσε τη διαρροή του εγγράφου ή τη λάσπη εναντίον της.

– Η οικογένεια Brody βρίσκεται σε άλλη φάση. Πάνε τα επίσημα δείπνα και οι αβρότητες. Πλέον είναι η οικογένεια ενός προδότη και βρίσκονται υπό 24ωρη φύλαξη όχι πλέον για την προστασία τους αλλά για την πιθανότητα να εμφανιστεί ο Brody. Η κόρη που προσπάθησε να αυτοκτονήσει, η πεθερά που “τα ‘λεγα εγώ” και ο γιος που οκ ποτέ δεν μας απασχόλησε και πολύ, αλήθεια γιατί το έχετε εκεί αυτό το παιδί;

– Και ο Brody; Ο Brody εξακολουθεί να αγνοείται με την Carrie να έχει στήσει ένα χάρτη σπίτι της όμοιο με εκείνον του Risk και να αναρωτιέται με σπάγκο και πινέζες αν ο Brody είναι στην Καμτσάτκα ή στη Δυτική Αυστραλία γιατί έχει αποστολή να κατακτήσει την Ασία. Όπως και να ‘χει Brody δεν είδαμε ακόμα παρά μόνο σε φωτογραφίες. Και μόνο τα teaser της σειράς μάς βεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο. Και μας κάνουν να ανυπομονούμε να τον δούμε στο δεύτερο επεισόδιο (Δευτέρα, 21:30, FOX).

 

Γιατί η σειρά φάνηκε γεμάτη και χωρίς τον Brody. Ναι, είναι ο νούμερο 1 στόχος της Αμερικής. Ναι, τίποτα δεν έχει νόημα αν δεν πιάσετε τον Brody παιδιά αλλά έχουμε πραγματάκια να δούμε και να ασχοληθούμε και χωρίς αυτόν. Κάτσε πιες τον καφέ σου Nicholas, δεν σε έχουμε ακόμα ανάγκη.

Η υπόθεση της Carrie και η αδυναμία της να υπερασπιστεί τον εαυτό της είναι συγκλονιστική. Ο Ιζνογκούντ που εμφανίζεται στο πλευρό του Saul θα μας δώσει πολλή ίντριγκα. Ο Peter Quinn τον οποίο είδαμε σε μία Τζειμσμποντική σκηνή δράσης έχει να δώσει πολλά στη σειρά. Μόνο που ο James δεν σκότωνε παιδιά. Να τα λέμε κι αυτά.

 

Αλλά ποιο ήταν το θέμα μας σήμερα; Α ναι. Να συζητήσουμε λίγο το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια. Βασισμένοι στο πρώτο επεισόδιο, στα promo της σειράς και το φτωχό μας το μυαλό.

Ιδού λοιπόν 18 εικασίες για το τι μπορεί να δούμε αυτή τη σεζόν. Θέλουμε και τις δικές σου για την συνέχεια της σειράς, στα σχόλια από κάτω.

Η Dana θα προκαλέσει πάλι προβλήματα. Η απόπειρα αυτοκτονίας δεν είναι τυχαία έτσι απλά για να δείξει το δράμα της οικογένειας. Όταν η μαμά με τη γιαγιά συζητούν για τα πραγματικά αίτια και η γιαγιά επισημαίνει ότι η Dana το έκανε για να τραβήξει την προσοχή, η Dana πάγωσε. Σαν να την έπιασαν. Σαν να την ανακάλυψαν. Το να τραβήξει πια την προσοχή θα χρειαστεί κάτι μεγαλύτερο.

Η Carrie θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητα του Brody. Όχι μόνο για το δικό του καλό αλλά και για το δικό της μιας και όσο ο Brody θεωρείται ένοχος, άλλο τόσο είναι και εκείνη. Το είδαμε στο μαγικό της ημερολόγιο με τα ακατανόητα σχόλια ότι κάτι σκέφτεται, κάτι προσπαθεί να αποδείξει.

Ο Brody ενδέχεται να γυρίσει ακόμα και για την οικογένειά του. Βλέποντας την κόρη να βγάζει μια γυμνή φωτογραφία και τα media να τους ακολουθούν κατά πόδας, σκέφτηκα το σκάνδαλο που σιγοψήνεται με την κόρη του προδότη. Πρωτοσέλιδο σε όλα τα tabloid οι γυμνές φωτογραφίες της. Και τότε ποιος θα την προστατέψει αν όχι ο μπαμπάκας της;

Η επιτροπή της Γερουσίας θα γίνει η επιτροπή που αγαπάμε να μισούμε. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο ο Πρόεδρος είναι για πολλά bitchslaps.

 

Θα μας κλείνουν το μάτι πολλές φορές με αναφορές στην 11η Σεπτεμβρίου. Μην ξεχνάς ότι η επίθεση στην CIA έγινε στις 12/12. Πόσο κλισέ.

Θα ξαναδούμε κάποια στιγμή τον Βιργίλιο. Τον Virgil που βοηθούσε την Carrie στις μυστικές παρακολουθήσεις. Αποκλείεται η Carrie να μην θέλει να ξεψαχνίσει πράγματα από εχθρούς και άσπονδους φίλους στην προσπάθεια να σώσει το τομάρι της.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού από τον Quinn θα τον επηρεάζει για το υπόλοιπο της σειράς. Βαριέμαι λίγο να τον δω να κλαψουρίζει που σκότωσε καταλάθως το παιδί αλλά αν είναι να βοηθήσει την εξέλιξη, αν τον κάνει κάποτε να τα βρει με τον Brody στο θέμα “we don’t kill kids”, είμαι μέσα.

 

Η Jessica θα στραφεί σε κάποιον άνδρα. Δεν ξέρω αν θα είναι ο Mike εκείνος που θα ξανάρθει στο προσκήνιο ή αν αυτή η πόρτα έκλεισε για πάντα αλλά όλη η μίρλα για τα οικονομικά προβλήματα θα την στρέψει να αναζητήσει στήριξη. Όχι απαραίτητα οικονομική.

Θα δούμε την Carrie να κλαίει. Πολύ. Κι αυτό δεν είναι εικασία, είναι βεβαιότητα. Όχι μόνο επειδή φαίνεται στο promo να κλαίει σε ένα βρωμοδωμάτιο. Επειδή αυτή είναι.

Ο Brody έχει τη δύναμη να επιστρέψει. Στο ένα από τα promo της τρίτης σεζόν που είδες παραπάνω τον βλέπουμε καλά, τον βλέπουμε υγιή, τον βλέπουμε αποφασιστικό. Δεν είναι ένας φυγάς με την κλασική έννοια, κατατρεγμένος, φοβισμένος.

Ο Dar Adal, ο Ιζνογκούντ που ανέφερα προηγουμένως έχει σίγουρα φιλοδοξίες και σχέδιο. Δεν ξέρω αν θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη αλλά είναι βέβαιο ότι σε κάποια φάση θα προδώσει τον Saul, θα τον κάνει να μετανιώσει για την τυφλή εμπιστοσύνη που δείχνει να του έχει στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν.

 

Ο Brody θα περάσει λίγο χρόνος μόνος. Τον βλέπουμε χτυπημένο. Από σφαίρα. Η απόσταση από τη μέρα που έφυγε από τα σύνορα μέχρι τη μέρα που θα επιστρέψει στις ΗΠΑ θα είναι σίγουρα μεγάλη και είναι βέβαιο ότι δεν θα τη βγάλει ολομόναχος.

Ο Saul έχει κάτι στο μυαλό του για την Carrie. Αποκλείεται να την πετάει στα λιοντάρια έτσι απλά για να βρουν τα κανάλια και η Γερουσία τον αποδιοπομπαίο τράγο. Κάτι έχει στο μυαλό του. Να την κάνει δόλωμα για τον Brody; Πολύ πιθανόν. Όπως και να ‘χει η πάλαι ποτέ καλή σχέση έχει στραβώσει για τα καλά.

Η Mira θα παίξει κι εκείνη τον ρόλο της στις αποφάσεις του Saul. Δεν ξέρω μήπως κρύβει και κάποιο μυστικό, μην δουλεύει για κάποιον πίσω από την πλάτη του Saul. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το ότι ο Saul της εμπιστεύεται τα πάντα από την πρώτη κιόλας σεζόν.

Η Carrie θα έχει πάλι τα ψυχολογικά της. Την βλέπουμε σε δωμάτιο με κάγκελα. Δεν μοιάζει με φυλακή αλλά σίγουρα δεν είναι το σπίτι της. Α ναι. Έχει και βραχιολάκι νοσοκομείου. Περαστικά Carrie.

Ο Brody θα μπλέξει με την Al Qaeda ξανά. Δεν ξέρω πώς και τι. Δεν ξέρω αν καταφέρνει να τους πείσει ότι ήταν αυτός πίσω από την επίθεση, ότι είναι ακόμα δικός τους αλλά τον βλέπουμε ξυρισμένο και ετοιμοπόλεμο σε ένα μέρος με οπλισμένους φρουρούς. Και δεν μοιάζουν και πολύ Αμερικανοί. Το αν θα είναι συνεργός ή απλά θα τους δουλέψει, θα το δούμε.

 

Η Dana θα προσπαθήσει να καταλάβει τον πατέρα της. Ξεψαχνίζοντας το γκαράζ θα κοιτάξει τις φωτογραφίες των γονιών της, θα βρει μέχρι και το χαλάκι της προσευχής. Δεν νομίζω να φτάσει στο σημείο να πάρει το μέρος του αλλά σίγουρα θα προσπαθήσει να αναζητήσει τα αίτια που τον οδήγησαν στις πράξεις του.

Ο Brody θα κάνει ένα μικρό tour της υφηλίου. Η σκηνή που είναι στο τζιπ και πυροβολεί στρατιώτες σε μια ζούγκλα είναι ενδεικτική του τι έχουμε να περιμένουμε από έναν άνθρωπο που πλέον ξεκάθαρα παλεύει για την επιβίωσή του.

Το πρώτο επεισόδιο δεν θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορο, πιο ουσιαστικό για την εξέλιξη της πορείας. Χρειαζόταν ένα επεισόδιο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Να χωρίσουμε ξανά φίλους και εχθρούς, να μάθουμε πού βρίσκονται τώρα οι βασικοί χαρακτήρες. Για τον Brody δεν μάθαμε τίποτα. Αλλά θα μάθουμε πολύ σύντομα.

Περιμένουμε και τα δικά σου σχόλια, τις δικές σου εικασίες για την συνέχεια της σειράς.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε προς το παρόν είναι να περιμένουμε το δεύτερο επεισόδιο. Δευτέρα, στις 21:30, στο FOX.