GAMES

5 παιχνίδια για ατελείωτο λιώσιμο στο Playstation 5

Η ολοκαίνουργια κονσόλα θέλει και τα παιχνίδια που της αξίζουν.

Το Playstation 5 κυκλοφόρησε επίσημα στην αγορά πριν μερικές ημέρες και ήδη έχει γίνει (όπως αναμενόταν) ένας μικρός χαμός με τη νέα κονσόλα. Οι παραγγελίες απ’ όλο τον πλανήτη εκτοξεύτηκαν, όμως κάποιοι τυχεροί πρόλαβαν ήδη να το κάνουν δικό τους.

Ειδικά μέσα στην καραντίνα, ο ερχομός του PS5 μοιάζει σαν θεόσταλτο δώρο. Η λαμπερή νέα κονσόλα σε συνδυασμό με μια μεγάλη τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας πηγαίνουν την εμπειρία του gaming σε άλλο επίπεδο. Όμως, εδώ έρχεται και μια σημαντική ερώτηση.

Τι παιχνίδια παίζουμε στο νέο PS5; Επιλέξαμε, λοιπόν, τα πέντε καλύτερα αυτή τη στιγμή, τα οποία θα σε κάνουν να εκμεταλλευτείς στο έπακρο όλες τις συναρπαστικές δυνατότητες του Playstation 5, σε τέτοιο σημείο που δύσκολα θα ξεκολλάς από την οθόνη. Εμείς πάντως προειδοποιήσαμε.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το PS5. Το sequel του Spiderman, αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για το τι μπορεί να κάνει η νέα κονσόλα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι χρησιμοποιεί την επιπλέον ισχύ του PS5 για την αύξηση της ποιότητας των γραφικών και προσθέτει επίσης την τεχνολογία Ray Tracing.

Η χρήση του Ray Tracing επιτρέπει αληθινές και τέλειες αντανακλάσεις του κόσμου του παιχνιδιού, κι έτσι κάθε κτίριο φαίνεται πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. Το περιβάλλον γύρω σου δείχνει όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται κι επιπλέον το Miles Morales αξιοποιεί στο έπακρο και τις νέες λειτουργίες στο χειριστήριο του PS5. Θα καταλάβεις.

Demon’s Souls

Ένα από τα καλά κρυμμένα διαμάντια του PS3 ήταν το (πάρα πολύ δύσκολο) Demon’s Souls. Πλέον το παιχνίδι αλλάζει για τα καλά και περνάει σε μια νέα εποχή με την έκδοση για το PS5. Μεταμορφώνεται, εξελίσσεται και τα γραφικά του σε κάνουν να νομίζεις ότι όλο και κάποιο τέρας θα πηδήξει από την οθόνη και θα βγει στο σαλόνι σου.

Το gameplay και η πλοκή του παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που σχεδόν ξεχνάς το πόσες ώρες παίζεις, μπαίνοντας για τα καλά στον μαγικό του κόσμο.

Astro’s Playroom

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι προεγκατεστημένο στο PS5 κι αν δεν το έχεις παίξει ήδη, πραγματικά δεν ξέρεις τι χάνεις. Μοιάζει με ένα απλό χαριτωμένο παιχνίδι πλατφόρμας, αλλά ο λόγος που βρίσκεται στην κονσόλα είναι για να σου δείξει τι μπορεί να κάνει ο νέος DualSense αισθητήρας. Το DualSense είναι γεμάτο από τα πιο προηγμένα συστήματα απτικής ανατροφοδότησης που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε μια κονσόλα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αντί της βασικής λειτουργίας δόνησης, ο αισθητήρας του PS5 μπορεί να σου δώσει μια πιο ‘καθαρή’ δόνηση, όπως αυτή που θα ένιωθες αν βρισκόσουν μέσα στο παιχνίδι. Ακούγεται περίεργο, αλλά πρέπει να το βιώσεις για να το καταλάβεις.

Παίζοντας το Astro’s Playroom, μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου και χρησιμοποιώντας μόνο τις δονήσεις του χειριστηρίου, να καταλάβεις τι είδους επιφάνεια διασχίζει ο χαρακτήρας.

NBA 2K21

Εάν ψάχνεις ένα αθλητικό παιχνίδι που θα σε κάνει να νομίζεις ότι βλέπεις πραγματικό αγώνα στην τηλεόραση, τότε πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρεις το NBA 2K21. Πάντα η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών φημιζόταν για την υψηλή ποιότητα των γραφικών της, αλλά στη νέα κονσόλα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο κάθε χαρακτήρας φαίνεται πιο ρεαλιστικός, ο φωτισμός είναι καλύτερος από ποτέ και οι θεατές στις κερκίδες μοιάζουν ολοζώντανοι.

Sackboy: A Big Adventure

Το παιχνίδι που πραγματικά θα σου φτιάξει την ημέρα. Είναι γεμάτο με έξυπνα challenges, διασκεδαστικά εργαλεία, μουσική και πανέμορφα γραφικά. Ο ήρωας επισκέπτεται διάφορους πλανήτες και όσο προχωράει η πλοκή του γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον.

Δεν γίνεται να το βαρεθείς με τίποτα. Και μάλιστα θεωρείται ιδανικό για να παίξει όλη η οικογένεια.