ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

20 πράγματα LEGO, επικά όσο και η ταινία

Η ταινία Lego που βγαίνει αυτή τη βδομάδα είναι φανταστική, αλλά το ίδιο κι όλα αυτά τα απίθανα Lego-related πράγματα, από φωτογραφίες μέχρι γήπεδα.

Σήμερα το πρωί είδαμε την “Ταινία Lego”, το οποίο ξέρω πως ακούγεται σαν κάτι άθλιο, δηλαδή πραγματικά, πού θα φτάσει το product placement, σωστά; Λάθος. Η ταινία είναι φανταστική, με τρόπους που πηγάζουν από την κεντρική ιδέα του ίδιου του Lego brand: Το ότι μπορείς να πάρεις ένα μάτσο τουβλάκια και να τα συνδυάσεις με όσους τρόπους χωράει η φαντασία σου, δημιουργώντας από παλάτια μέχρι τους αγαπημένους σου χαρακτήρες.

(Η ταινία επίσης μιλάει για την κοινωνική αποβλάκωση, για την ανάγκη του ατόμου για δημιουργική σκέψη, για την αξία του να σπας τα δεσμά των κανόνων και των οδηγιών, για τη συντηρητική ενηλικίωση και τις σχέσεις μεταξύ των γενεών. Όχι, αλήθεια, μιλάει για όλα αυτά. Η ταινία Lego. Ναι, ούτε εμείς το πιστεύαμε όταν μετά την προβολή κοιταζόμασταν μεταξύ μας λέγοντας ο ένας δημοσιογράφος στον άλλον “εεε ΠΟΣΟ καλό ήταν;;;”)

Αλλά μην ξεφεύγουμε. Με αφορμή την ταινία που βγαίνει αυτή τη βδομάδα, σκεφτήκαμε να μαζέψουμε μπόλικα cool πράγματα που έχουν κατασκευαστεί ή δημιουργηθεί με αφορμή τα Lego. Από βιντεοπαιχνίδια και ταινίες μέχρι κατασκευές και art projects.

Να 20 από αυτά.

To βιντεοκλίπ του “Fell In Love with a Girl” των White Stripes

O Michel Gondry το γύρισε πρώτα κανονικά και μετά το αναδημιούργησε χρησιμοποιώντας τουβλάκια Lego επειδή γιατί όχι ρε παιδιά.

Converse All-Legos

Παιδιά αυτά θέλω να τα αγοράσω κι ας καταλαβαίνω σε ένα λογικό επίπεδο πως δεν φοριούνται.

Το Holy Grail των Monty Python σε Lego

Στα bonus features του καλύτερου DVD release όλων των εποχών (περιλαμβάνουν μέχρι και “υπότιτλους για τον κόσμο που δεν του αρέσει η ταινία”) υπάρχει ένα μικρό έξτρα με το “Monty Python and the Holy Grail” σε Lego εκδοχή.

Ένας υπολογιστής φτιαγμένος από Lego

Προφανώς υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορεί κανείς να φτιάξει με αυτά τα τουβλάκια (αυτό είναι και το point τους) αλλά λίγα είναι πιο cool και πιο κοντά σε όλους μας από ό,τι αυτό το τρομερά ακριβές μοντέλο ενός desktop υπολογιστή.

Τα video games με Lego

Αυτά είναι πια διασημότερα κι από τα ίδια τα τουβλάκια. Και πώς να μην είναι; Παίρνουν τα πιο γνώριμα properties (Indiana Jones, Star Wars, Harry Potter, DC, Marvel) και τα κάνουν playable αλλά με την έξτρα χαριτωμενιά που μπορεί να σου δώσει ένα ανθρωπάκι φτιαγμένο από Lego που διαλύεται σε τουβλάκια όταν χάνει ζωή.

Το meth lab του Walt White με Lego

Σίγουρα θα υπάρξει μια άβολη συζήτηση με το παιδάκι που θα ρωτήσει τον πατέρα του τι ακριβώς είναι αυτό το παιχνίδι.

Ένας Escher α λα Lego

Δηλαδή όχι, μπράβο.

Αυτό το Lego NES

Λιώνω μιλάμε.

Το Lego-φωτογράφος που γυρνάει τον κόσμο

Andrew Whyte - long exposure photography: Legography &emdash; Illuminated

Andrew Whyte - long exposure photography: Legography &emdash; Against the elements

O φωτογράφος Andrew Whyte βγάζει ψυχούλα μέσα από το Lego alter ego του σε αυτό το πανέμορφο πρότζεκτ.

Χτίζοντας στο Chrome

Ότι μπορεί ο καθένας από εμάς να σκοτώσει χρόνο στον υπολογιστή του χτίζοντας ό,τι έχει όρεξη και φαντασία να χτίσει, μέσα από έναν Chrome browser. Να τι είχαμε κάνει εμείς.

“Legos, Michael”

Ότι δηλαδή δε θα σκεφτόταν κάποιος να κατασκευάσει τη σκάλα-αυτοκίνητο των Μπλουθ από το “Arrested Development” από τουβλάκια Lego; Χα!

Ένα Lego υπνοδωμάτιο

Αυτός ο κύριος έφτιαξε ένα κανονικό υπνοδωμάτιο από Lego. Μπράβο του για την προσπάθεια, δε λέω, αλλά δε θα ήθελα να βρεθώ στο σπίτι του και να με πιάσει να πάω τουαλέτα.

Το Legόσπιτο του James May

Α, τι, νομίζετε ότι κάνω πλάκα με αυτό με την τουαλέτα; Ναι, ΟΚ, ο James May του “Top Gear” το πήγε το κάψιμο ένα βήμα παρακάτω και έφτιαξε ένα ολόκληρο σπίτι από Lego. Ναι, έχει και τουαλέτα. Ναι, λειτουργεί.

Μια αθλητούπολη από Lego

Στο Χονγκ Κόνγκ έχουν κατασκευάσει ένα ολόκληρο Lego ολυμπιακό χωριό.

Lego Star Wars

Αυτή η σειρά είναι μια κατηγορία από μόνη της.

O Indiana Jones σε Lego mini-epic

To Cartoon Network έπαιξε μια συρραφή Lego διασκευών των 4 Indiana Jones σε ένα, γυρισμένα από τον τύπο που είχε γυρίσει το “Doctor Jones” των Aqua.

Τα Lego ως πολιτική καταγγελία

Να πώς σκέφτηκε να απεικονίσει την κατάσταση στη Βενεζουέλα ο γραφίστας Jorge Cruz.

Αφίσες Οσκαρικών ταινιών σαν Lego

Δεν είναι όλα πετυχημένα, όμως η ενέργεια υπογραμμίζει τη γενική ιδέα πως μπορείς να πάρεις οτιδήποτε υπάρχει στο zeitgeist και να το αναδημιουργήσεις χρησιμοποιώντας αυτά τα μικρά πλαστικά ανθρωπάκια.

Η Legoland

Όχι ότι έχουμε πάει αλλά εντάξει, πόσο μη-τέλειο μπορεί να είναι ένα θεματικό πάρκο εμπνευσμένο γύρω από τα Lego;

Η ταινία Lego

Σοβαρά, είναι εκπληκτική. Θα πούμε περισσότερα την Πέμπτη.