Shutterstock
GAMES

5 παιχνίδια για ατέλειωτο λιώσιμο στο PlayStation 5

Πληρωμένοι εκτελεστές, οδηγοί των πιο απόκοσμων ράλι, hackers και ταξιδιώτες σε μαγικά και σουρεαλιστικά μέρη, έρχονται τώρα στην οθόνη σου. Καλό κάψιμο.

Με το πρώτο crash test που κάναμε στο PlayStation 5 διαπιστώσαμε, και με το παραπάνω, οτι αξίζει κάθε ξενύχτι. Πρόκειται για μια παιχνιδομηχανή – μίνι τεχνολογικό θαύμα, που ήδη μετρά εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεων. Βάλαμε στη σειρά ακόμα αλλά παιχνίδια που αναδεικνύουν με τον ιδανικότερο τρόπο το μεγαλείο της συγκεκριμένης κονσόλας και μπορούν να σε βοηθήσουν να βυθιστείς στο ταξίδι μιας νέας εποχής στο gaming. Το κυριότερο είναι πως με τη συγκεκριμένη πεντάδα παιχνιδιών, θα καταφέρεις με μιας να φτιάξεις μια ψαγμένη συλλογή παιχνιδιών για την κορυφαία κονσόλα του πλανήτη. The PS5 force is with you, ξεκάθαρα.

Dirt 5

Το Dirt 5, από την Codemasters, είναι ο ορισμός του racing παιχνιδιού, αυτού που σε ταξιδεύει σε κάθε του πίστα, σε μια νέα γενιά κονσόλας. Εδώ θα συναντήσεις και πάλι εντυπωσιακές προσομοιώσεις αγώνων σε σκηνικά βγαλμένα από μια παράλληλη, μια τόσο τρομακτικά ρεαλιστική πραγματικότητα του κόσμου μας. Η οπτική πιστότητα και ο ρεαλισμός κάθε αγώνα, θα σε κάνουν να βγαίνεις ιδρωμένος, σαν να έχεις ζήσει ένα πραγματικό γκραν γκινιόλ ματς, στη γραμμή του τερματισμού. Το ταξίδι ξεκινά και τα γκάζια του αυτοκινήτου που οδηγείς είναι ό,τι χρειάζεσαι για να φτάσεις εκεί που δεν ακούμπησε κανείς, ούτε στα πιο τολμηρά του οδηγικά όνειρα.

Watch Dogs: Legion

Ένα από τα κορυφαία sci-fi παιχνίδια στη σύγχρονη ιστορία της κονσόλας, με εμφυλιοπολεμικό σκηνικό ανάμεσα σε ιδιωτικούς στρατούς και hackers – ακτιβιστές που διαδραματίζεται στο Λονδίνο. Η gaming εμπειρία του Watch Dogs περιστρέφεται γύρω από το hacking, γι’ αυτό και κάθε επίπεδο μοιάζει με παζλ, με γρίφο που πρέπει να λύσεις. Η perma-death λειτουργία του Watch Dogs, μετατρέπει το παιχνίδι σε μια περιπέτεια βγαλμένη από το σύμπαν του Stanley Kubrick, όπου η επιβίωση δεν είναι εγγυημένη. Η εικονογράφηση του Λονδίνου ως μια πόλη που οι κατάρες και οι ευχές δεν πιάνουν ποτέ, ως μια σκληρή δυστοπία, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Devil May Cry 5: Special Edition

Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της Capcom επιστρέφει. Κυκλοφόρησε το 2019 για την προηγούμενη γενιά κονσολών (PS4 και XBox One) και στο PlayStation προσφέρει μια νέα gaming εμπειρία. Σε σύγκριση με την προηγούμενη version, νέοι χαρακτήρες είναι διαθέσιμοι, αλλά και μια λειτουργία “Legendary Dark Night”, που θα σου δώσει τη δυνατότητα να παλέψεις ακόμα πιο έντονα, ενάντια σε όλους σου τους αντιπάλους. Το gaming site Push Square έγραψε χρακτηριστικά: «Πρόκειται για την κορυφαία version ενός συγκλονιστικού παιχνιδιού δράσης». O Dante για μια ακόμα φορά θα ξαγρυπνύσει για την προστασία της γης από τους δαίμονες. Αυτή δε θα είναι η (επίγεια) κόλαση του Δάντη.

Assassin’s Creed Valhalla

Αυτή είναι η επιστροφή ενός από τα πιο επικερδή franchises της ιστορίας των video games. Για πρώτη φορά, η Ubisoft αναπτύσσει μια ιστορία Νορδικών θρύλων. Παίζεις με τον χαρακτήρα του Eivor, ενός viking που διψά για δύναμη και θα προσπαθήσει να επεκτείνει την έκταση της αυτοκρατορίας του, μέσα από επελάσεις και άγριες μάχες. Αν το να ποντάρεις σε αυτή την κυκλοφορία, έμοιαζε με ρίσκο, η μέχρι στιγμής απήχηση του παιχνιδιού είναι ομόφωνη και αρκετοί το θεωρούν ήδη το καλύτερο παιχνίδι του PlayStation 5. To Assassin’s Creed Valhalla εκμεταλλεύεται όλα τα νέα χαρακτηριστικά της κονσόλας, όπως την state of the art τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση φωτισμών, ανακλάσεων και σκιών μέσα στο παιχνίδι. Σύμφωνα με το ενημερωτικό site Screen Rant, «Το Assassin’s’ Creed Valhalla είναι ένας εντυπωσιακός τίτλος για το λανσάρισμα μιας νέας γενιάς κονσολών». Δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε.

Destiny 2: Beyond Light

To πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Destiny 2: Beyond Light είναι το πως μπαίνεις σε μια νέα εποχή, την Εποχή του Σκότους, χωρίς να είναι sequel. To Beyond Light είναι η ανανεωμένη εκδοχή του λατρεμένου παιχνιδιού που εισέρχεται σε μια νέα γενιά δυνάμεων, επιδόσεων και σχεδιασμού. Το παιχνίδι φορτώνει πιο γρήγορα, τα μενού περιλαμβάνουν περισσότερες λειτουργίες και το Tutorial σε βάζει κατευθείαν μέσα στο παιχνίδι, ακόμα κι αν είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι με αυτό. Σίγουρα δε θυμίζει το Destiny 2: Forsaken, αλλά μιλάμε για μαγική εμπειρία στον κόσμο του first person shooter.