OSCARS

5 ανέκδοτα για την κατηγορία ανέκδοτο των φετινών Όσκαρ

Το χρυσό αγαλματίδιο για τον Β' Ανδρικό Ρόλο μοιάζει να βρίσκεται ανάμεσα σε έναν Γερμανό, έναν Γάλλο, έναν Βέλγο κι έναν Έλληνα. Σε ένα πρωτότυπο οσκαρικό ανέκδοτο.

Θα σου πω για το πώς καταλήξαμε σε αυτό το θέμα, πριν μας πυρπολήσεις. Κοιτούσαμε τις διάφορες κατηγορίες για τα φετινά βραβεία της Ακαδημίας και ειλικρινά φτάνοντας σε εκείνη του Β’ Ανδρικού ρόλου μάς έπιασαν λίγο τα γέλια. Επανήλθαμε για λίγο στην τάξη, συζητήσαμε για το πόσο φοβερός ήταν ο Leto στο Dallas Buyers Club, για την ανωτερότητα του Fassbender και το πόσο καλός ήταν ο Abdi στο Captain Phillips. Μετά όμως ο Θοδωρής θυμήθηκε αυτό το tweet.

 

Όχι, πες αλήθεια. Πριν δεις τις φετινές ταινίες, πριν έχεις τη δυνατότητα να κρίνεις τους Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jonah Hill, Jared Leto για τις ερμηνείες που τους κατέστησαν υποψήφιους για Όσκαρ, δεν είναι λίγο για γέλια η πεντάδα;

 

 

Ή μήπως σκεφτόσουν ότι ο Bradley Cooper θα γινόταν τέτοιος ηθοποιός που θα έμπαινε το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα με την ελπίδα να πάρει μετά σπίτι του ένα από τα πολύτιμα αγαλματίδια της Ακαδημίας;

 

Η 86η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα μεταδοθεί αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema την Κυριακή, ξεκινώντας με το Pre Show στις 2 το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα.

Εντάξει, τον Abdi δεν τον ξέραμε. Κάθε χρόνο έχουμε και μία τέτοια έκπληξη. Και για τον Fassbender σηκώνουμε τα χέρια ψηλά γιατί ο άνθρωπος δείχνει χρόνια τώρα τη ροπή προς το αγαλματίδιο. Αλλά οι υπόλοιποι τρεις είναι βγαλμένοι από ανέκδοτο.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το ONEMAN αποφάσισε να τους τοποθετήσει σε κάποιο ανέκδοτο. Κάποιο ανέκδοτο που να τους ταιριάζει γάντι.

Ένα ανέκδοτο για τον Jonah Hill

 

Μπαίνει ο Jonah Hill σε ένα μπαρ, πλησιάζει τη μπάρα και βλέπει ότι ο μπάρμαν έχει για κεφάλι ένα μεγάλο πορτοκάλι. Τον κοιτάει περίεργα και του λέει: “Θα μου βάλεις ένα ουίσκι”;

“Βεβαίως” του απαντάει ο μπάρμαν που σκούπιζε εκείνη την ώρα τα ποτήρια.

Κατάλαβε, βέβαια ότι ο Jonah Hill τον κοιτάει περίεργα και αρχίζει την κουβέντα: “για το πορτοκάλι που έχω για κεφάλι απορείς ε;”

“Εεεε ναι…” είπε ο Jonah Hill. “Θα σου πω” του απαντάει ο μπάρμαν και συνεχίζει: “κάποτε είχα βρει ένα τζίνι, το έτριψα και έγινε η κλασσική φάση με τις τρεις ευχές. Η πρώτη ήταν μια μηχανή που βγάζει λεφτά. Το βλέπεις όλο αυτό; Δικό μου. Έχω απίστευτη περιουσία. Κάνω τον μπάρμαν για να περνάει η ώρα”.

“Η δεύτερη ευχή;” τον ρωτάει ο Jonah Hill. “Η δεύτερη ήταν να μπορώ να έχω όποια γυναίκα θέλω” αποκρίθηκε ο μπάρμαν λέγοντας ακόμη: “Τη βλέπεις αυτή εκεί; Περίμενε…” Ο μπάρμαν βγαίνει από το μπαρ πλησιάζει στο γωνιακό τραπέζι μια ξανθιά, σκύβει, της λέει κάτι στ’ αυτί και μέσα σε 2′ σηκώνονται μαζί και πάνε στην τουαλέτα.

“Και η τρίτη;” ρωτάει γεμάτος απορία ο Jonah Hill. “Ε για τρίτη ευχή του ζήτησα ένα πορτοκάλι για κεφάλι”.

Ένα ανέκδοτο για τον Michael Fassbender

 

Ο Michael Fassbender είναι μόνος στο δάσος και περπατά εξουθενωμένος ψάχνοντας στέγη και τροφή. Οι μέρες περνούν και δεν βρίσκει ούτε καταφύγιο ούτε τροφή. Μέχρι που ένα απόγευμα, πάνω σε μια πλαγιά αντικρύζει ένα μοναστήρι.

Χτυπά την ξύλινη πόρτα, τον βλέπουν εξουθενωμένο από το παράθυρο οι καπουτσίνοι μοναχοί και γρήγορα τον βάζουν μέσα στο μοναστήρι να τον περιθάλψουν. Με το που ανακτά λίγο τις δυνάμεις του ο Fassbender, ευχαριστεί τους μοναχούς για την φιλοξενία.

– Μην μας ευχαριστείς. Ετοιμάσου κι έλα έξω μαζί μας να φας, έχουμε ψαρόσουπα.

– Ευχαριστώ πολύ, θα έρθω να την πάρω και θα πάω λίγο έξω να φάω.

– Όχι έξω Michael. Δεν κάνει να φας έξω, παραμονεύει το τέρας Νεσαπουλιάτα.

– Το ποιο;

– Το τέρας Νεσαπουλιάτα

Ο Fassbender αδιαφορώντας για τα λεγόμενα των μοναχών, ετοιμάζεται, παίρνει ένα πιάτο καυτή ψαρόσουπα και βγαίνει από την ξύλινη πύλη να φάει έξω.

Σε μια στιγμή προβάλλει μπροστά του ένα πελώριο τέρας το οποίο γρυλίζει και αρχίζει να του τραβά το πιάτο με την ψαρόσουπα να του τη φάει.

Τραβάει ο Fassbender, τραβάει το τέρας, τραβάει ο Fassbender, τραβάει το τέρας, τραβάει πιο δυνατά ο Fassbender και η σούπα χύνεται όλη πάνω του.

Το τέρας τον κοιτά αποσβολωμένο και ο Fassbender φωνάζει

“Φεύγα Νεσαπουλιάτα ψαροκάηκα”

Ένα ανέκδοτο για τον Bradley Cooper

 

Βλέπει ο Bradley Cooper έναν φίλο του στο δρόμο και του λέει:

– Άστα είμαι χάλια. Έχω φοβερούς πόνους στον αγκώνα μου. Δεν ξέρω τι είναι. Πρέπει επειγόντως να δω έναν γιατρό.

– Brad, έχω νέα για σένα. Στο φαρμακείο στη γωνία έχει ένα μηχάνημα τρομερό. Με ένα μικρό δείγμα ούρων, μπορεί να σου διαγνώσει οτιδήποτε. Εξάλλου 10€ στοιχίζει όλο κι όλο.

– Φίλε μου τι έχω να χάσω. Θα πάω.

Πάει σπίτι λοιπόν, γεμίζει ένα δοχείο με λίγα ούρα και μια και δυο πάει στο φαρμακείο με το θαυματουργό μηχάνημα. Ρίχνει στην υποδοχή τα ούρα του, βάζει και ένα 10ευρο στην υποδοχή και περιμένει. Σε ένα λεπτό το μηχάνημα αρχίζει να κάνει θορύβους, λαμπάκια αρχίζουν να αναβοσβήνουν και τελικά βγαίνει ένα χαρτάκι που λέει:

Πάσχεις από tennis elbow, ασθένεια των τενιστών. Θα πρέπει να ξεκουράσεις το χέρι σου, να κάνεις θερμά λουτρά, να αποφύγεις να σηκώνεις βαρέα αντικείμενα. Σε δύο εβδομάδες θα είσαι καλύτερα”.

Το ίδιο βράδυ, ο Bradley δε μπορούσε να χωνέψει τις δυνατότητες αυτού του μηχανήματος και πως είναι δυνατόν να κάνει τόσο καλή διάγνωση. Σκεπτόταν πόσο προχωράει η επιστήμη και αν είναι δυνατόν να κοροϊδέψει το μηχάνημα. Παίρνει λοιπόν λίγο νερό βρύσης, λίγο αίμα από το σκύλο του, ούρα από τη γυναίκα του και την κόρη του και τέλος δείγμα από το σπέρμα του, τα ανακατεύει καλά και πάει στο μηχάνημα. Βάζει το δείγμα στην υποδοχή, πετάει και το 10ευρο και περιμένει. Σε ένα λεπτό το μηχάνημα αρχίζει να κάνει θορύβους, λαμπάκια αναβοσβήνουν και τελικά βγαίνει ένα χαρτάκι που του λέει:

Το νερό της βρύσης σου είναι πολύ σκληρό. Πάρε αποσκληρυντικό. Ο σκύλος σου πάσχει από αποβιταμίνωση. Δωσ’ του βιταμίνες. Η κόρη σου παίρνει ναρκωτικά. Βρες κλινική αποτοξίνωσης. Η γυναίκα σου είναι έγκυος. Δίδυμα κορίτσια. Δεν είναι δικά σου. Βρες δικηγόρο. Και συ αν δε σταματήσεις να αυνανίζεσαι, ο αγκώνας σου δε θα γίνει ποτέ καλά”.

Ένα ανέκδοτο για τον Barkhad Abdi

 

Στο πειρατικό έχουν μείνει μόνο ο Barkhad Abdi και ένας μούτσος που είχε ύψος 40 πόντους. Ο Abdi δεν συμπαθούσε καθόλου τον μούτσο και συνεχώς τον είχε στο τρέξιμο. Μια μέρα τον πετυχαίνει κάπου να κάθεται και γίνεται έξαλλος.

– “Πήγαινε αμέσως να καθαρίσεις το αμπάρι”, του λέει.

Τι να κάνει κι ο καημένος ο μούτσος, πήγε. Εκεί που καθάριζε βρίσκει ένα λυχνάρι. Το τρίβει και βγαίνει το τζίνι.

– “Στις διαταγές σου αφέντη”, λέει το τζίνι.

– “Θέλω να μου δώσεις δέκα κασόνια λίρες”, λέει ο μούτσος.

Σηκώνεται το πρωί και τι να δει μπροστά του! Δέκα κασόνια μπίρες. Παίρνει το λυχνάρι θυμωμένος και πάει να το πετάξει. Τον βλέπει ο Abdi και γελώντας του λέει:

– “Νομίζεις εγώ ζήτησα 40 πόντους μούτσο;”

Ένα ανέκδοτο για τον Jared Leto

 

Πάει ο Jared Leto στο γιατρό και του λέει:

 – Γιατρέ έχω ένα πρόβλημα, δε μπορώ να ικανοποιήσω σεξουαλικά τη γυναίκα μου. Τι μου συστήνετε να κάνω;

– Θα αγοράσεις Βιάγκρα και θα παίρνεις ένα χάπι πριν κάνεις έρωτα με τη γυναίκα σου.

Ένα βράδυ, μετά από μια βδομάδα, γυρίζει σπίτι του μεθυσμένος και παίρνει όλο το κουτί, ορμάει στη γυναίκα του και την αφήνει λιπόθυμη. Μετά ορμάει και στον πεθερό του και τον αφήνει κι αυτόν λυπόθυμο. Οπότε πάει στο γιατρό την επόμενη μέρα και του λέει:

– Γιατρέ σώσε με, πήρα υπερβολική δόση και όρμησα στη γυναίκα μου και μετά στο πεθερό μου και τους άφησα λιπόθυμους. Τι να κάνω;

– Μια είναι η θεραπεία τώρα, να βουτήξεις το πέος σου σε ένα μπουκάλι γάλα.

Όπως πήγαινε σπίτι του βλέπει στο δρόμο ένα γαλατά, του παίρνει δια της βίας ένα μπουκάλι γάλα και χώνει το πουλί του μέσα. Εκείνη τη στιγμή μόλις είχε συνέλθει ο πεθερός του, τον βλέπει από το παράθυρο και λέει:

– Ωχ! Ξαναγεμίζει και έρχεται

Η 86η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα μεταδοθεί αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema την Κυριακή, ξεκινώντας με το Pre Show στις 2 το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα.