© Lionsgate
ΒΙΒΛΙΟ

4 βιβλία που περιμένουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη

Από κλασικές ιστορίες τρόμου τη νύχτα του Halloween μέχρι συγκινητικές αφηγήσεις βγαλμένες από τη φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

.

 

Γιατί να διαβάσεις το βιβλίο όταν μπορείς να δεις την ταινία; Αυτή είναι μία εύλογη απορία για την οποία δεν υπάρχει απάντηση. Ή μάλλον όχι. Υπάρχουν αρκετές απαντήσεις: επειδή πολλές φορές οι σκηνοθέτες πληγώνουν το όραμα των συγγραφέων, επειδή ίσως ήρθε η ώρα να πάρεις για λίγο τα μάτια σου μακριά από την οθόνη, επειδή πολύ συχνά το πρωτότυπο είναι καλύτερο από τη μεταφορά.

Δεν είναι όμως τώρα η ώρα για να λύσουμε το αιώνιο debate για το κατά πόσο είναι καλύτερο να δεις την ταινία ή να διαβάσεις το βιβλίο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεγάλη οθόνη δε χάνει ευκαιρία για μία καλή πλοκή, μία ιστορία που θα της δώσει το πλεονέκτημα στον πολύ ανταγωνιστικό κόσμο της show-biz.

Ακολουθούν 4 βιβλία που θα μεταφερθούν στο σινεμά μέχρι το τέλος του χρόνου και αξίζει να ρίξεις μία ματιά στις σελίδες τους.

Dark Harvest | Norman Partridge

dark harvest

Βρισκόμαστε στο 1963, κάπου στη μέση του αμερικανικού πουθενά, όπου μία μικρή πόλη τρομοκρατείται από ένα τέρας που ακούει στο χαρακτηριστικό όνομα October Boy. Μία κλασική ιστορία τρόμου, δηλαδή, από έναν σύγχρονο μετρ του είδους τοποθετημένη τη νύχτα του Halloween. Απαραίτητα υλικά: το μαχαίρι του χασάπη και οι φυτείες καλαμποκιού.

Στο σινεμά: Θα την παρακολουθήσουμε δια χειρός David Slade (Black Mirror: Bandersnatch) με ένα πολύ νεανικό καστ (Casey Likes, Emyri Crutchfield), μιας και σχεδόν όλοι οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι έφηβοι.

Blonde | Joyce Carol Oates

Blonde | Joyce Carol Oates

Θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για βιογραφία – αλλά θα έκανε λάθος. Μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες γυναικείες πένες των ΗΠΑ καταδύεται στον ψυχισμό της απόλυτης ξανθιάς, προσπαθώντας να σχεδιάσει το πραγματικό πορτραίτο της υπερβολικής διασημότητας. Για το πώς είναι να είσαι μόνη σε έναν κόσμο όπου όλοι σε γνωρίζουν.

Στην τηλεόραση: Θα το παρακολουθήσουμε με την Ana de Armas δια χειρός του Νεοζηλανδού Andrew Dominik (Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ) σε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες παραγωγές του Netflix.

White Bird: A Wonder Story | R. J. Palacio

White Bird: A Wonder Story | R. J. Palacio βιβλία ταινίες

Πρόκειται για τη (χαλαρή) συνέχεια στο βραβευμένο graphic novel της R.J Palacio με τίτλο Wonder. Εδώ, η πλοκή εστιάζει γύρω από την ιστορία μίας ηλικιωμένης γυναίκας που ως κοριτσάκι εβραϊκής καταγωγής προσπαθούσε να κρυφτεί από τη μανία των Ναζί. Ή αλλιώς μία αλληγορία για το πώς το «καλό» βρίσκει έναν μαγικό τρόπο να τρυπώνει παντού.

Στην τηλεόραση: Τρομερό cast με Hellen Miren και Gillian Anderson να ξεχωρίζουν, σε μία αρκετά διαφορετική προσπάθεια για τα δεδομένα του Netflix.

My Policeman | Bethan Roberts

My Policeman βιβλία ταινίες

Να μία ενδιαφέρουσα λογοτεχνική φωνή από τη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, να ένα διαφορετικό μυθιστόρημα για το πώς ένας αστυνομικός ερωτεύεται μία δασκάλα, μόνο και μόνο για να βρεθεί στη συνέχεια ερωτευμένος με τον curator ενός μουσείου.

Στο σινεμά: Δύσκολη αποστολή για τον Michael Grandage που θα μεταφέρει το βιβλίο στην οθόνη με τους Emma Corrin, Harry Styles και David Dawson στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.