ΛΙΣΤΕΣ

5 κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείς να στριμάρεις τώρα

Έχουν και οι τυποποιημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες του Netflix τη χάρη τους, αλλά ως γνωστόν ο παλιός είναι αλλιώς.

‘Tis the season. Υπάρχουν οι νέες, τυποποιημένα χριστουγεννιάτικες ταινίες που κατακλύζουν το Netflix, υπάρχουν όμως και οι παλιές, και ως γνωστόν ο παλιός είναι αλλιώς.

Παρακάτω θα βρεις πέντε κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες με πολύ καλό rewatchablity που μπορείς να στριμάρεις αυτή τη στιγμή:

Home Alone

Μάλλον το απόλυτο Christmas classic. Μάλλον και το απόλυτο fail οικογένειας. Αλλά δεν πειράζει, εκείνοι ξέχασαν τον Macaulay Culkin στο σπίτι τους λες και ήταν κάλτσες, και εμείς αποκτήσαμε την πιο quotable χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών.

Η ταινία στριμάρει στο Disney+.

The Holiday

Το The Holiday είναι ουσιαστικά δύο rom-com της Nancy Meyers, στην τιμή της μίας. Η Cameron Diaz και η Kate Winslet υποδύονται δύο γυναίκες που αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου – η μία τοποθεσία είναι ένα υπέροχο σπίτι στο Λος Άντζελες, η άλλη ένα γοητευτικό σπίτι στην αγγλική εξοχή. Κάτω από τα φώτα που αναβοσβήνουν και τις θερμοκρασίες που χαμηλώνουν, η καθεμία τους θα βρει υπερατλαντικά τον καλό της.

Εκτός από τις ανοιχτόκαρδες ερμηνείες των πρωταγωνιστριών αλλά και του Jude Law και του Jack Black που παίζουν τα love interests, η ταινία έχει και μία γλυκύτατη, συγκινητική στροφή από τον βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ Eli Wallach.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

The Nightmare Before Christmas

Τόσο για το Halloween όσο και για τα Χριστούγεννα, η στοιχειωμένη ιστορία του Tim Burton ακολουθεί τον Jack Skellington, τον βασιλιά της Πόλης του Halloween, καθώς πέφτει πάνω στην Πόλη των Χριστουγέννων και αποκτά εμμονή με την ιδέα των χαρούμενων διακοπών.

Η ταινία στριμάρει στο Disney+.

The Santa Clause

Ο The Santa Clause είναι μία χριστουγεννιάτικη κωμωδία του 1994 που εξελίχθηκε σε franchise. Ο Tim Allen υποδύεται έναν πωλητής παιχνιδιών που σκοτώνει κατά λάθος τον Άγιο Βασίλη, και έτσι δεν καλείται μόνο να μπει στον ρόλο του και να ολοκληρώσει την παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων, αλλά και να πείσει τα αγαπημένα του πρόσωπα ότι πλέον θα είναι ο πραγματικός Άγιος Βασίλης.

Η ταινία στριμάρει στο Disney+.

Die Hard

Κάναμε καλή δουλειά. Όσοι φωνάζαμε τόσα χρόνια ότι το Die Hard είναι χριστουγεννιάτικη ταινία χωρίς να είναι ταινία για τα Χριστούγεννα, πείσαμε τελικά τόσο πολύ κόσμο που πλέον το δικό μας χωριό είναι μεγαλύτερο.

Γιατί συζητούσαμε καν ποτέ εάν το Die Hard έχει χριστουγεννίλα; Η ταινία λαμβάνει χώρα τα Χριστούγεννα, το Λος Άντζελες είναι υπέροχα στολισμένο, και ο John MccLane φιλάει τη γυναίκα του κάτω από το χιόνι. Μην αφήνεις τα πολυβόλα να σου ρίχνουν στάχτη στα μάτια.

Η ταινία στριμάρει στο Disney+.