ΘΕΑΤΡΟ

3 θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Κλασικές ιστορίες, αγαπημένοι ήρωες και ευφάνταστες μελωδίες υπόσχονται να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες, κοινές αναμνήσεις για τα φετινά Χριστούγεννα.

Εκτός από τα δώρα κάτω από το στολισμένο έλατο, ένα ακόμα ωραίο δώρο με νόημα που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου, αν έχεις, ή στα ανίψια ή στο βαφτιστήρι, στους μικρούς της οικογένειας και της παρέας είναι να παρακολουθήσετε μαζί μία θεατρική παράσταση. 

Οι επιλογές είναι πολλές και η Αθήνα βρίθει από θεατρικές παραστάσεις και θεάματα που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών γεννώντας εικόνες και συναισθήματα, ενώ παράλληλα δημιουργούν μία όμορφη, κοινή ανάμνηση για τις φετινές γιορτές.

Παραστάσεις για γιορτινές οικογενειακές εμπειρίες

Ξεχωρίζουμε τρεις θεατρικές παραγωγές για μικρούς θεατές που στον πυρήνα τους βρίσκονται άλλοτε κλασικές ιστορίες και αγαπημένοι ήρωες και άλλοτε ευφάνταστες μελωδίες και εντυπωσιακά σκηνικά.

Παραστάσεις που υπόσχονται να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες, κοινές αναμνήσεις.

Η Μάσα και ο Αρκούδος | Christmas Theatre

Οι απίθανες περιπέτειες της Μάσα, μιας μικρής εγκάρδιας αλλά άτακτης Ρωσίδας, και του καλύτερου φίλου της, ενός καλόκαρδου αρκούδου που δούλευε σε τσίρκο βγαίνουν από τη μικρή οθόνη και την ομώνυμη, επιτυχημένη σειρά και γίνονται θεατρική παράσταση. Μεταφέρονται στο σανίδι μέσα από μία χριστουγεννιάτικη παραγωγή, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια αλλά και μαγικές βιντεοπροβολές.

Info: 5 Ιανουαρίου στις 15.00 και στις 19.30, Christmas Theatre. Εισιτήρια εδώ.

Το Φανταστικό Χωριό | Θέατρο ΕΛΕΡ

3 θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Ο Σπύρος Γραμμένος, γνωστός από τα τραγούδια και το ιδιαίτερο ύφος του, έχοντας γράψει μουσική για αρκετές θεατρικές παραστάσεις, για πρώτη φορά γράφει και πρωταγωνιστεί, με τη συνοδεία ενός μουσικού επί σκηνής, σε ένα αλληγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Το Φανταστικό Χωριό σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, είναι η ιστορία ενός χωριού που θα μπορούσε να είναι πρότυπο για μία ευτυχισμένη κοινωνία. Η ιστορία και οι ήρωες ζωντανεύουν μπροστά στους θεατές, συνομιλούν μαζί τους και όλοι μαζί, με τη συνοδεία μουσικής και τραγουδιών, γίνονται μέρος μία μεγάλης γιορτής όπου όλοι οι άνθρωποι χωράνε και ζουν μονιασμένοι.

Info: κάθε Κυριακή στις 11.30. Θέατρο ΕΛΕΡ. Εισιτήρια εδώ.

Ο Μορμόλης | Σύγχρονο Θέατρο

Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό ξύλινο κουτί. Είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν αυτά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας.

Η ιστορία επέδρασε καθοριστικά στις γενιές παιδιών της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως. Ο Μορμόλης γράφτηκε από τον Rainer Hachfeld, αδελφό του Volker Ludwig, ο οποίος είχε γράψει τα τραγούδια. Το έργο ανέβηκε το 1969 στο θέατρο Grips, λεγόταν “Mugnog Kinder” και είναι η αφετηρία του είδους θεάτρου του Grips του Βερολίνου και του υλικού που αντλεί η Συντεχνία του Γέλιου για τις παιδικές της παραστάσεις.

Συνσκηνοθετούν οι Γιώργος Παλούμπης και Βασίλης Κουκαλάνι.

Info: κάθε Κυριακή στις 14:30. Σύγχρονο Θέατρο. Εισιτήρια εδώ.